Πτώχευση για τη ρωσική Transaero

Κακά μαντάτα για το κυπριακό τουρισμό, μετά την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Ρωσίας, η Transaero, η οποία κάθε χρόνο μεταφέρει στην Κύπρο μεγάλο αριθμό τουριστών. 

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντιμίτρι Μετβέντεφ άναψε το πράσινο φως  για την έναρξη της διαδικασίας πτώχευσης της εταιρείας, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών με την Aeroflot για εξαγορά της.

Βόμβα στα θεμέλια του κυπριακού τουρισμού

Η είδηση για επικείμενο λουκέτο στην Transaero αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του κυπριακού τουρισμού, καθώς η ρωσική εταιρεία εκτελεί περίπου 40 πτήσεις εβδομαδιαίως προς την Κύπρο, καλύπτοντας αποκλειστικά τα δρομολόγια από πολλά περιφερειακά ρωσικά αεροδρόμια.

Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο ρωσικό τουριστικό γραφείο, που μεταφέρει τουρίστες στην Κύπρο, συνεργάζεται αποκλειστικά με τη συγκεκριμένη εταιρεία.     

Σε πλήρη εξέλιξη οι διαδικασίες πτώχευσης
Στο μεταξύ, στη Ρωσία τρέχουν γρήγορα οι εξελίξεις για τη διαδικασία κλεισίματος  της εταιρείας.  Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, ήδη η ρωσική  Αρχή Αερομεταφορών της Ρωσίας έχει δώσει εντολή να τερματιστεί η έκδοση εισιτηρίων της Transaero.

​Παράλληλα, συζητείται ποιος θα καλύψει τα χρέη της, τα οποία αγγίζουν τα τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια αλλά και πώς θα καλυφθούν οι επιβάτες, οι εργαζόμενοι και οι μικρότεροι πιστωτές της Transaero.

Όπως μεταδίδεται, η αίτηση πτώχευσης καταχωρήθηκε, μετά την άρνηση του ρωσικού Υπουργείου Οικονομικών να παραχωρήσει κρατικές εγγυήσεις ύψους σχεδόν 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων, για αναδιάρθρωση της εταιρείας.



Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της