Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε σκληρά μέτρα για τον πετροπόλεμο


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε σκληρότερα μέτρα εναντίον όσων εκτοξεύουν πέτρες κατά τη διάρκεια επεισοδίων, έπειτα από την τρίτη μέρα βίας μεταξύ Παλαιστινίων και των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας στην Πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ.

Την Κυριακή οι Παλαιστίνιοι άρχισαν διαδηλώσεις στην Πλατεία των Τεμενών διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση εισόδου στο ιερό αξιοθέατο σε - αυτές που το Ισραήλ θεωρεί - εξτρεμιστικές οργανώσεις. Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες και εμπρηστικούς μηχανισμούς. Τη Δευτέρα, ένας ηλικιωμένος Ισραηλινός πολίτης υπέκυψε στα τραύματα του από ένα τροχαίο ατύχημα κοντά σε μια παλαιστινιακή γειτονιά, όπου η αστυνομία υποψιάζεται πως προκλήθηκε από πετροβολισμούς. Μετά το περιστατικό, ο Νετανιάχου κάλεσε έκτακτη συνάντηση αργά την Τρίτη.

"Μια πέτρα δεν θα ξεχωρίσει έναν Ισραηλινό πολίτη από ένα χωράφι. Θα χτυπήσει και θα σκοτώσει. Αλλάζουμε πλέον την πολιτική μας. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και σκοπεύουμε να δώσουμε στους στρατιώτες και στους αστυνομικούς τη δικαιοδοσία να δρουν αποφασιστικά ενάντια σε όσους πετούν πέτρες. Θα θεσπίσουμε συστημικές αλλαγές και θα θέσουμε νέες προδιαγραφές αποτροπής και πρόληψης", ανέφερε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του.

Η ρίψη πετρών εναντίον οχημάτων επισύρει ποινή κάθειρξης έως και 20 ετών, σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε από το ισραηλινό κοινοβούλιο το καλοκαίρι.

Δειτε Επισης

Ο Ερντογάν ζητά εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ
Fitness expert ανέβασε βίντεο-σοκ με προπόνηση παιδιού για να παρακινήσει τους followers
Ο θάνατος Σινουάρ μπορεί να αποτελέσει «σημείο καμπής» για κατάπαυση του πυρός
Νέο βίντεο από τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς-Η στιγμή που το τανκ ανοίγει πυρ και τον σκοτώνει
Ο Γιαχία Σινουάρ παραμένει «πηγή έμπνευσης» στη Μέση Ανατολή κατά την Τεχεράνη
Η ίδια η Μοσάντ έφτιαξε και «πούλησε» τους βομβητές που διέλυσαν τη Χεζμπολάχ
Ο Πούτιν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι πυροδοτούν εντάσεις στην Ασία
Τραβάει το σκοινί με τους Τούρκους το Ισραήλ-«Πάρτε πίσω τον βιαστή και δολοφόνο φίλο σας, Σινουάρ»
Η Πιονγκγιάνγκ απέστειλε απόσπασμα 1.500 στρατιωτών στη Ρωσία και αναμένονται και άλλοι
Η Χαμάς επιβεβαιώνει τον θάνατο του Σινουάρ-«Η ομάδα θα είναι νικηφόρα»