Υψηλές προσδοκίες από την επίσκεψη Αναστασιάδη στην Κίνα

Υψηλές προσδοκίες από την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Κίνα, έχει η Κυβέρνηση, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, προσβλέπει σε ουσιαστική αναβάθμιση της Κυπρο-κινεζικής συνεργασίας

Πέραν του τομέα των μεταφορών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο, έχοντας στις αποσκευές του σημαντικές συμφωνίες σε θέματα τουρισμού. Δεν αποκλείεται μάλιστα και η εμπλοκή στη συνεργασία, και του Ισραήλ, μέσω κοινών τουριστικών πακέτων. 
Την ίδια στιγμή, πηγές από το Προεδρικό τονίζουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επενδύει πολλά στο αυριανό επιχειρηματικό φόρουμ, που διοργανώνει το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), στο Πεκίνο. Ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος θα μιλήσει στο φόρουμ, αναμένει από αυτό να προκύψει κινεζικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Κύπρο. Προσοχή δίδεται και στο μεθαυριανό φόρουμ για αγορά ακινήτων στην Κύπρο που θα ανοίξει τις πύλες του στη Σαγκάη. Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος, έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με τις αρχές της πόλης και με μεγάλες κινέζικες εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο. Επομένως, υπάρχει αισιοδοξία  για ενδιαφέρον κινέζων επιχειρηματιών και στον τομέα της ανάπτυξης γης. 
 

Την ίδια ώρα, η εξαγγελία του Προέδρου για 15 κυπριακά κέντρα εξέτασης για βίζες σε πόλεις της Κίνας αποτελεί μια κίνηση που φαίνεται να προσπερνά τα όποια προβλήματα υπήρχαν στο παρελθόν και να αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της Κύπρου σε μια χώρα, από την οποία η χώρας μας έχει να αποκομίσει ιδιαίτερα οφέλη. 

Πάντως, το Προεδρικό εκτιμά ως πολύ θετικές τις μέχρι στιγμής εξελίξεις από την επίσκεψη του Προέδρου στην Κίνα, ενώ ενδεικτικό του καλού κλίματος θα αποτελέσει ενδεχόμενη επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου στην Κύπρο, μιας και εκκρεμεί ακόμη η απάντηση σε σχετική πρόσκληση που έχει γίνει από πλευράς της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνοδεύεται στην Κίνα από τον ΥΠΕΞ, Ιωάννη Κασουλίδη, τον Υπουργό Μεταφορών, Μάριο Δημητριάδη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη.  

Ο Πρόεδρος θα επιστρέψει στην Κύπρο στις 19 Οκτωβρίου.
  
 
 
 

Δειτε Επισης

Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία
Ασήκωτες οι ευθύνες και της ΕΦ για τον Θανάση-Η ασυδοσία, τα ψεύδη και η προσπάθεια συγκάλυψης
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Δημοσιοποιείται το αποτέλεσμα των ανώνυμων καταγγελιών στην Αρχή-Η ενημέρωση για τις πρώτες δύο αποφάσεις
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ
BINTEO: Ξέγνοιαστες στιγμές για μια αρκούδα-Έκανε κούνια σε αυλή σπιτιού
Ποινικοποιείται η ψευδής κατάθεση στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας
«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»-Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος του Μενιδίου
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου