Αναστασιαδης: " Προτεραιότητα η ηλεκτρονική διακυβέρνηση"

  H Κύπρος έχει θέσει την Ψηφιακή Στρατηγική και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην προμετωπίδα των μεταρρυθμίσεων της με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

«Η Κύπρος έχει καταφέρει να αναπτύξει μια εξαιρετική δορυφορική και υποθαλάσσια καλωδιακή υποδομή που χρησιμοποιείται για να συνδέει το νησί με τις γειτονικές του χώρες, όπως επίσης και με τον υπόλοιπο κόσμο», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε χαιρετισμό του σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά και την Καινοτομία στην Παγκόσμια Τεχνολογία Τηλεπικοινωνιών με αφορμή τα 150 χρόνια της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ΙΤU).

Όπως πρόσθεσε, «μια ψηφιακή ενιαία αγορά θα αυξήσει την προοπτική ανάπτυξης της ψηφιακής οικονομίας, θα δημιουργήσει ευκαιρίες για νέες επιχειρήσεις και θα επιτρέψει στις εταιρείες να εισέλθουν σε μια αγορά 500 εκατομμυρίων ανθρώπων, αυξάνοντας συνεπώς την οικονομική ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας».

«Κάνουμε προσπάθειες για να καταστήσουμε την Κύπρο ένα από τα καλύτερα μέρη διεθνώς για να αρχίσει και να αναπτύξει κανείς μια επιχείρηση. Δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη ενός ελκυστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την απόδοση των εγχώριων και ξένων επενδύσεων», τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Πρόσθεσε ότι «για το επιτύχουμε αυτό έχουμε αναπτύξει μια συνολική αναπτυξιακή στρατηγική μεταρρύθμισης που θα μειώσει τη γραφειοκρατία, θα απλοποιήσει τις διαδικασίες και τους κανονισμούς και θα δημιουργήσει ένα πιο ικανό επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον», και σημείωσε ότι η Κύπρος έχει θέσει την Ψηφιακή Στρατηγική και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην προμετωπίδα των μεταρρυθμίσεων της με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων.

«Η Κυπριακή Κυβέρνηση είναι απόλυτα δεσμευμένη και έτοιμη για να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ανάπτυξη της ψηφιακής μας οικονομίας και για να ενισχύσει την εμπιστοσύνη στις ηλεκτρονικές συνδιαλλαγές», έτσι ώστε καταναλωτές και επιχειρήσεις να αδράξουν τα οφέλη από τις τηλεπικοινωνιακές τεχνολογίες, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα