Νέα αναπληρωτής ΓΓ της ΠΕΟ η Σωτηρούλα Χαραλάμπους

Νέα Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ εκλέχτηκε η πρώην Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της περιόδου 2008-2013, Σωτηρούλλα Χαραλάμπους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΕΟ το Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΟ στη συνεδρία της Δευτέρας προχώρησε σε εκλογή για πλήρωση της θέσης του Αν. Γενικού Γραμματέα της ΠΕΟ, η οποία παρέμεινε κενή μετά την αποχώρηση του Σωτήρη Φελλά από τον μηχανισμό της ΠΕΟ.

Νέα Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας εκλέχτηκε χωρίς ανθυποψήφιο η Σωτηρούλλα Χαραλάμπους.

Η Σωτηρούλλα Χαραλάμπους σπούδασε Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες στην Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών και Κοινωνικής Διοίκησης στη Σόφια, από όπου αποφοίτησε το 1986.

Με την επιστροφή της στη Κύπρο προσλήφθηκε στο Συνδικαλιστικό κίνημα της ΠΕΟ. Διετέλεσε Γραμματέας του Κεντρικού Γραφείου Γυναικών, Εκτελεστικός Γραμματέας και Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΕΟ. Διετέλεσε επίσης Βουλευτής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ – Αριστερά Νέες Δυνάμεις και Υπουργός Εργασίας επί διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια.

Παράλληλα ο Γ.Σ της ΠΕΟ, αποφάσισε την έναρξη οργανωτικής εκστρατείας με στόχο την ενίσχυση της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων και την περαιτέρω μαζικοποίηση της ΠΕΟ.
 
«Οι συνθήκες φόβου και ανασφάλειας των εργαζομένων ως αποτέλεσμα της μεγάλης ανεργίας, ευνοούν την ένταση της  εκμετάλλευσης και την καταστρατήγηση των  δικαιωμάτων  που προκύπτουν τόσο μέσα από τις συλλογικές συμβάσεις, όσο και μέσα από την εργατική νομοθεσία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 
 
Προστίθεται ότι οι πιέσεις προς εργαζόμενους να μην οργανώνονται στα συνδικάτα, εντείνονται με προφανή στόχο της εργοδοσίας να αποδυναμώνεται η διαπραγματευτική δύναμη των εργαζομένων και να εμποδίζεται η συλλογική διεκδίκηση.
Το Γ.Σ της ΠΕΟ καλεί όλους τους εργαζόμενους που δεν είναι σήμερα συνδικαλισμένοι, να νικήσουν τον φόβο και τους εργοδοτικούς εκβιασμούς και να συσπειρωθούν στα ανάλογα κλαδικά συνδικάτα της ΠΕΟ.
 

Δειτε Επισης

Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου