Αύξηση των τουριστικών εσόδων έφερε ο Ιούλης

Αύξηση και μάλιστα σημαντική, κατά €20,9 εκατομμύρια ή σε ποσοστό 6,5%, σημείωσαν τα έσοδα από τον τουρισμό τον Ιούλιο του 2015, με αποτέλεσμα να δοθεί τέρμα στη μείωση που παρουσίασαν τα έσοδα κατά τους τρεις προηγούμενους μήνες και να περιοριστεί στα €26,9 εκ. η μείωση που καταγράφουν από την αρχή του έτους, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.  

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Στατιστική Υπηρεσία, τα έσοδα από τον τουρισμό, με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών, ανήλθαν τον Ιούλιο του 2015 σε €342,1 εκ. σε σύγκριση με €321,2 εκ. τον αντίστοιχο μήνα του 2014, σημειώνοντας αύξηση 6,5%.

Ωστόσο, για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2015 τα έσοδα από τον τουρισμό εξακολουθούν να είναι μειωμένα και υπολογίζονται σε €1.073,0 εκ. σε σύγκριση με €1.099,9 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2014, σημειώνοντας μείωση 2,4%.

Από τους επτά πρώτους μήνες του 2015, που υπάρχουν στοιχεία, τα έσοδα από τον τουρισμό παρουσίασαν μείωση στους πέντε μήνες (Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο).

Οι αφίξεις τουριστών τον Ιούλιο του 2015 είχαν σημειώσει αύξηση 8,5%, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2014.

Δειτε Επισης

Διασταύρωσαν πυρά Πρόεδρος ΣΕΠΑΗΚ και Παπαναστασίου για το μέλλον της ΑΗΚ-«Η πολιτεία δεν φταίει για όλα»
Ξεκάθαρος ο Παπαναστασίου-Η επέκταση της εμπορίας ρύπων δεν θα έχει άμεσες επιπτώσεις
Έρχονται αυξήσεις 3% στο ρεύμα-Από την επόμενη διμηνία θα εμφανιστεί στους λογαριασμούς
Ανάσα από τις υψηλές θερμοκρασίες-Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Κλιματιζόμενοι χώροι διαθέσιμοι στους πολίτες λόγω καύσωνα από Δήμο Λεμεσού
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού τη Δευτέρα
Συνεχίζεται η προσπάθεια για την ΑΤΑ, λένε συνδικαλιστές μετά τη συνάντηση με Υπ. Εργασίας
Απαντά στους Εικαστικούς Καλλιτέχνες ο Δήμος Λευκωσίας-Δηλώνει πρόθυμος να συζητήσει κατάρτιση νέας συμφωνίας
Ο Δήμος Λευκωσίας πήρε το κτήριο στέγασής του, ανέφερε το Σωματείο Εικαστικών Καλλιτεχνών
Ικανοποίηση Δήμου Στροβόλου για ανταπόκριση Κυβέρνησης σε προτάσεις του