Κατάσχεση απαγορευμένων μέσων παγίδευσης άγριων πτηνών από την Υπηρεσία Θήρας

  Δίχτυα και άλλα απαγορευμένα μέσα παγίδευσης άγριων πτηνών κατάσχεσε η Υπηρεσία Θήρας από περιβόλια σε διάφορες περιοχές στο Φρέναρος, το Αυγόρου και το Λιοπέτρι της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις επτά χθες το πρωί μέλη της Υπηρεσίας Θήρας ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο που οδηγείτο από 57χρονο από το Φρέναρος. Στο αυτοκίνητο εντόπισαν ένα δίχτυ παγίδευσης άγριων πτηνών. Ο 57χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.

Μιάμιση περίπου ώρα αργότερα, γύρω στις 08.30 το πρωί μέλη της Υπηρεσίας Θήρας εντόπισαν στην αγροτική περιοχή Αγίου Κενδέα στο  Αυγόρου, 62χρονο από το Παραλίμνι να χρησιμοποιεί απαγορευμένα μέσα σύλληψης άγριων πτηνών. Συγκεκριμένα ο 62χρονος είχε στην κατοχή του 54 ξόβεργα και μία συσκευή παραγωγής μιμητικών φωνών, αποτελούμενη από ένα CD Player αυτοκινήτου και δύο μεγάφωνα. Ο 62χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.

Εξάλλου στις 30 Σεπτεμβρίου μέλη της Υπηρεσίας Θήρας μετέβησαν σε περιβόλι στη περιοχή «Ποταμός» στο Λιοπέτρι όπου εντόπισαν ένα δίχτυ στημένο πάνω σε σιδερένιους πασσάλους. Οι άνδρες της Υπηρεσίας παρέμειναν στην σκηνή μέχρις ότου έκανε την εμφάνιση του ο 32χρονος διαχειριστής του περιβολιού από το Λιοπέτρι Το δίχτυ παγίδευσης πουλιών κατασχέθηκε ενώ ο 32χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.

Επίσης στις 30 Σεπτεμβρίου μεταξύ των ωρών 04.45  με μία το μεσημέρι δυνάμει δικαστικού εντάλματος έρευνας μέλη του κλιμακίου πάταξης λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ κατάσχεσαν από περιφραγμένο περιβόλι στη περιοχή «Λαϊτζιάνη» στο Αυγόρου, ένα ραδιοσιντί, έξι σκοτωμένα μικρά άγρια πτηνά, ένα μεγάφωνο, 25 μέτρα ηλεκτρικού καλώδια, ένα USB, 4 δίχτυα και έξι μεταλλικούς πασσάλους.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα παραδόθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοφάγου. Κατά τη διάρκεια διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι το περιφραγμένο περιβόλι βρίσκεται σε χαλίτικη γη και έγιναν προσπάθειες από την Αστυνομία για εντοπισμό του διαχειριστή του περιβολιού χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Την ίδια μέρα λίγο πριν τις επτά το βράδυ μέλη της Υπηρεσίας Θήρας στην κτηνοτροφική περιοχή Αυγόρου κατάσχεσαν από 38χρονο από το Ξυλοφάγου δύο δίχτυα παγίδευσης άγριων πτηνών. Ο 38χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.


 (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΧΡ)

Δειτε Επισης

Έντονος ο Κέττηρος για τις προσφυγικές κοινότητες-Ζητά στρατηγικό σχεδιασμό
Το 2026 στη Βουλή η ειδική νομοθεσία για αναπηρία-Βάλλουν κατά Υφυπουργείου Πρόνοιας οι οργανώσεις
Κομβικό θεωρεί το 2025 για τον τουρισμό ο Πρόεδρος-Στόχος η αναβάθμιση των επιμέρους τουριστικών προορισμών
Ζητά τιμολόγηση με βάση τη χρήση σε βιομηχανικές και βιοτεχνικές περιοχές η Βουλή
Καλούν στη Επιτροπή Γεωργίας την Παναγιώτου για τη λίμνη Μεμί-Ζητούν λύσεις για άρδευση οι βουλευτές
Απαντά στην Ελεγκτική για τις στάσεις το Τμήμα Δημοσίων Έργων-«Υπήρξε εκθειασμός του νέου σχεδιασμού»
Σοβαρά λάθη και ευθύνες καταλογίζει η Ελεγκτική σε ΤΔΕ για τις έξυπνές στάσεις-«Μικρές με μηδενική ορατότητα»
Λειτουργούν μόνο 16 από τους 26 ναυαγοσωστικούς πύργους στη Λεμεσό-Προβληματισμός για την υποστελέχωση
Στους 37 βαθμούς θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι την Παρασκευή
Ψάχνουν λύσεις για τους αγρότες και την έλλειψη νερού-Επί τάπητος το νομοσχέδιο για τα εξώδικα σε πολίτες