Αναβλήθηκε η συνάντηση της Τρίτης μεταξύ Ερντογάν – Ταλάτ

   
Αναβλήθηκε η αυριανή του συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, δήλωσε ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο ίδιος ο κ. Ταλάτ μιλώντας σε ιδιωτικό κανάλι ανέφερε ότι η συνάντηση αναβλήθηκε λόγω του βαρυφορτωμένου προγράμματος του Ταγίπ Ερντογάν και ίσως ορίσουν νέα ημερομηνία αργότερα, μετά τις εκλογές στην Τουρκία. Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, στη συνάντηση των δύο ανδρών θα συζητούνταν και το θέμα της διαχείρισης του νερού που διχάζει ακόμη τη “συγκυβέρνηση” στα κατεχόμενα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Γκεντς Tv ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ανέφερε ότι η διοργάνωση της τελετής εγκαινίων του έργου μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα δεν του άρεσε. “Δεν μου άρεσε το κλίμα, δημιουργήθηκε ένα προεκλογικό κλίμα. Τόσο η μουσική που χρησιμοποιήθηκε όσο και τα συνθήματα που ακούστηκαν αντικατόπτριζαν την προεκλογική διαδικασία στην Τουρκία”.

Η έλευση του νερού, πρόσθεσε, είναι πολύ σημαντική και εννοείται ότι ευχαριστούν γι` αυτό την Τουρκική Δημοκρατία. Θα παρέχεται, είπε, αδιάκοπα νερό όλο το 24ωρο, θα γλυτώσουμε από τα ντεπόζιτα νερού και εξοικονόμηση ηλεκτρικού. “Μετά τις απαραίτητες διευθετήσεις ένας συνεταιρισμός ιδιωτικού – δημοσίου θα δημιουργηθεί”.


Κληθείς να σχολιάσει την αλλαγή στο “υπουργικό”, ο πρόεδρος του ΡΤΚ είπε ότι ο “υπουργός” δημοσιονομικών, Χασάν Μπάσιογλου είχε ζητήσει να εγκαταλείψει τη θέση του ενώ και ο “υπουργός” γεωργίας, ο κ. Σενάρογλου είχε δηλώσει ότι είχε κουραστεί. Ως κόμμα, πρόσθεσε, ήθελαν να δώσουν κίνητρα και στους νεώτερους και βρήκαν κατάλληλη αυτή την αλλαγή.

Ως προς την “αρχή ηλεκτρισμού", ανέφερε ότι αυτή είχε μετακινηθεί υπό τον “υπουργό” δημοσιονομικών λόγω της εξειδίκευσης του Μπάσιογλου στο θέμα αλλά κανονικά,όπως όλες οι πηγές ενέργειας, υπόκειται στο “υπουργείο” γεωργίας και εκεί θα επιστρέψει.
 
ΚΥΠΕ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα
Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις Χριστοδουλίδη για αντικατάσταση Οδυσσέα
Κρίσιμο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση