Να μπουν ή να μη μπουν πρόσφυγες στη Βρετανία

Η Βρετανία είναι διχασμένη.  Πρέπει να γίνουν δεκτοί στη χώρα περισσότεροι πρόσφυγες από τη Συρία ή όχι. Η δημοσκόπηση για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου Sky News φέρνει στο φως ενδιαφέροντα στοιχεία: 

Το 47% των 1.002 ερωτηθέντων θεωρεί ότι η χώρα πρέπει να χορηγήσει άδεια έλευσης σε λιγότερους πρόσφυγες. Το ποσοστό αυξάνεται στο 57% όταν το ερώτημα αφορά τους αιτούντες άσυλο.

Παράλληλα, το 61% των Βρετανών πιστεύουν πως οι διαθέσιμοι πόροι και υποδομές δεν επαρκούν για να ανταποκριθούν στην επιβάρυνση από την έλευση περισσότερων προσφύγων.

Το 49% εκτιμά ότι η μετανάστευση είχε αρνητικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινότητες της χώρας, έναντι ποσοστού 18% που διαπιστώνει θετικές συνέπειες, ενώ το 52% πιστεύει ότι ο αντίκτυπος ήταν αρνητικός για τη βρετανική οικονομία συνολικά. Το ποσοστό ανεβαίνει στο 63% σε ό,τι αφορά τον αρνητικό αντίκτυπο της μετανάστευσης στη βρετανική κουλτούρα.

Εξάλλου, το 64% διαφωνεί με τη δήλωση ότι η Βρετανία θα έπρεπε να ντρέπεται επειδή δέχεται λιγότερους πρόσφυγες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο σχολιάζει ότι το θέμα των προσφύγων έχει διαιρέσει βαθιά τη βρετανική κοινωνία, κάτι που αποτυπώνεται και στον δημόσιο και πολιτικό διάλογο.

Υπενθυμίζεται ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει αποφασίσει πως θα δεχθεί επί βρετανικού εδάφους 20.000 Σύρους πρόσφυγες έως το 2020. Θα πρόκειται για πρόσφυγες που προέρχονται αποκλειστικά από καταυλισμούς στα σύνορα της Συρίας και όχι για ανθρώπους που έχουν ήδη περάσει σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Μέχρι στιγμής 217 πρόσφυγες έχουν ωφεληθεί από το βρετανικό Σχέδιο Μετεγκατάστασης Ευάλωτων Σύρων Υπηκόων. Αδιευκρίνιστο παραμένει πότε θα φτάσουν στη Βρετανία οι επόμενοι πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ οι αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης ανά τη χώρα εξετάζουν το κατά πόσο μπορούν να προσφέρουν στέγη.

Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια εξασφάλισης σπιτιών παίζουν τοπικές ομάδες πολιτών που λένε ότι θέλουν να δημιουργήσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες υποδοχής των προσφύγων στις κοινότητές τους.

Ο πολυπληθέστερος δήμος του Λονδίνου, το Μπάρνετ στα βόρεια της πρωτεύουσας, ανακοίνωσε ότι μπορεί να δεχθεί 50 πρόσφυγες.

Δειτε Επισης

Aνακοίνωσε δασμούς 30% σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Μεξικό από την 1η Αυγούστου ο Τραμπ
Όλο το πόρισμα για την τραγωδία της Air India-Μυστήριο γιατί κόπηκε η ροή καυσίμου στους κινητήρες
Νύφες ετών έξι... Κορίτσια αναγκάζονται να παντρευτούν πριν πάνε σχολείο στην Υεμένη-Η τραγική ιστορία της Γκάντα
Βλέπει άνοιγμα νέας σελίδας για την Τουρκία με τον αφοπλισμό του PKK ο Ερντογάν
«Μεθυσμένος» πιλότος της United αναγκάστηκε να πάει σε κέντρο αποτοξίνωσης, ενώ είχε απλά διάσειση
Αμερικανός πολίτης παλαιστινιακής καταγωγής ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στη Δυτική Όχθη
Διακόπηκε η ροή καυσίμων από ένα εκ των πιλότων στο μοιραίο boeing της Air India-Τι δείχνει το πόρισμα
Ένας νεκρός και 20 τραυματίες σε συγκρούσεις παράτυπων μεταλλωρύχων και αστυνομικών στο Περού
Στις ΗΠΑ θα εκδοθεί ο «Φίτο», ο κυριότερος διακινητής ναρκωτικών στον Ισημερινό
Kαταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις των Χούθι κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα o OHE