Πέταξαν στα σκουπίδια έρευνα για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

Στο καλάθι των αχρήστων πετάχτηκε εσωτερική έρευνα του υπουργείου παιδείας,  για  καταγγελία μαθήτριας εναντίον καθηγητή της για σεξουαλική παρενόχληση, εξ αιτίας του ερευνώντος λειτουργού. Άλλα του ζήτησαν να  διερευνήσει και άλλα διερεύνησε! 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Reporter, μετά την καταγγελία της μαθήτριας, που υποβλήθηκε κατά την περσινή σχολική χρονιά, ανατέθηκε σε λειτουργό του υπουργείου η διερεύνηση της υπόθεσης και η διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας για το καταγγελθέν περιστατικό. Ωστόσο, ο ερευνών λειτουργός αντί να διερευνήσει υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης, προχώρησε σε έρευνα για ενδεχόμενη  ανεπάρκεια του εκπαιδευτικού!
 
Ως εκ τούτου, η έρευνα ήταν άχρηστη, καθώς δεν εστίαζε στο περιστατικό αυτό καθ’ αυτό. 
 
Το γεγονός προκάλεσε την έντονη ενόχληση του υπουργού, ο οποίος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ανέθεσε την υπόθεση σε άλλο ερευνώντα λειτουργό. Η δεύτερη έρευνα για το θέμα, η οποία διενεργείται με αυστηρές συστάσεις από τα ανώτερα στρώματα του υπουργείου, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών.
 
Πάντως, ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός έχει προς το παρόν απομακρυνθεί από τα σχολεία για προληπτικούς λόγους, μέχρι την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας.
 
Σε ότι αφορά τον λειτουργό, ο οποίος διερεύνησε την πρώτη φορά την υπόθεση, έχει πλέον αφυπηρετήσει. 
 
Δεύτερη έρευνα και ενδεχόμενο απόλυσης
 
Με βάση τους κανονισμούς, μετά την ολοκλήρωση της, η δεύτερη έρευνα θα αξιολογηθεί από τη Γενική Διευθύντρια του υπουργείου Παιδείας, η οποία θα κρίνει κατά πόσον υπάρχει οτιδήποτε μεμπτό. Εφόσον κρίνει ότι υπάρχει υπόθεση, θα αποστείλει την έρευνα στη Νομική Υπηρεσία, η οποία με τη σειρά της θα δώσει το πράσινο φως για την προώθηση της στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας για τα περαιτέρω.   
 
Εφόσον τα θέμα τεθεί ενώπιον της επιτροπής, τα μέλη της θα αποφασίσουν εάν ο εκπαιδευτικός υπέπεσε σε παράπτωμα. Σε μια τέτοια περίπτωση, η επιτροπή έχει ως εργαλεία 15 διαβαθμίσεις ως προς την επιβολή ποινής στον καθηγητή, που προνοούν μέχρι και απόλυση.
 
Πάντως, στο υπουργείο τηρούν σιγή ιχθύος για το θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι όπως τα γεγονότα πίσω από την καταγγελία διαλευκανθούν το συντομότερο. 
 
Εάν η καταγγελία επιβεβαιωθεί, δεν αποκλείεται να δούμε και απόλυση του εκπαιδευτικού, ο οποίος σημειωτέον έχει και στο παρελθόν απασχολήσει το υπουργείο με άλλου είδους θέματα. 
 
maria.stylianou@imhbusiness.com
 
Follow @stylianou_maria
 
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ
BINTEO: Ξέγνοιαστες στιγμές για μια αρκούδα-Έκανε κούνια σε αυλή σπιτιού
Ποινικοποιείται η ψευδής κατάθεση στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας
«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»-Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος του Μενιδίου
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
ΝΑΤΟ: Αυξήθηκαν κατά 20% το πρώτο τρίμηνο του 2024 οι αποστολές μαχητικών για την αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών