Στους 20 οι νεκροί από τις εκρήξεις στην Τουρκία

Τουλάχιστον 20 νεκροί και πάνω από 100 οι τραυματίες σε δύο ξεχωριστές εκρήξεις που προκλήθηκαν στο σταθμό τρένου της Άγκυρας, όπου μέλη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP και συνδικαλιστικών οργανώσεων ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν πορεία ειρήνης. Πιστεύεται ότι την έκρηξη προκάλεσε καμικάζι.

Στο χώρο της έκρηξης έφτασαν δεκάδες ασθενοφόρα μεταφέροντας τους τραυματίες στο νοσοκομείο, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των τραυματιών θα αυξηθεί.

Οι δύο εκρήξεις έγιναν με διαφορά 10-20 δευτερολέπτων στις 10.00 το πρωί ενώ ετοιμαζόταν η συγκέντρωση με τίτλο "Σε πείσμα του πολέμου, ειρήνη τώρα. Ψωμί, ειρήνη, δημοκρατία" προκαλώντας μεγάλο πανικό. Την ώρα της έκρηξης στο χώρο ήταν συγκεντρωμένοι χιλιάδες άνθρωποι. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σταθμό του τρένου προκλήθηκε μεγάλη ζημιά.

Έκτακτη σύσκεψη μετά τις εκρήξεις κάλεσε ο Νταβούτογλου
Στο μεταξύ έκτακτο συμβούλιο συγκάλεσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου έπειτα από την πολύνεκρη έκρηξη στην Άγκυρα.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιαλτσίν Ακντογάν, στελέχη των Υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας, ο αρχηγός της ΜΙΤ, ο Αρχηγός της Αστυνομικής Ασφάλειας και ο νομάρχης Άγκυρας.

Στο μεταξύ, έπειτα από την έκρηξη στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη ήχησε συναγερμός.

Τα γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος HDP στη συνοικία Ταρλάμπασι της Κωνσταντινούπολης εκκενώθηκαν και έγινε έρευνα πριν ο ηγέτης του κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς εισέλθει για να πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς δήλωσε ότι η εικόνα είναι πολύ σκληρή, προσθέτοντας ότι εξερράγη μια ισχυρή βόμβα για να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών.

Ο αρχηγός του HDP κατήγγειλε ότι μετά την έκρηξη αντί να φτάσουν πρώτα ασθενοφόρα έφτασαν δυνάμεις της Άμεσης Δράσης και ρίχνουν δακρυγόνα στους αστυνομικούς και αυτούς που μεταφέρουν τα πτώματα. "Είναι δυνατόν σε ένα κράτος που έχει τόσο δυνατές μυστικές υπηρεσίες να μην το γνώριζε αυτό;", διερωτήθηκε ο κ. Ντεμιρτάς.

Δειτε Επισης

Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Πιθανή πρόταση Ισραήλ στη Χαμάς για απελευθέρωση μερικών ομήρων
Καθυστερεί ο τουρκικός ανθρωπιστικός στολίσκος προς Γάζα
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία