''Πολιτική αλητεία η πρόταση για αλλαγή του εκλογικού ορίου''

''Πολιτική ανηθικότητα και πολιτική αλητεία'',  χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, να τίθεται θέμα αλλαγής του εκλογικού μέτρου έξι μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Σχολιάζοντας το αποκλειστικό δημοσίευμα του Ρεπόρτερ περί αλλαγής του εκλογικού ορίου, ο κος Περδίκης ανέφερε ότι “Είμαστε ενάντια της εισήγησης του κ. Αβέρωφ καθώς παραβιάζει ένα τεχνικό κανόνα που είχαν σεβαστεί όλα τα κόμματα και όλες οι Κυβερνήσεις που είναι λίγες μήνες πριν τις εκλογές δεν αλλάζει το εκλογικό μέτρο”, είπε ο κ. Περδίκης, προσθέτοντας ότι “με αυτή του την κίνηση ο κ. Αβέρωφ ανατρέπει ακόμη και τα ψήγματα ηθικών κανόνων που έχουν απομείνει στο πολιτικό παιχνίδι”.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι αν επιμένει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ “θα συζητήσουμε την εισήγηση του στην Επιτροπή Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι “έχουμε και εμείς την απαίτηση όπως θα συζητά αυτή την πρόταση νόμου η Επιτροπή Εσωτερικών, θα πρέπει να συζητά και τη δική μας πρόταση νόμου για οριζόντια ψηφοφορία η οποία χρονολογείται εδώ και δύο χρόνια στην Επιτροπή και να πάν μαζί στην Ολομέλεια οι δύο προτάσεις”.

Ανέφερε ότι “αυτό το παιχνίδι με την οριζόντια ψηφοφορία πρέπει κάποια στιγμή το κρυφτούλι να σταματήσει, αν θέλει ο κ. Αβέρωφ να μιλήσουμε για εκλογικό νόμο”.

“Αντί να συζητούμε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και οι πολίτες συζητούμε τα τερτίπια των πολιτικών και τα κόλπα των πολιτικών μεταξύ τους για το ποιος θα κατεβάσει το σώβρακο του άλλου”, ανέφερε.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι “μπήκαμε στην πορεία των βουλευτικών εκλογών και αντί να συζητούμε τα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα και οι πολίτες συζητούμε τον εκλογικό νόμο” και διερωτήθηκε “κατά πόσον είναι αυτό σοβαρή πολιτική ή αν είναι αυτό που τελικά ξεφτιλίζει τους πολιτικούς στα μάτια των πολιτών ακόμη περισσότερο”.

Διερωτήθηκε επίσης γιατί δεν συζητήθηκε το θέμα του εκλογικού νόμου “πέντε ολόκληρα χρόνια και περιμέναμε έξι μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές να βάλουμε πρόταση νόμου”.

Πρόσθεσε ότι “προφανώς ο κ. Αβέρωφ επιχειρεί να αλλάξει η ατζέντα της πολιτικής και αντί να συζητούμε για τις μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν, για τις φορολογίες που μπαίνουν ενώ δεν θα έπρεπε να μπαίνουν, αντί να συζητούμε για τις αποκρατικοποιήσεις/ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών, για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, για τις τράπεζες που κρέμονται σε μια κλωστή, για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, συζητεί η Βουλή τους τελευταίους έξι μήνες για το εκλογικό μέτρο”.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι είναι άγνωστες για τα πολιτικά ήθη της χώρας, πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο, μόλις έξι μήνες πριν τις εκλογές να μπαίνουν τόσο ρηξικέλευθες προτάσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου”.

Μ. Σιζόπουλος: Μαγειρέματα για αλλαγή του εκλογικού νόμου
 
Τα μαγειρέματα για αλλαγή του εκλογικού νόμου εφτά μήνες πριν από τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και η προσπάθεια για διαφοροποίηση του τρόπου κατανομής της κρατικής χορηγίας, ένα και μόνο σκοπό έχει:
το στραγγαλισμό κάθε διαφορετικής φωνής στο πολιτικό σκηνικό και την κατάργηση της πολυφωνίας με την εξαφάνιση των μικρότερων πολιτικών κομμάτων.
 
Τα όσα στο παρασκήνιο ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ συμφωνούν, επιχειρούν σήμερα να τους δώσουν μανδύα νομιμοποίησης με τρόπο εκβιαστικό και πολιτικά μη ηθικό.    
 
Παρά το ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου δεν μας επηρεάζει και δεν μας ανησυχεί, δεν πρόκειται να αποδεχθούμε μαγειρέματα του εκλογικού νόμου α λα καρτ.
 
Να υπενθυμίσω ότι και στο παρελθόν επιχειρήθηκε η εισαγωγή παρόμοιων εκλογικών συστημάτων.
 
Η ΕΔΕΚ δεν θα συναινέσει σε αυτή τη δημοκρατική εκτροπή. 

Δειτε Επισης

Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα
Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις Χριστοδουλίδη για αντικατάσταση Οδυσσέα
Κρίσιμο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση