Φορτηγάκι με συνθήματα υπέρ του Σιμόν Αϊκούτ έκανε την εμφάνισή του στη Νέα Υόρκη

Ένα φορτηγάκι με μηνύματα υπέρ της απελευθέρωσης του Σιμόν Αϊκούτ, που δικάζεται για σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, έκανε την εμφάνισή του έξω από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, λίγες ώρες πριν από την έναρξη του πρώτου σκέλους της άτυπης πενταμερούς.

Όπως και στο παρελθόν, η οικογένεια Αϊκούτ επέλεξε να χρησιμοποιήσει την παρουσία του Νίκου Χριστοδουλίδη σε ξένη χώρα για να ασκήσει πιέσεις. Έχει προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες και στο παρελθόν.

Και αυτή τη φορά προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι ο Αϊκούτ είναι άρρωστος με καρκίνο και άλλες ασθένειες και δεν μπορεί να λάβει θεραπεία, καθώς και ότι κρατείται «χωρίς δίκαιη δίκη», κάτι που προφανώς δεν ισχύει, καθώς στην Κύπρο παρέχεται ιατρική φροντίδα στους κρατουμένους που την χρειάζονται και η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν η οικογένειά του είχε επιστρατεύσει και γιγαντοαφίσες σε δρόμους για να στείλει παρόμοια μηνύματα, ενώ συχνά προσωποποιεί τις επιθέσεις της στο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο Αϊκούτ, λόγω του μεγέθους των επιχειρήσεών του στα κατεχόμενα, αποτελεί «σημαία» για τις διώξεις των σφετεριστών και τη βασικότερη ανησυχία του Ερσίν Τατάρ, που θέτει επιτακτικά το ζήτημα των διώξεων με κάθε ευκαιρία, ζητώντας προκλητικά να σταματήσει η εφαρμογή της νομιμότητας. Η οικογένειά του χρησιμοποιεί την οικονομική της δύναμη για να προβαίνει σε τέτοιου είδους εκστρατείες, ενώ στο παρελθόν προσπάθησε ανεπιτυχώς να ασκήσει επιρροή μέσω επιφανών Ισραηλινών. Ο Τατάρ προανήγγειλε ότι πρόκειται να θέσει το ζήτημα εκ νέου κατά τη διάρκεια της πολυμερούς.

2

1

*Πηγή φωτογραφιών: Sigma

Δειτε Επισης

Λ. Φουρλάς: 51 Χρόνια Κατοχής, η Ευρώπη δεν μπορεί να σιωπά
Σε φιλική ατμόσφαιρα το δείπνο για τον Τατάρ-«Βρίσκομαι στη Νέα Υόρκη με εποικοδομητική και αποφασιστική στάση»
Συνεχίζεται για δεύτερη και τελευταία μέρα η άτυπη διευρυμένη διάσκεψη στη Νέα Υόρκη
Τετ α τετ Προέδρου και Φιντάν μετά το δείπνο-«Επιδόρπιο» η διασύνδεση του Κυπριακού με τα Ευρωτουρκικά
Διάλογο στο δικό του πλαίσιο θέλει ο Τατάρ-Περιμένουν «να γίνει κάτι στο θέμα των οδοφραγμάτων»
Με Κόμπο, Ραουνά, Λετυμπιώτη, Μενελάου και Αιμιλιανίδη στην διευρυμένη συνάντηση ο Πρόεδρος
«Ενδιαφέρουσα πρώτη συζήτηση» το δείπνο-Τα βλέμματα στραμμένα στην Ολομέλεια
Στο ίδιο τραπέζι, με διαφορετική όρεξη για τα επόμενα βήματα οι εμπλεκόμενοι στο Κυπριακό (pics)
Δείπνο με διαφορετικούς στόχους στο μενού η πρώτη πράξη της πολυμερούς της Νέας Υόρκης
Ευκαιρία συνέχισης του διαλόγου βλέπουν στην πολυμερή τα Ηνωμένα Έθνη