Πρόστιμο 2000 ευρώ στον Αντέννα για το «Κωσταντίνου και Ελένης»

Πρόκειται για μία από την πλέον αγαπημένες σειρές που έπαιξαν στην κυπριακή τηλεόραση. Τόσο αγαπημένη που ακόμα και οι επαναλήψεις της που για τόσα χρόνια κρατούν συντροφιά στους τηλεθεατές, αγγίζουν πολύ ψηλά νούμερα τηλεθέασης.
 
Ο λόγος για την σειρά Κωνσταντίνου και Ελένης η οποία σε πολύ τακτά διαστήματα μεταδίδεται από τον Αντέννα.
 
Μετά λοιπόν από τόσες μεταδόσεις η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε εν…  τι σοφία της να προχωρήσεις σε αυτεπάγγελτη διερεύνηση επεισοδίων της σειράς και στο τέλος να επιβάλει μάλιστα πέραν από προειδοποιήσεις και συνολικό διοικητικό πρόστιμο 2000 ευρώ!!!
 
Ιδού και η σχετική ανακοίνωση:
 
 
«ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου διερεύνησε αυτεπάγγελτα υπόθεση που αφορούσε σε επεισόδιο της σειράς «Κωνσταντίνου και Ελένης», όπως αυτό μεταδόθηκε στις 22.4.2015, μεταξύ των ωρών 14:00 – 15:00.
 
ΑΠΟΦΑΣΗ / ΚΥΡΩΣΗ: Η Αρχή έκρινε ότι υπάρχουν παραβάσεις των περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Οργανισμών Νόμων του 1998 μέχρι 2014 και των περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Σταθμών Κανονισμών του 2000 (Κ.Δ.Π. 10/2000) σχετικά με:
  • Τη μετάδοση επεισοδίου, που περιείχε λεκτικό υλικό, το οποίο δεν διεπόταν από την αρχή της ψηλής ποιότητας (Προειδοποίηση).
  • Τη μετάδοση επεισοδίου, στο οποίο δεν λήφθηκαν μέτρα από τον οργανισμό, ώστε το πρόγραμμα που μετέδωσε να ευρίσκεται στο ποιοτικό επίπεδο που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας (Παράβαση χωρίς την επιβολή κύρωσης).
  • Τη μετάδοση επεισοδίου, στο οποίο δεν λήφθηκαν μέτρα από τον οργανισμό για τήρηση των γενικά παραδεκτών κανόνων της ευπρέπειας και της καλαισθησίας στη γλώσσα και στη συμπεριφορά (Διοικητικό Πρόστιμο €1.000).
  • Τη μετάδοση επεισοδίου, που περιείχε λεκτικό υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους, ενώ ο οργανισμός δε μερίμνησε να διασφαλίσει ότι οι τηλεθεατές είναι ενήμεροι σχετικά με το περιεχόμενο του προγράμματος που παρακολουθούσαν (Διοικητικό Πρόστιμο €1.000).
  • Τη μετάδοση επεισοδίου, που περιείχε λεκτικό υλικό ακατάλληλο για παιδιά κάτω των δεκαπέντε ετών (Προειδοποίηση).
  • Τη μετάδοση επεισοδίου, που η οπτική και ακουστική προειδοποίηση (Κ) που μεταδόθηκε πριν την έναρξη του επεισοδίου, δεν ανταποκρινόταν στο περιεχόμενό της, καθότι περιείχε λεκτικό υλικό που δεν ήταν κατάλληλο για γενική παρακολούθηση (Παράβαση χωρίς την επιβολή κύρωσης).
  • Τη μετάδοση επεισοδίου, κατά τη διάρκεια του οποίου μεταδόθηκαν βωμολοχίες (Προειδοποίηση).
 
Η Αρχή επέβαλε το συνολικό διοικητικό πρόστιμο των €2.000
 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 14.10.2015

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη