Future Worlds Center Κύπρου: Η κατάσταση για τους πρόσφυγες θα επιδεινωθεί το χειμώνα

Το ετήσιο Γενικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για Πρόσφυγες και Εξόριστους (ECRE), μιας συμμαχίας 90 οργανισμών από όλη την Ευρώπη, έλαβε χώρα την περασμένη βδομάδα στην Χάγη με την συμμετοχή και του κυπριακού Future Worlds Center.  Σε κοινή ανακοίνωση τύπου που εξέδωσε η ετήσια Γενική Συνέλευση του ECRE καλεί επειγόντως τους Ευρωπαίους ηγέτες να αντιμετωπίσουν ενεργά την μεγαλύτερη κρίση εκτοπισμού από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε πλήρη συμμόρφωση με τα διεθνή πρότυπα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι με τον ερχομό του χειμώνα η κατάσταση για τους πρόσφυγες θα επιδεινωθεί ραγδαία.
Σημειώνει ότι τους πρόσφατους μήνες πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες έχουν επιδείξει συμπόνια απέναντι στον μεγάλο αριθμό ανθρώπων που ξεφεύγουν από τον πόλεμο και αναγκάζονται να διαφεύγουν μέσω επικίνδυνων και απειλητικών για την ζωή τους ταξιδιών για να βρουν ασφάλεια.
Το ECRE καλεί την ΕΕ να διασφαλίσει ασφαλή και νόμιμα κανάλια για τους ανθρώπους που αναζητούν καταφύγιο στην ΕΕ μέσω της δέσμευση για εύρωστα συστήματα επανεγκατάστασης, την έκδοση ανθρωπιστικών θεωρήσεων εισόδου και παρέχοντας το δικαίωμα της οικογενειακής επανένωσης.
Ο ΜΚΟ Future Worlds Center από την Κύπρο, σαν δραστήριο μέλος του Συμβουλίου, συμμετείχε ενεργά στο συνέδριο. Το Συνέδριο έκλεισε με την Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου, στην οποία τα μέλη τοποθετήθηκαν και ψήφισαν για κρίσιμα ζητήματα  καθώς και για την κοινή ανακοίνωση. Ο εκπρόσωπος του Future Worlds Center ήταν μέλος της τριμελής εκλογικής επιτροπής που συντόνισε και επίβλεψε την ψηφοφορία.
Όπως δήλωσε ο Morten Kjærum, ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, "η Ευρώπη δεν θα πρέπει να επικεντρωθεί σε φράχτες και συρματοπλέγματα, αλλά να συνεργαστεί με τους γείτονές της για να προσφέρει ανθρώπινες λύσεις για τα άτομα που χρήζουν προστασίας." 
 

Δειτε Επισης

Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου