Πρόεδρος: Παραμένει το βέτο της Λευκωσίας στο ξεπάγωμα κεφαλαίων για την Τουρκία

Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε απόψε ότι δεν τίθεται αυτή τη στιγμή θέμα άρσης του βέτο της Λευκωσίας στο θέμα του ανοίγματος κεφαλαίων στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ στην Τουρκία για άνοιγμα των κεφαλαίων 23 και 24 στον ενταξιακό διάλογο της Άγκυρας.

“Θα έχω συνάντηση τις επόμενες των ημερών με την κ. Μέρκελ και είμαι βέβαιος ότι κατά τη συνεδρία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη θα συζητήσουμε επ` αυτού. Αλλά να σας υπενθυμίσω ότι είχα (εισηγηθεί) από την εκλογή μου και στις προτάσεις που υπέβαλα στον κ. `Ερογλου τότε, ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης, το άνοιγμα των λιμένων της Τουρκίας, εν τη ουσία την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια που υπαγόρευαν την επιβολή του βέτο από κυπριακής πλευράς. Δεν νομίζω να τίθεται ανάλογο θέμα αυτή τη στιγμή”, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Μέρκελ ότι θα προσπαθήσει να πείσει την Κύπρο, απάντησε: “Είμαι βέβαιος ότι θα προσπαθήσει να πείσει και την Τουρκία για τα όσα έχω αναφέρει”.
 
Διαβάστε ακόμα: ΥΠΕΞ: Πολλοί οι Ευρωπαίοι που θέλουν ξεπάγωμα κεφαλαίων για την Τουρκία​
 
ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Επιτήδειοι κατάφεραν να εξαπατήσουν 34χρονο και να του αποσπάσουν πάνω από 119 χιλιάδες ευρώ
Από αναθυμιάσεις πιθανόν να έχασε τη ζωή ο 27χρονος στον Ύψωνα-Ήταν μόνος του στην οικία
Νέα θεωρία για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν-Ενδεχομένως να σκοτώθηκε σε τροχαίο
Φορτωμένοι με πάνω από 17 κιλά κάνναβης έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας δύο πρόσωπα
Νεκρός ανασύρθηκε 27χρονος μετά από πυρκαγιά σε σπίτι στον Ύψωνα-Σε εξέλιξη οι έρευνες για την τραγωδία
Από τις πιο σφοδρές επιθέσεις στο Χάρκοβο-Έφτασαν του έξι οι νεκροί και 21 οι τραυματίες
Χιλιάδες στην τριήμερη πορεία προς τη Γάζα-«Θα βαδίσω γιατί δεν μπορώ να βλέπω άλλα νεκρά παιδιά»
Διπλή δολοφονία στο Βέλγιο-Νεκρές 46χρονη και η 6χρονη κόρη της μέσα σε φλεγόμενο διαμέρισμα
Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»
Προβλέψεις αναλυτών ότι ο καυγά των… κολλεγιόπαιδων Τραμπ-Μασκ θα καταλήξει σε εκεχειρία