Αναμονή στο δημόσιο αλλά με... wi-fi

Την εγκατάσταση wi-fi σε σημεία της δημόσια υπηρεσίας όπου συχνάζει καθημερινά μεγάλος αριθμός πολιτών καθώς και σε ανοικτούς δημόσιους χώρους όπως παραλίες και πλατείες σε δήμους και κοινότητες, μελετά το υπουργείο Μεταφορών.

Όπως αρμοδίως έχουμε πληροφορηθεί, το πρώτο σκέλος της οδηγίας την όποια έχουν λάβει οι αρμόδιοι λειτουργοί του υπουργείου, αφορά αρχικά την εξεύρεση εκείνων των δημόσιων υπηρεσιών όπου η προσέλευση πολιτών είναι αυξημένη καθημερινά, όπως είναι, για παράδειγμα, το Τμήμα Οδικών Μεταφορών και το Κτηματολόγιο. Το δεύτερο σκέλος αφορά την εξεύρεση κοινόχρηστων χώρων οι οποίοι προσελκύουν πολίτες όπως είναι οι πλατείες και οι παραλίες, για εγκατάσταση πάλι δωρεάν παροχής διαδικτυακής σύνδεσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι το φθινόπωρο, το υπουργείο θα έχει καταλήξει στους χώρους και τα σημεία όπου θα τοποθετηθεί η δωρεάν υπηρεσία.



Αρχή με δημόσια κτίρια

Στο πλαίσιο αυτό ήδη οι λειτουργοί του υπουργείου άρχισαν να επεξεργάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Για το πρώτο σκέλος, που αφορά στην εγκατάσταση ανοικτού wi-fi σε δημόσια κτίρια, ήδη το υπουργείο απέστειλε επιστολές στις διευθύνσεις των υπηρεσιών για υποβολή ενδιαφέροντος. Αν και η διαδικασία βρίσκεται σε αρχικά στάδια, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η εγκατάσταση θα γίνει με προκήρυξη προσφορών. Μέχρι τότε όμως, το υπουργείο θα προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης η οποία θα καταδείξει το κόστος της εγκατάστασης, της συντήρησης καθώς και το γεγονός εάν οι υφιστάμενες γραμμές μπορούν να αντέξουν τον όγκο των πολιτών που θα μπορεί να συνδεθεί ταυτόχρονα. Να σημειώσουμε πως το κόστος θα αντληθεί από κρατικά κονδύλια.



Ίντερνετ και σε πλατείες

Το δεύτερο σκέλος, αφορά στη σύνδεση με wi-fi ανοιχτών δημόσιων χώρων σε δήμους και κοινότητες όπως πλατείες και παραλίες. Να σημειώσουμε πως ήδη σε κάποιες παραλίες έχει εγκατασταθεί από τη Cyta δωρεάν wi-fi . Το υπουργείο Μεταφορών και για την περίπτωση αυτή, έχει στείλει επιστολές σε τοπικές αρχές από τις οποίες ζητείται η κατάθεση προτάσεων για σημεία στα οποία συχνάζει μεγάλος αριθμός πολιτών. Στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση wi-fi θα γίνει από παρόχους οι οποίοι θα επωμιστούν και το κόστος εγκατάστασης και συντήρησης. Στo πλαίσιο αυτό, έγιναν ήδη κάποιες συναντήσεις μεταξύ λειτουργών του υπουργείου και παρόχων οι οποίοι επέδειξαν ενδιαφέρον. Για να γίνει όμως αυτό, το υπουργείο, άρχισε να μελετά ήδη και την παροχή κινήτρων που θα δοθούν στους παρόχους οι οποίοι θα αποφασίσουν να προχωρήσουν στην εγκατάσταση wi-fi.


Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ
BINTEO: Ξέγνοιαστες στιγμές για μια αρκούδα-Έκανε κούνια σε αυλή σπιτιού
Ποινικοποιείται η ψευδής κατάθεση στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας
«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»-Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος του Μενιδίου
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
ΝΑΤΟ: Αυξήθηκαν κατά 20% το πρώτο τρίμηνο του 2024 οι αποστολές μαχητικών για την αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών