Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά της Πάφου-Κατέκαυσε 1,5 τετραγωνικό χιλιομετρό

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στην Πάφο, λίγη ώρα μετά την καταστροφική πυρκαγιά που μαίνεται στη Λεμεσό, αφού κατέκαυσε 1,5 τετραγωνικό χιλιόμετρο γης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, «η πυρκαγιά κατέκαυσε περίπου 1.5 τετραγωνικό χιλιόμετρο από ξηρά χόρτα, μεγάλοι σωροί από απορρίμματα, καλαμιώνας, άγρια βλάστηση, σπαρτά, φυτά αμπελιού, πλαστικοί σωλήνες άρδευσης και αριθμό δέντρων σε περιοχή μεταξύ των Κοινοτήτων Μαραθούντα, Επισκοπή και Αξίλου της Επαρχία Πάφου».

DOC.20250723.8793413.1000024186

Σημειώνει πως «η πυρκαγιά οροθετήθηκε στις 23:38. Κατά την διάρκεια της νύχτας στην περιοχή θα παραμείνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για τελική κατάσβεση και επιφυλακή».

DOC.20250723.8793415.1000024187

Ανταποκρίθηκαν από την Πυροσβεστική εννέα οχήματα, από το Τμήμα Δασών δύο πυροσβεστικά οχήματα και πέντε προωθητές γαιών, δύο υδροφόρες από την επαρχιακή διοίκηση, 1 Κ.Μ.Π. από την Υπηρεσία Θήρας, 1 Κ.Μ.Π. από την Πολιτική Άμυνα, καθώς επίσης και δύο ελικόπτερα πυρόσβεσης.

DOC.20250723.8793416.1000024188

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εβδομήντα συνολικά περιστατικά χρειάστηκαν περίθαλψη λόγω της πυρκαγιάς-Μεταφέρθηκαν 16 στο νοσοκομείο
Μετά το σάλο και τις σφοδρές επικρίσεις ανακαλεί το «ατυχές περιστατικό» ο Χαρτσιώτης για τα θύματα-«Ένα τραγικό γεγονός»
Επαναξιολογούν τα εξώδικα σε πολίτες που μετέβησαν στην φονική πυρκαγιά, πάνε στον εισαγγελέα για να αποφασίσει αν θα διαγραφούν
Ξεκινούν οι αιτήσεις για δηλώσεις ζημιών στις πληγείσες περιοχές από το Τμήμα Γεωργίας
Πωλούσε προϊόντα με ναρκωτικά στο υποστατικό της-Συνελήφθη 29χρονη (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που C-130 ρίχνει επιβραδυντικό υγρό στο Όμοδος
Έστειλαν σε εκδήλωση στην... Αυστραλία τον υπεύθυνο συντονιστή των πυρκαγιών, εν μέσω κρίσιμης αντιπυρικής περιόδου
Νεκρός σκύλος στη Λάρνακα, έφερε εγκαύματα στο σώμα του-Βρέθηκε κοντά σε καμένη ξηρή βλάστηση
Πάνω από 100 κούτες τσιγάρα κατασχέθηκαν σε υποστατικό στη Λάρνακα-Πρόστιμα σε δύο πρόσωπα
Συνεχίζεται το δράμα των πληγέντων-Τρίτη νύχτα σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας