Τουλάχιστον 128.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τις συγκρούσεις στη Συρία

Περισσότεροι από 128.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν μέσα σε μία εβδομάδα εξαιτίας των διακοινοτικών συγκρούσεων που ξέσπασαν στο προπύργιο της Δρούζων στη νότια Συρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

«Μέχρι σήμερα, συνολικά 128.571 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από την έναρξη των εχθροπραξιών», αναφέρει έκθεση του ΔΟΜ, που διευκρινίζει ότι οι εκτοπισμοί από την επαρχία Σουέιντα «αυξήθηκαν κατά πολύ στις 19 Ιουλίου, με περισσότερους από 43.000 ανθρώπους να έχουν εκτοπιστεί μέσα σε μία μόνο ημέρα».

Πάνω από 1.000 νεκροί

Στο μεταξύ οι συγκρούσεις στη νότια Συρία κόστισαν τη ζωή σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους μέσα σε μία εβδομάδα, σύμφωνα με νέο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ο τελευταίος απολογισμός από την περασμένη Κυριακή περιλαμβάνει 336 Δρούζους μαχητές και 298 Δρούζους αμάχους, εκ των οποίων 194 "εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από μέλη δυνάμεων που υπάγονται στα υπουργεία Άμυνας και Εσωτερικών".

Στους νεκρούς περιλαμβάνονται επίσης 342 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας και 21 Βεδουίνοι, μεταξύ των οποίων τρεις άμαχοι "που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από Δρούζους μαχητές", σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγή: cnn.gr

Δειτε Επισης

Πέθανε ο 61χρονος που τον κατάπιε το MRI στις ΗΠΑ-«Φορούσε αλυσίδα εννέα κιλών»
ΒΙΝΤΕΟ: Συνετρίβη αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας του Μπαγκλαντές σε σχολείο-Ένας νεκρός
Ο ισραηλινός στρατός επιτίθεται σε στόχους των Χούθι στο λιμάνι της Χοντέιντα στην Υεμένη
«Αν θέλουν πόλεμο θα τον έχουν»-Η ΕΕ ετοιμάζει αντεπίθεση στους δασμούς του Τραμπ, με το βλέμμα στην... έσχατη λύση
Προτείνει τέλος 20 ευρώ για αφίξεις πολιτών εκτός ΕΕ που εξαιρούνται από την υποχρέωση θεώρησης η Κομισιόν
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια μπροστά σε ξενοδοχείο όπου διαμένουν αιτούντες άσυλο στο Λονδίνο
Νέες συνομιλίες του Ιράν με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
Πάνω από 100 νεκροί στη Γάζα από επιδρομές του Ισραήλ σε αμάχους που περίμεναν βοήθεια
Αποτροπή τρομοκρατικής συνωμοσίας στο Κάιρο-Τρεις νεκροί σε ανταλλαγή πυρών
Οργισμένος ο Λευκός Οίκος με τον Νετανιάχου μετά τις επιθέσεις στη Συρία-«Συμπεριφέρεται σαν τρελός»