Σιζόπουλος: « Υποβαθμισμένη λειτουργία του ογκολογικού στο Γ.Ν Λευκωσίας»

 Για μια “υποβαθμισμένη σε μεγάλο βαθμό” λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας έκανε σήμερα λόγο ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, σε δηλώσεις του ύστερα από επίσκεψή του στο Τμήμα.

“Θα πρέπει δυστυχώς με λύπη να παρατηρήσουμε ότι, ενώ υπάρχουν οι δυνατότητες και οι προοπτικές για την προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σε όσους τις έχουν ανάγκη, δυστυχώς η πολιτεία δεν αξιοποιεί αυτές τις δυνατότητες, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε μπροστά σε μιαν απαράδεκτη κατάσταση”, είπε ο κ. Σιζόπουλος.

Είναι για αυτόν ακριβώς το λόγο, σημείωσε, “που καλούμε το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό στη σχεδίαση υπηρεσιών παροχής υψηλού επιπέδου περίθαλψης τους καρκινοπαθείς, με την ολοκλήρωση και την αναβάθμιση λειτουργίας του Ογκολογικού του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, και κυρίως τη δημιουργία και λειτουργία ολοκληρωμένου Ογκολογικού Τμήματος και στο Νοσοκομείο Λεμεσού, για σκοπούς αποκέντρωσης και καλύτερης προσφοράς υπηρεσιών”.

Ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε πως επισκέφθηκε το Τμήμα με συνεργάτες του από την ΕΔΕΚ, ύστερα από πρόσκληση της οργάνωσης ΕΛ.Α-ΖΩ και με τη συνδρομή της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Από την πλευρά του, ο Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Γιαννάκης Κυαμίδης δήλωσε πως είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ για τα προβλήματα καθώς και για λύσεις που έχουν δοθεί στο Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Έγινε μια ενδελεχής ενημέρωση και ξενάγηση στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Λευκωσίας, ανέφερε, προσθέτοντας πως “ευελπιστούμε ότι θα δοθούν λύσεις”.

Ο Πρόεδρος του ΕΛ.Α-ΖΩ Χρίστος Ανδρέου ευχαρίστησε τον κ. Σιζόπουλο που επισκέφθηκε το Τμήμα για να δει τι ακριβώς συμβαίνει εκεί.

Έκανε λόγο για “μια τραγωδία”, σημειώνοντας πως το Τμήμα “αποψιλώθηκε από γιατρούς και η κυβέρνηση αρνείται να φέρει ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα”. Είπε πως παρόλο που βρέθηκαν λύσεις, “δυστυχώς η κυβέρνηση δεν παίρνει αποφάσεις”.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της