Στη Λεμεσό το 21 Παγκόσμιο Συνέδριο του Διεθνούς Συνδέσμου Αστυνομικών

Με τη συμμετοχή αντιπροσώπων, παρατηρητών και επισκεπτών από 65 χώρες πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στη Λεμεσό το 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο  του Διεθνούς Συνδέσμου Αστυνομίας (IPA).

Η εναρκτήρια τελετή του συνεδρίου, που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου το πρωί.

Σε αυτήν θα μιλήσουν, κατά σειρά, σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Πρόεδρος του Τμήματος Κύπρου του IPA Μιχαήλ Οδυσσέως, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου, ο παγκόσμιος Πρόεδρος του IPA Pierre-Martin Moulin και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Ο κ. Οδυσσέως δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως στο συνέδριο δήλωσαν συμμετοχή 65 χώρες, με 65 αντιπροσώπους, 85 παρατηρητές και 110 επισκέπτες.

Πρόσθεσε πως στην ημερήσια διάταξη του συνεδρίου περιλαμβάνονται εκθέσεις των διαφόρων υποεπιτροπών του IPA για διοικητικά θέματα, για κοινωνικά θέματα, για πολιτιστικά θέματα και για διεθνείς οργανισμούς.

Επίσης θα συζητηθούν προτάσεις για αλλαγή του καταστατικού του Συνδέσμου και άλλες προτάσεις από τα διάφορα τμήματα του Συνδέσμου, πρόσθεσε. Είπε ακόμη πως θα συζητηθεί το θέμα “Δημόσιες σχέσεις και Αστυνομία” με έμφαση στο ζήτημα της συμπεριφοράς του αστυνομικού έναντι του πολίτη.

Εξάλλου αύριο Τρίτη θα συνεδριάσουν τα μέλη της Μόνιμης Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου με αντικείμενο τηn ατζέντα του συνεδρίου, το οποίο θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με επίσημο δείπνο.

Ο κ. Οδυσσέως είπε ακόμη πως μετά το συνέδριο θα οργανωθεί Εβδομάδα Φιλίας του IPA (18-25 Οκτωβρίου) με τη συμμετοχή 115 περίπου ατόμων, που θα ξεναγηθούν σε ιστορικά αξιοθέατα και άλλους χώρους στην Κύπρο.

Ο Διεθνής Σύνδεσμος Αστυνομίας είναι μη κυβερνητική οργάνωση. Αποτελείται από 66 χώρες και αριθμεί 400 χιλιάδες 500 μέλη.

Δειτε Επισης

Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Το θέμα ανταλλαγής περιουσιών στον Ακάμα με χαλίτικα στο επίκεντρο σύσκεψης στο Υπ. Γεωργίας
Πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στα κατεχόμενα
Yφ. Τουρισμού: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων
Λοττίδη: Επιζήμιες για ανθρώπινη αξιοπρέπεια oι διακρίσεις σεξουαλικού προσανατολισμού
Οι ημερομηνίες που θα καταβληθεί το επίδομα τέκνου και πολύτεκνης μάνας
Οι αναφορές του Υπουργού Υγείας για τα προβλήματα στα καινοτόμα φάρμακα-«Θα βρεθεί η χρυσή τομή»
Τέλος στο σίριαλ γενικού διευθυντή στον ΟΑΥ-Διόρισε Ανδρέα Παπακωνσταντίνου το Δ.Σ. του οργανισμού