Έλαβε από τουρίστα 100 ευρώ για να κάνει τα στραβά μάτια

Στα κρατητήρια της Αστυνομίας μεταφέρθηκε αστυνομικός του Τμήματος Τροχαίας Αμμοχώστου ως ύποπτος σε υπόθεση κατάχρησης δημοσίου χρήματος και δεκασμού.

Πρόκειται για αστυφύλακα, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία την περασμένη Πέμπτη, ενώ ασκούσε καθήκοντα ελέγχου τροχαίας στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας -Αγίας Νάπα γνωστοποίησε μετά από αλκοτέστ σε τουρίστα οδηγό ότι η ένδειξη ήταν 55 μικρογραμμάρια αντί 22 και ως εκ τούτου θα έπρεπε εξωδίκως να καταβάλει το ποσό των € 300.

Όταν ο τουρίστας ανέφερε ότι δεν είχε μαζί του αυτό το ποσό τότε ο αστυνομικός φέρεται να του ζήτησε το ποσό των €100 για να τον αφήσει να φύγει.

Τελικά, ο ξένος επισκέπτης, αφού του έδωσε -σύμφωνα με την καταγγελία- όσα λεφτά είχε μαζί του, περίπου €90, συνέχισε ταξίδι του.

Φτάνοντας στο ξενοδοχείο, ανέφερε το περιστατικό σε φίλους, οι οποίοι και τον προέτρεψαν να προχωρήσει σε καταγγελία προς την Αστυνομία.

Εναντίον του αστυνομικού εξετάζονται υποθέσεις δεκασμού δημοσίου λειτουργού, απόσπαση χρημάτων από δημόσιο λειτουργό για επίδειξη εύνοιας, επίταξη από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας και κατάχρηση εμπιστοσύνης.

Αύριο αναμένεται ο συλληφθείς αστυνομικός να προσαχθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου προκειμένου να ζητηθεί η έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του προς διευκόλυνση των αστυνομικών ερευνών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της