Όχι στα χρονοδιαγράμματα λέει ο Άντρος Κυπριανού

Την χθεσινή  συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Ρεπόρτερ, στην οποία είχε ανάμεσα σε άλλα επισημάνει πως ότι δεν βλέπει να μπορεί να γίνει το Μάρτιο δημοψήφισμα,  σχολίασε  ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ο οποίος επεσήμανε  ότι τα  χρονοδιαγράμματα δεν έχουν θέση στις συζητήσεις για τη λύση στο Κυπριακό πρόβλημα
και πως πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε οι συζητήσεις να κινηθούν με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα γιατί ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας.

Θέλω να ξεκαθαρίσω επίσης, συνέχισε ότι «η θέση η δική μας ως ΑΚΕΛ είναι ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι συζητήσεις να κινηθούν με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα, όχι σε βάρος βέβαια των αρχών λύσης του Κυπριακού, γιατί ο χρόνος σίγουρα δεν εργάζεται υπέρ μας. Εχει τεράστια σημασία να καταφέρουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία που να γίνεται αποδεκτή και από τους Ε/κ και από τους Τ/κ το συντομότερο δυνατόν».

Ο κ. Κυπριανού κλήθηκε να σχολιάσει και τις επικρίσεις που δέχθηκε το ΑΚΕΛ από πολιτικά κόμματα αναφορικά με τον αγωγό νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, ότι δηλαδή δεν μίλησε όταν έπρεπε και ότι δεν έγιναν οποιεσδήποτε ενέργειες κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου.

«Κάποιοι που βιάστηκαν να κατηγορήσουν το ΑΚΕΛ έμειναν εκτεθειμένοι γιατί το ΑΚΕΛ είχε εκδώσει ανακοινώσεις για όλες τις εξελίξεις, λέγοντας ότι είναι παράνομο αυτό το οποίο γίνεται, ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αύξησης της εξάρτησης της τ/κ κοινότητας από την Τουρκία και ότι ο κ. Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση έχει συμπεριφερθεί για ακόμα μια φορά ως κυρίαρχος σε ό,τι αφορά και αυτό το θέμα με τρόπο που δείχνει ότι θεωρεί τους Τ/κ ως μία κοινότητα υποταγμένη πλήρως στις διαθέσεις της Αγκυρας», είπε.
 
Σημείωσε ότι «δεν είναι τα πολιτικά κόμματα που έπρεπε να προβούν σε παραστάσεις, είναι η κυβέρνηση που έπρεπε να καταδείξει και να καταγγείλει αυτές τις ενέργειες στα διεθνή σώματα έτσι ώστε να υπάρχει η σχετική αντίδραση».

Ανέφερε ακόμα ότι «επειδή τις τελευταίες μέρες ακούγονται φωνές από διάφορες πλευρές σε ευρωπαϊκό επίπεδο ότι θα πρέπει να δούμε πώς κατορθώνουμε να προωθήσουμε τους στόχους, τις απαιτήσεις της Τουρκίας σε ό,τι αφορά την έναρξη των διαπραγματεύσεων με στόχο τη ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, θα ήταν εγκληματικό από την πλευρά του όποιου Ευρωπαίου να λειτουργήσει με τρόπο υποστηρικτικό στις απαιτήσεις της Τουρκίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Τουρκία παραγνωρίζει και δεν εφαρμόζει τις απαιτήσεις της ΕΕ για την Κύπρο».

 

Δειτε Επισης

Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα
Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις Χριστοδουλίδη για αντικατάσταση Οδυσσέα
Κρίσιμο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση
Οι... μνηστήρες περιμένουν Οδυσσέα-Τα κρυφά χαμόγελα, οι φήμες διαρκείας και τα πολιτικά σενάρια