Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Κίνα ο ΠτΔ

Το μεσημέρι της Δευτέρας (19/10) επιστρέφει στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Κίνα.  
 
Ο κος Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, κατά την τελευταία μέρα της παραμονής του στην Κίνα, μετέβη στα Γραφεία της εταιρείας Huawei Technologies, η οποία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Κίνα. 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση της εταιρείας για τα επιτεύγματα, αλλά και τις έρευνές της στον τομέα της τεχνολογίας στις τηλεπικοινωνίες που περιλαμβάνουν τη δημιουργία δικτύων 5G καθώς και συστημάτων για οχήματα μεταφοράς χωρίς οδηγό. 

Η εταιρεία εξέφρασε την έντονη επιθυμία της για περαιτέρω δραστηριοποίηση στην Κύπρο, όπου ήδη διατηρεί γραφεία, εκφράζοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Τεχνολογικό Πάρκο που θα δημιουργηθεί στην Κύπρο. Αναφέρθηκε εξάλλου ότι στο πλαίσιο Προγράμματος, η εταιρεία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα φιλοξενεί στη Σαγκάη, Κύπριους φοιτητές στον τομέα του ITC, για σκοπούς εκπαίδευσής τους. 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση ενθαρρύνει τις ξένες επενδύσεις στην Κύπρο και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να παράσχει κάθε διευκόλυνση προς τον σκοπό αυτό. 

Με τη Διεύθυνση της εταιρείας είχε στη συνέχεια χωριστή συνάντηση ο Υπουργός Μεταφορών κ. Μάριος Δημητριάδης.

Επίσης, χαιρέτισε το φόρουμ που πραγματοποίησε στη Σαγκάη ο Κυπριακός Σύνδεσμος Επιχειρηματικών Ανάπτυξης Γης, ενώ συνοδευόμενος από την σύζυγό του Αντρη, επισκέφθηκε το Εμπορικό και Επιχειρηματικό Κέντρο στη Σαγκάη, το οποίο θεωρείται από τα εντυπωσιακότερα και ψηλότερα κτίρια της πόλης. 

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευσαν στη Σαγκάη ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

 
 

Δειτε Επισης

Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα
Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις Χριστοδουλίδη για αντικατάσταση Οδυσσέα
Κρίσιμο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση
Οι... μνηστήρες περιμένουν Οδυσσέα-Τα κρυφά χαμόγελα, οι φήμες διαρκείας και τα πολιτικά σενάρια