Θέμα δίκαιης δίκης έθεσε ο Μαρκίδης στην υπόθεση Ρίκκου

Θέμα δίκαιης δίκης έθεσε στην αντεξέταση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ο δικηγόρος υπεράσπισης του Παναγιώτη Νεοκλέους, Αλέκος Μαρκίδης κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Κακουργιοδικείου στην υπόθεση εναντίον του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου και των Ανδρέα Κυπρίζογλου, Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου Andreas Neocleous & Co.
Ο κ. Μαρκίδης θέτοντας σωρεία ερωτημάτων προς τον κ. Κληρίδη διερωτήθηκε «με εσένα πως μπορούν να έχουν δίκαιη δίκη αυτοί οι άνθρωποι;»
Όταν ο κ. Κληρίδης απάντησε οτι και η δική του θέση δεν είναι ευχάριστη αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο ο κ. Μαρκίδης του απάντησε «θα μπορούσες να μην είσαι μάρτυρας κατηγορίας».
Στην συνέχεια ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης προέβαλε τον ισχυρισμό οτι υπήρξε συμπαιγνία μεταξύ του τότε βοηθού γενικου εισαγγελέα και του δικηγόρου Αντώνη Ανδρεου απαντώντας έτσι στις επίμονες ερωτήσεις του κ. Μαρκίδη γιατί δέχθηκε να συναντηθεί με τον δικηγόρο Πάμπο Ιωαννιδη (αντίδικο του κ. Αντρέου) στην υπόθεση της Providencia και δεν έπραξε το ίδιο με τον κ. Ανδρεου ο οποίος ζητούσε να συναντηθει μαζι του παρα μόνο και τον παρέπεμψε να απεθυνθεί στην αστυνομία.
Ο κ. Κληρίδης απάντησε οτι ο κ. Αντρέου έκανε λόγο για πρόσθετα στοιχεία που είχε για την υπόθεση και ζητούσε να τον συναντήσει για να του τα δώσει κάτι που ήταν δουλειά της αστυνομίας να τα παραλάβει, ενώ ο κ. Ιωαννίδης οταν συναντήθηκαν  το μόνο που έκανε ήταν να εκφράσει την θέση του για την υπόθεση.

«Δεν μου είπε δεν του είπα»
«Μούτρα»  κρατούσαν ο ένας στον άλλο  Κώστας Κληρίδης και Ρίκκος Ερωτοκρίτου οταν ήταν συγκάτοικοι στην Νομική Υπηρεσία.
Το κακό κλίμα στις σχέσεις τους παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης κατά την διάρκεια της αντεξέτασης του απο τον δικηγόρο του δικηγορικού γραφείου Αντρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ κ. Γιώργο Γεωργίου.
Ο κ. Γεωργίου σε ερώτηση προς τον μάρτυρα κατηγορίας αν ζήτησε την γνώμη κανενός απο τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς ανακριτές της ΓΔΟΕ στην υπόθεση της Providencia, ή αν ζήτησε την θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα πριν ακυρώσει την οδηγία που έδωσε ο κ. Ερωτοκρίτου για την άσκηση ποινικών διώξεων απάντησε «Οχι δεν ζήτησα ενημέρωση απο κανένα. Όπως δεν με ενημέρωσε εκείνος πριν δώσερι οδηγίες για ποινική δίωξη έτσι δεν του ζήτησα και εγώ την γνώμη του».
Τον Γενικό Εισαγγελέα αντεξέτασε σήμερα και ο δικηγόρος του δεύτερου κατηγορούμενου Αντρέας Κυπρίζογλου, Ευάγγελος Πουργουρίδης.
Ο κ. Πουργουρίδης με τις ερωτήσεις και τις υποβολές στον μάρτυρα προσπάθησε να διερευνήσει το καταπόσον υπάρχει εύλογη και επαρκής  μαρτυρία ή στειχεία στον φάκελλο της υπόθεσης τα οποία καταδικνείουν εμπλοκή του πελάτη του στην όλη υπόθεση με δόλια πρόθεση, τα οπο΄πια οδήγησαν τον κ. Κληρίδη να συμπεριλάβει και τον κ. Κυπρίζογλου στο κατηγορητήριο.
Η ακροαματική διαδικασία Διακόπηκε γύρω στις 8 απόψε χωρίς να ολοκληρωθεί η αντεξέταση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη απο τον κ. Μαρκίδη. Η αντεξέταση θα συνεχιστεί αύριο στι μία το μεσημέρι.

 
 
 

Δειτε Επισης

Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα