Λιλλήκας: « Η Τουρκία προωθεί συνομοσπονδία»

Είναι εμφανές πως κάτω από το μανδύα της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, η Τουρκία προωθεί τη συνομοσπονδία, με τρόπο και περιεχόμενο που νομιμοποιεί τα διχοτομικά δεδομένα που επέβαλε η εισβολή, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Σε δηλώσεις του, μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εγγεγραμμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) Δημήτρη Βάκη, ο κ. Λιλλήκας είπε πως “την ώρα που ο κ. Νταβούτογλου από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ μιλά για δύο λαούς στην Κύπρο και ερμηνεύει την πολιτική ισότητα ως ισότιμη ιδιοκτησία στο νησί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζητά από την Τουρκία να στηρίξει τις συνομιλίες”.

“Η Τουρκία έχει ξεκάθαρους στόχους στο Κυπριακό. Αυτοί οι στόχοι εκφράζονται τόσο μέσα από τις προτάσεις που η τουρκοκυπριακή πλευρά καταθέτει στις συνομιλίες, όσο και μέσα από τις δημόσιες δηλώσεις της, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και μετατροπή της σε ελληνοκυπριακό συνιστών κράτος, τη νομιμοποίηση της διχοτόμησης με τη διασφάλιση πλειοψηφίας γης και πληθυσμού σε εθνοτική βάση στο κάθε συνιστών κράτος και κατάργηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελεύθερης εγκατάστασης και ιδιοκτησίας”, σημείωσε.

Ανέφερε πως “είναι εμφανές πως κάτω από το μανδύα της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, η Τουρκία προωθεί τη συνομοσπονδία με τρόπο και περιεχόμενο που νομιμοποιεί τα διχοτομικά δεδομένα που επέβαλε η εισβολή”, για να προσθέσει πως “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να δει τις πραγματικότητες ως έχουν, χωρίς ψευδαισθήσεις και αυταπάτες, αν θέλει να αποτρέψει τους τουρκικούς σχεδιασμούς”.

Συνέχισε, λέγοντας πως “με την καλλιέργεια του καλού κλίματος και μιας αβάσιμης και υπέρμετρης αισιοδοξίας και τις μονομερείς υποχωρήσεις δεν τερματίζεται η κατοχή ούτε και αποτρέπεται η διχοτόμηση”, συμπληρώνοντας πως “απλά διευκολύνεται η Τουρκία να συνεχίζει την αδιάλλακτη και επεκτατική της πολιτική”.

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα