Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το βιβλίο για το Ντενκτάς-Ζητά τιμωρία του συγγραφέα ο Τατάρ

Επανήλθε σήμερα στο βιβλίο «Dümbük» (ΣΣ: Μαστροπός) για τον Ραούφ Ντενκτάς ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ ο οποίος σε συνάντηση που είχε με τον «αρχηγό αστυνομίας» και τον «γενικό εισαγγελέα», είπε ότι πρέπει να γίνουν οι ενέργειες που χρειάζεται ώστε ο συγγραφέας να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για την αναστάτωση που προκάλεσε στην κοινή γνώμη.

«Όλοι περιμένουν αυτό το άτομο να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Οι εθνικές μας αξίες, η πνευματικότητά μας και ένας ιερός θεσμός όπως η TMT έγιναν στόχος στο πρόσωπο του ιδρυτή προέδρο Ραούφ Ραΐφ Ντενκτάς», είπε.

Ο «γενικός εισαγγελέας», Σαρπέρ Αλτιντζίκ ανέφερε ότι ο συγγραφέας του εν λόγω βιβλίου είχε δημοσιεύσει πολλά βιβλία στο παρελθόν με προσβλητικό περιεχόμενο  και η «γενική διεύθυνση αστυνομίας» διεξάγει έρευνες για το θέμα. Μετά τη σύνταξη της απαραίτητης νομοθεσίας, είπε, θα ειδοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές της Τουρκικής Δημοκρατίας για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του συγγραφέα, καθώς έχει διπλή υπηκοότητα.

Στο θέμα επανήλθε με γραπτή του δήλωση και ο πρόεδρος του ΚΕΕ και «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ, οποίος αναφέρει ότι πρόκειται περί στοχοποίησης της ιστορικής προσωπικότητας του Ραούφ Ντενκτάς και πως αυτό δεν είναι ελευθερίας έκφρασης και σκέψης αλλά προσβολή των ατομικών δικαιωμάτων.

Ως «κυβέρνηση» πρόσθεσε, θα κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο γι’ αυτό το θέμα.

Ο πρόεδρος του ΚΕΚ, Ιζζέτ Ιζτζάν σε γραπτή του δήλωση ανέφερε ότι ο Ραούφ Ντενκτάς έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πολιτική ζωή της Κύπρου. «Κυβέρνησε τη χώρα με σιδηρά γροθιά, με την υποστήριξη των δυνάμεων στην Άγκυρα. Διατήρησε την εξουσία του εξαλείφοντας πρώτα τον Φαΐζ Καϊμάκ, στη συνέχεια τον Δρ. Κιουτσούκ και τέλος τον Ντερβίς Έρογλου πυροδοτώντας βόμβες μπροστά στο σπίτι του».

Αυτοί που τον επαινούν μετά τον θάνατό του είναι εκείνοι που επιδιώκουν να προστατεύσουν τα πολιτικά τους συμφέροντα, πρόσθεσε ο κ. Ιζτζιάν παραπέμποντας στη φράση του Ραούφ Ντενκτάς πως πέρασε τη ζωή του λέγοντας είτε διχοτόμηση είτε θάνατο.

Κατά τον Ιζέτ Ιζτζιάν ήταν ο αρχιτέκτονας πολιτικών που κατέστρεψαν την τουρκοκυπριακή κοινότητα. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στην εξουσία, δολοφονήθηκαν οι Αϊχάν Χικμέτ, Μουζαφέρ Γκιουρκάν, Φαζίλ Οντερ, Ντερβισαλί Καβάζογλου, Μπερμπέρ Γιαχία, Κουτλού Ανταλί και πολλοί άλλοι πατριώτες».

Με τη φράση «δεν μπορεί να δημιουργηθεί ήρωας ή ηγέτης από έναν φασίστα» ο Αμπντουλλάχ Κορκμαζχάν της Αριστερής Κίνησης, σχολίασε τις αντιδράσεις για το βιβλίο για τον Ραούφ Ντενκτάς. «Δεν πρέπει να ξεχνιέται, δεν πρέπει να γίνεται ανεκτό το γεγονός ότι [ο Ντενκτάς] ανακήρυξε προδότες τις δεκάδες χιλιάδες που γέμισαν τις πλατείες με αίτημα τη λύση και την ειρήνη και θεώρησε επιτρεπτό κάθε μέσον για να εμποδίσει την ειρήνη και τη λύση στην Κύπρο».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Αβρούπα σχολιάζει το γεγονός σημειώνοντας ότι το εν λόγω βιβλίο έδειξε ότι δεν διαβάζουν οι πολιτικοί στα κατεχόμενα, διότι το βιβλίο εκδόθηκε και βγήκε στην αγορά πριν 6 μήνες. Ο συγγραφέας Ιλκέρ Οζκούντ προώθησε το βιβλίο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το έστειλε ταχυδρομικώς σε όποιον το ζητούσε, αναφέρει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι «οι δε αντιδράσεις άρχισαν με 6 μήνες καθυστέρηση».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αντιδράσεις και η εκστρατεία λιντσαρίσματος υπήρξε καλή διαφήμιση και για το βιβλίο του Ιλκέρ Οζκούντ αλλά και για το νέο κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς.  

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καταθέτει επίσημα τη δήλωση ενδιαφέροντος της για τον κανονισμό SAFE η Κύπρος
Ενημέρωσε την Επίτροπο Κος ο Φιντάν για την άτυπη διευρυμένη στη Νέα Υόρκη
Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ στις πυρόπληκτες περιοχές-Σύσκεψη με κοινοτάρχες στη Βάσα Κοιλανίου
Ραουνά: Η Κυπριακή Προεδρία να αφήσει το στίγμα της σε μία περίοδο πολυάριθμων προκλήσεων
Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Πρόεδρο Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής
Ζητά παραιτήσεις από Κυβέρνηση το Άλμα-«Ενώ η κοινωνία ζητά ευθύνες, ο Πρόεδρος στήνει επικοινωνιακά shows»
Ερευνητική Επιτροπή για την πυρκαγιά προτείνει η ΔΗΜΑΛ-«Χωρίς απόδοση ευθυνών και έρευνα, η ιστορία θα επαναληφθεί»
Δεν τέθηκε θέμα ανασχηματισμού υποστηρίζει ο Πάλμας-«Τα πολιτικά πρόσωπα ανά πάσα στιγμή υπόκεινται στην κρίση του ΠτΔ»
Άκουσε τα παράπονα και υποσχέθηκε νέες συσκέψεις ο Πρόεδρος-Έδειξαν καθυστέρηση στα πτητικά μέσα οι κοινοτάρχες
Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης, η απαίτηση της αντιπολίτευσης για παραιτήσεις και ο ανασχηματισμός στα σκαριά