13.000 υπογραφές λένε όχι σε δελφινάρια και φωκάρια στην Κύπρο

Με 13.000 υπογραφές στο χέρι επισκέφθηκαν σήμερα τον υπουργό Γεωργίας, Νίκο Κουγιάλη, ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης η Μαίρη Αναστάση, πρόεδρος της Φωνής για τα Ζώα της Κύπρου και η Άντρη Μιχαήλ από την οργάνωση για τη Βιοποικιλότητα και τη Θαλάσσια Ζωή. Στόχος να κατατεθεί ένα ηχηρό ‘όχι’  στη δημιουργία δελφιναρίων και φωκαρίων στην Κύπρο.

Η συλλογή υπογραφών άρχισε όταν το Υπουργικό Συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως στον υπουργό Γεωργίας να δέχεται και να εξετάζει αιτήσεις για εισαγωγή δελφινιών ανατρέποντας την απόφαση της κυβέρνησης Κληρίδη ημερομηνίας 8/10/1999, που απαγόρευε την παραχώρηση σχετικής άδειας. Η νέα απόφαση της κυβέρνησης ήταν αποτέλεσμα του ενδιαφέροντος από επενδυτές που επιθυμούσαν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα αυτό. Ήδη έχουν υποβληθεί αιτήσεις για την περιοχή Παραλιμνίου ενός δελφιναρίου και ενός φωκαρίου.

«Εκφράζεται από μέρους όλων αυτών των χιλιάδων ανθρώπων,» ανάφερε ο κ. Περδίκης  «αλλά και από φιλοζωικές οργανώσεις και το Κίνημα των Οικολόγων η σαφής αντίθεση στην δημιουργία δελφιναρίων και φωκαρίων.  Τα δελφίνια και οι φώκιες είναι εξαιρετικά ευαίσθητα όντα και έχουν υψηλό δείκτη νοημοσύνης.  Θεωρούμε ότι δεν μπορούν να εγκλωβίζονται μέσα σε δεξαμενές  και να γίνονται αντικείμενο διασκέδασης για τους ανθρώπους. Ζητούμε να επανέλθει  η απαγόρευση όπως ήταν μέχρι πρόσφατα με νομοθεσία ή με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Αυτή είναι  η απαίτησή μας και αυτό είναι το αίτημα το οποίο συνοδεύεται από τις 13.000 υπογραφές που παραδώσαμε σήμερα. Παράλληλα καταθέσαμε και την πρότασή μας για δημιουργία θαλάσσιων πάρκων αφού δελφίνια υπάρχουν έτσι κι αλλιώς στις θάλασσες της Κύπρου».
«Τα παιδιά μαθαίνουν όλα όσα αφορούν τους δεινοσαύρους» τόνισε η κα Μιχαήλ. «Δεν χρειάζεται λοιπόν να βλέπει κανείς ζωντανό δείγμα ενός είδους για να μάθει για τη ζωή του»  
 

Δειτε Επισης

Σκόνη και άνεμοι στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς ανεβαίνει η θερμοκρασία
Ασήκωτες οι ευθύνες και της ΕΦ για τον Θανάση-Η ασυδοσία, τα ψεύδη και η προσπάθεια συγκάλυψης
Η ανάγκη για διαφάνεια, οι επαναλαμβανόμενοι πρωταγωνιστές και ο πολιτικός αντίκτυπος
Δημοσιοποιείται το αποτέλεσμα των ανώνυμων καταγγελιών στην Αρχή-Η ενημέρωση για τις πρώτες δύο αποφάσεις
Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ
BINTEO: Ξέγνοιαστες στιγμές για μια αρκούδα-Έκανε κούνια σε αυλή σπιτιού
Ποινικοποιείται η ψευδής κατάθεση στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας
«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»-Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος του Μενιδίου