Συνεχίζεται για δεύτερη και τελευταία μέρα η άτυπη διευρυμένη διάσκεψη στη Νέα Υόρκη

Στη δεύτερη και τελική ημέρα εισέρχεται σήμερα η άτυπη διευρυμένη διάσκεψη για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνουν διμερείς συναντήσεις του ΓΓ των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες με κάθε αντιπροσωπεία και ακολουθεί η Ολομέλεια, κατά την οποία οι πλευρές θα συζητήσουν για το πώς προχωρούν.

Πριν από τις διμερείς συναντήσεις, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για Ευρωπαϊκά Θέματα του Ηνωμένου Βασιλείου, Στίβεν Ντάουτι, γύρω στις 08:15 ώρα Νέας Υόρκης (15:15 ώρα Κύπρου).

Η διμερής συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον κ. Γκουτέρες είναι προγραμματισμένη για τις 10:15 ώρα Νέας Υόρκης (17:15 ώρα Κύπρου).

Στη διμερή συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ, θα παρακαθήσουν, επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Μαριλένα Ραουνά, ο Ελληνοκύπριος Διαπραγματευτής Μενέλαος Μενελάου, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στα ΗΕ Μαρία Μιχαήλ και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Δώρος Βενέζης.

Θα ακολουθήσει η Ολομέλεια της διάσκεψης στην οποία θα συμμετέχουν ο ΓΓ των ΗΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, ως επικεφαλής των αντιπροσωπειών τους.

Στην Ολομέλεια θα συμμετέχουν μαζί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων, ο Διαπραγματευτής και ο νομικός Αχιλλέας Αιμιλιανίδης.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί γεύμα εργασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Δεν κάνει βήμα πίσω ο Τατάρ-«Καμία συμφωνία δεν είναι δυνατή χωρίς εγγύηση της Τουρκίας»
Πυροδοτεί το κλίμα παραμονή της μαύρης επετείου ο Τατάρ-«Ο πραγματικός κατακτητής της Κύπρου η Ελλάδα»
Παράνομη κάθοδος Ερντογάν στα κατεχόμενα για τα πανηγύρια της ντροπής στην επέτειο της εισβολής
Στήριξη στις προσπάθειες Γκουτέρες για το Κυπριακό εξέφρασε ο Μακρόν-Το ευχαριστώ του ΠτΔ
Καλωσόρισε τις εξελίξεις στο Κυπριακό η Τζούλι Ντέιβις-«Ελπίζουμε να σημειωθεί πρόοδος»
Στα σκαριά σχέδιο δράσης για ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας-Τα προγράμματα έρευνας και τα πλάνα ΥΠΑΜ
Δεν πρόλαβε να επιστρέψει ο Τατάρ και δυναμιτίζει το κλίμα-«Όχι σε διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας»
Το «προεκλογικό» τουρ του Τατάρ στη Νέα Υόρκη και τα ερωτήματα για το μέλλον του Κυπριακού
Το ψευδοκράτος προσκλήθηκε σε εκδηλώσεις του συντάγματος του Αζερμπαϊτζάν-Μεγάλο κέρδος βλέπει ο Τατάρ
Συγκαλείται το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής στην Ελλάδα για το Κυπριακό