Ένοχοι πέντε για το μεγάλο κύκλωμα εικονικών γάμων στη Λάρνακα-Eνώπιον Επαρχιακού άλλοι 12

Ένοχα κρίθηκαν από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας πέντε άτομα σε υπόθεση διεθνούς κυκλώματος εικονικών γάμων, που είχε ως επίκεντρο την Κύπρο και αποκαλύφθηκε έπειτα από μεγάλη ευρωπαϊκή επιχείρηση τον Ιανουάριο του 2024.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, «πρόκειται για Πακιστάνο 40 ετών, εγκέφαλο του κυκλώματος, την 45χρονη σύζυγό του από την Πορτογαλία, η οποία στρατολογούσε νύφες, δύο Ινδούς 38 και 26 χρόνων μέλη του παράνομου δικτύου στην Κύπρο και ακόμη ένα Ινδό, ο οποίος τέλεσε εικονικό γάμο».

Αναφέρεται ότι «άλλοι 11 άνδρες και 1 γυναίκα δικάζονται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για την τέλεση εικονικών γάμων σε σχέση με την ίδια υπόθεση».

«Από τις έρευνες και ανακρίσεις διαπιστώθηκε ότι τελέστηκαν συνολικά 132 γάμοι στην Δημοκρατία μεταξύ ευρωπαίων πολιτών και αλλοδαπών απο τρίτες χώρες έχοντας έσοδα που ξεπερνούν το €1 εκατομμύριο ευρώ».

Να σημειωθεί πως «τα τέσσερα μέλη του κυκλώματος κρίθηκαν ένοχα σε 6 κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, υποβοήθηση της παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής στη Δημοκρατία, συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση, συμμετοχή και αποδοχή διάπραξης εγκλημάτων, συνωμοσία για καταδολίευση, και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».

Το πέμπτο άτομο, αναφέρεται, «κρίθηκε ένοχο για εξασφάλιση εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 29 Ιανουαρίου του 2024 έπειτα από ταυτόχρονη ευρωπαϊκή επιχείρηση της Κύπρου, της Πορτογαλίας και της Λετονίας. 

Η πληροφορία στις κυπριακές αρχές «λήφθηκε τον Νοέμβριο του 2020 και έπειτα από πολύμηνες έρευνες αποκαλύφθηκε πως γυναίκες, αλλά και άνδρες από την Πορτογαλία και τη Λετονία ταξίδευαν στην Κύπρο και τελούσαν εικονικούς γάμους με αλλοδαπούς, με σκοπό να εξασφαλίσουν άδεια παραμονής στη Δημοκρατία και στη συνέχεια να ταξιδέψουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Στη δίκη κατέθεσαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, τρεις νύφες από το εξωτερικό η μαρτυρία των οποίων κρίθηκε ως αξιόπιστη.

Η υπόθεση θα συνεχιστεί την Παρασκευή 25 Ιουλίου για αγορεύσεις με σκοπό τον μετριασμό της ποινής. Όλοι οι κατηγορούμενοι μέχρι 25 Ιουλίου θα παραμείνουν υπό κράτηση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Ξεγέλασαν 53χρονο για δήθεν επένδυση σε κρυπτονομίσματα και του απέσπασαν 400 ευρώ
Στις φλόγες φορτηγό 48χρονου που βρισκόταν σταθμευμένο σε ανοιχτό χώρο
Η έντονη ενόχληση Βαφεάδη για επικρίσεις και η προειδοποίηση για τα γκρίζα οχήματα-Κρίσιμο Υπουργικό για ΤΑΚΑΤΑ
Γιατί κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης ο Βοηθός Αρχηγός στη δίκη της Ζαννέτου-Τι κατέθεσε η Επίτροπος, ο αστυφύλακας και τα ευρήματα
Σε σοβαρή κατάσταση 54χρονη μετά από τροχαίο-Έχασε τον έλεγχο του οχήματός της και έπεσε σε γκρεμό
Ποινή φυλάκισης επτά ετών σε 30χρονο για 333 γραμμάρια κοκαΐνη και κάνναβης
Υπό τριήμερη κράτηση ο 41χρονος για τα επεισόδια στο σύνδεσμο της Ομόνοιας στη Λάρνακα
Πρόωρη εθελούσια αφυπηρέτηση και ασφάλιση αστυνομικών στο επίκεντρο συνάντησης Χαρτσιώτη-ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Κατέρρευσε μέρος υπό ανακαίνιση κτηρίου στη Λεωφόρο Μακαρίου-Γέμισε σκαλωσιές ο δρόμος (pics)
Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 78χρονος για τη δολοφονία του Σιαμπτάνη στην Τίμη