Κατάσχεση απαγορευμένων μέσων παγίδευσης άγριων πτηνών από την Υπηρεσία Θήρας

  Δίχτυα και άλλα απαγορευμένα μέσα παγίδευσης άγριων πτηνών κατάσχεσε η Υπηρεσία Θήρας από περιβόλια σε διάφορες περιοχές στο Φρέναρος, το Αυγόρου και το Λιοπέτρι της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις επτά χθες το πρωί μέλη της Υπηρεσίας Θήρας ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο που οδηγείτο από 57χρονο από το Φρέναρος. Στο αυτοκίνητο εντόπισαν ένα δίχτυ παγίδευσης άγριων πτηνών. Ο 57χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.

Μιάμιση περίπου ώρα αργότερα, γύρω στις 08.30 το πρωί μέλη της Υπηρεσίας Θήρας εντόπισαν στην αγροτική περιοχή Αγίου Κενδέα στο  Αυγόρου, 62χρονο από το Παραλίμνι να χρησιμοποιεί απαγορευμένα μέσα σύλληψης άγριων πτηνών. Συγκεκριμένα ο 62χρονος είχε στην κατοχή του 54 ξόβεργα και μία συσκευή παραγωγής μιμητικών φωνών, αποτελούμενη από ένα CD Player αυτοκινήτου και δύο μεγάφωνα. Ο 62χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.

Εξάλλου στις 30 Σεπτεμβρίου μέλη της Υπηρεσίας Θήρας μετέβησαν σε περιβόλι στη περιοχή «Ποταμός» στο Λιοπέτρι όπου εντόπισαν ένα δίχτυ στημένο πάνω σε σιδερένιους πασσάλους. Οι άνδρες της Υπηρεσίας παρέμειναν στην σκηνή μέχρις ότου έκανε την εμφάνιση του ο 32χρονος διαχειριστής του περιβολιού από το Λιοπέτρι Το δίχτυ παγίδευσης πουλιών κατασχέθηκε ενώ ο 32χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.

Επίσης στις 30 Σεπτεμβρίου μεταξύ των ωρών 04.45  με μία το μεσημέρι δυνάμει δικαστικού εντάλματος έρευνας μέλη του κλιμακίου πάταξης λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ κατάσχεσαν από περιφραγμένο περιβόλι στη περιοχή «Λαϊτζιάνη» στο Αυγόρου, ένα ραδιοσιντί, έξι σκοτωμένα μικρά άγρια πτηνά, ένα μεγάφωνο, 25 μέτρα ηλεκτρικού καλώδια, ένα USB, 4 δίχτυα και έξι μεταλλικούς πασσάλους.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα παραδόθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοφάγου. Κατά τη διάρκεια διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι το περιφραγμένο περιβόλι βρίσκεται σε χαλίτικη γη και έγιναν προσπάθειες από την Αστυνομία για εντοπισμό του διαχειριστή του περιβολιού χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Την ίδια μέρα λίγο πριν τις επτά το βράδυ μέλη της Υπηρεσίας Θήρας στην κτηνοτροφική περιοχή Αυγόρου κατάσχεσαν από 38χρονο από το Ξυλοφάγου δύο δίχτυα παγίδευσης άγριων πτηνών. Ο 38χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.


 (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΧΡ)

Δειτε Επισης

Διακοπή και σήμερα υπαίθριων εργασιών και delivery από τις 12:00 μέχρι τις 16:00
Τεχνικό πρόβλημα με τη διεκπεραίωση του check in στο Αεροδρόμιο Λάρνακας-Εκτροπές πτήσεων λόγω ομίχλης
Υποβολή δηλώσεων ζημιάς για τους πληγέντες παραγωγούς-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας
Καταστράφηκαν 400 πάσσαλοι της ΑΗΚ από την πυρκαγιά-Εγκαταστάθηκαν γεννήτριες σε επτά κοινότητες
Παραμένει στα ύψη ο υδράργυρος, σε ισχύ πορτοκαλί προειδοποίηση-Κόκκινος συναγερμός για πυρκαγιές
Ζητούν εδώ και χρόνια Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και πυροσβεστικό σταθμό στον Δήμο Κουρίου
Ξεκινούν οι αιτήσεις για δηλώσεις ζημιών στις πληγείσες περιοχές από το Τμήμα Γεωργίας
Ταξιδιωτικές οδηγίες για Καμπότζη και Ταϊλάνδη εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών
Δεν ξεκολλάει από τα ύψη ο υδράργυρος, φτάνει τους 44 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο-Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση
Αλυσιδωτές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία, στο περιβάλλον και στα τρόφιμα από την φονική πυρκαγιά