«Τίποτα δεν είναι αρκετό για τους τρελούς της Αριστεράς»-Ζητά δημοσιοποίηση του φακέλου Έπσταϊν ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε το Σάββατο το πρωί ότι η απόφαση της κυβέρνησής του να δημοσιοποιήσει τα αρχεία του μεγάλου δικαστηρίου από τη δίωξη καταδικασμένου για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, Τζέφρι Έπσταϊν, «ενδέχεται να μην τους ικανοποιήσει όλους».

«Ζήτησα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να δημοσιοποιήσει όλες τις καταθέσεις του Μεγάλου Δικαστηρίου σχετικά με τον Τζέφρι Έπσταϊν, με την επιφύλαξη της έγκρισης του δικαστηρίου», έγραψε ο Τραμπ στο TruthSocial.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μήνυση Τραμπ στην Wall Street Journal και στον Μέρντοχ-Ζητά 10 δισ. δολάρια για άρθρο με τον Επστάιν

Και συνέχισε: «Τούτου λεχθέντος, και ακόμη και αν το δικαστήριο δώσει την πλήρη και αμετάκλητη έγκρισή του, τίποτα δεν θα είναι αρκετό για τους ταραχοποιούς και τους ριζοσπάστες τρελούς της αριστεράς που υποβάλλουν το αίτημα. Πάντα θα θέλουν περισσότερα, περισσότερα, περισσότερα. MAGA (Ας κάνουμε την Αμερική Μεγάλη Ξανά)!»

Σημειώνεται ότι η ανάρτηση του Τραμπ έρχεται μετά από την ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης την Παρασκευή ότι δεν θα προχωρήσει μόνο σε διαγραφές των στοιχείων των θυμάτων, αλλά και «άλλων προσωπικών στοιχείων ταυτοποίησης» στους φακέλους από την πολύκροτη δίκη του Τζέφρι Έπσταϊν.

Συγκεκριμένα, αφού ο Τραμπ γνωστοποίησε την εντολή που έδωσε για να δημοσιοποιηθούν οι φάκελοι του Έπσταϊν, η γενική εισαγγελέας Παμ Μπόντι και ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας Τοντ Μπλανς, υπέβαλαν τα αιτήματα να διαγραφούν ορισμένα ονόματα και στοιχεία - ωστόσο δεν διευκρίνισαν ποια «άλλα» στοιχεία θα προστατεύσουν.

Πιέσεις για να δημοσιευθούν οι φάκελοι

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ έχει δεχτεί αλλεπάλληλες πιέσεις, οι οποίες συνιστούν αφενός απόρροια της φιλίας που τον συνέδεε με τον Τζέφρι Έπσταϊν και αφετέρου ενισχύθηκαν έπειτα από ορισμένες δηλώσεις του Έλον Μασκ για την υπόθεση – στις οποίες υπαινίχθηκε ότι το όνομα του Τραμπ βρίσκεται στους φακέλους.

Μάλιστα, ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος βρίσκεται σε δημόσια ρήξη με τον Τραμπ μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση, είχε ισχυριστεί στο X ότι η καθυστέρηση στην αποκάλυψη των φακέλων του Έπσταϊν οφειλόταν στο ότι εμφανίζεται μέσα σε αυτούς το όνομα του Τραμπ.

«Ώρα να ρίξουμε τη μεγάλη βόμβα: Ο Τραμπ είναι στους φακέλους του Έπσταϊν», είχε γράψει. «Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Καλή σου μέρα, Ντόναλντ Τραμπ». Αργότερα ο Μασκ δήλωσε μετανιωμένος για κάποιες ακραίες αναρτήσεις που έκανε κατά τη διάρκεια του καβγά τους και διέγραψε το παραπάνω post.

Το δημοσίευμα «βόμβα» της Wall Street Journal

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις και από τους Δημοκρατικούς, αλλά και από ορισμένους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές, οι οποίοι σύμφωνα με το Politico, ένωσαν τις δυνάμεις τους, υπογράφοντας ως συνυποστηρικτές της νομοθεσίας που επιβάλλει ψηφοφορία για την αποκάλυψη των αρχείων.

Την κίνηση αυτή πυροδότησε δημοσίευμα της Wall Street Journal που περιέγραφε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο Τραμπ - τότε μεγιστάνας του real estate στη Νέα Υόρκη - έστειλε μια προκλητική επιστολή στον Έπσταϊν το 2003.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επιστολή ήταν μέρος ενός βιβλίου με μηνύματα που είχε οργανώσει η φίλη του Έπσταϊν, Γκισλέιν Μάξγουελ, για τα 50ά του γενέθλια.

Την Παρασκευή, ο Τραμπ μήνυσε την εφημερίδα, καθώς και τη μητρική της εταιρεία, News Corp., για δυσφήμιση, ζητώντας τουλάχιστον 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Πιθανή επίσκεψη Τραμπ στην Κίνα στα τέλη Οκτωβρίου και συνάντηση κορυφής με Σι Τζινπίνγκ
Τουλάχιστον 128.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τις συγκρούσεις στη Συρία
Ο Πούτιν συναντήθηκε με σύμβουλο του Ιρανού ηγέτη Χαμενεΐ
Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητά ο Πάπας Λέων ΙΔ'-Η απάντηση Νετανιάχου
Με τροφική δηλητηρίαση ο Νετανιάχου-Δεν παρέστη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Λειτουργία ξανά στον προφήτη Ηλία στη Δαμασκό ένα μήνα μετά το αιματοκύλισμα
ΒΙΝΤΕΟ: Πλοίο με 280 επιβάτες στην Ινδονησία τυλίχθηκε στις φλόγες-Άνδρας με μωρό στην αγκαλιά μετέδιδε τη φωτιά
Το Ισραήλ εξέδωσε νέες διαταγές εκκένωσης στο κεντρικό τμήμα της Γάζας
Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί από τις συγκρούσεις στα νότια της Συρίας
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Απω Ανατολή-Μετασεισμοί άνω των 6 Ρίχτερ, προειδοποίηση για τσουνάμι