«Η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να παράσχει πλήρη κάλυψη στον Σενέρ Λεβέντ»

Η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να παράσχει πλήρη κάλυψη και ό,τι χρειάζεται στον Σενέρ Λεβέντ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Αλλαγή (ΔΗΜΑΛ), δηλώνοντας ότι «βρίσκεται στη διάθεσή του» για στήριξη.

Η ΔΗΜΑΛ καταδικάζει την πολιτική καταδίωξη του Σενέρ Λεβέντ από την Τουρκία, σημειώνοντας ότι «είναι ενδεικτική» των προθέσεων της Άγκυρας και προσθέτοντας ότι, η Τουρκία «δεν ενδιαφέρεται για λύση του Κυπριακού αλλά για νομιμοποίηση της κατοχής σε αυτή τη φάση και κατάληψη όλης της Κύπρου όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν». 

Αναφέρει ακόμη ότι η Τουρκία δεν πληροί τα κριτήρια της Κοπεγχάγης και ότι «η ενταξιακή πορεία της πρέπει να τερματιστεί», αλλά και ότι Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να ζητήσουν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σ. Στεφάνου: Με καλή θέληση και με συγκεκριμένες θέσεις να προσέλθει στη Νέα Υόρκη η Ε/κ πλευρά
Ν. Παπαδόπουλος: Πρέπει να στηρίξουμε τον Πρόεδρο για να διεκδικεί και όχι να προτείνουμε υποχωρήσεις
Κύπρος και Γαλλία υπογράφουν αναβαθμισμένη στρατηγική εταιρική συμφωνία-Προανήγγειλε επίσκεψη Μακρόν ο Πρόεδρος
Αναμένει εισήγηση από Νομική Υπηρεσία για πολλαπλές συντάξεις ο ΠτΔ-«Η Βουλή επέλεξε κάτι διαφορετικό, απόλυτα σεβαστό»
Με εναλλακτικά σενάρια μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Ξεκάθαρος στόχος η επανέναρξη συνομιλίων
Συνεχίζει τις επαφές ο Τατάρ ενόψει της πολυμερούς στη Νέα Υόρκη
Πάει με τις γνωστές προθέσεις στην πενταμερή ο Τατάρ-«Επωφελής συνεργασία σε πρακτικά ζητήματα μέχρι να βρεθεί κοινό έδαφος»
Στήριξη Κύπρου σε στρατηγική Κομισιόν για εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ εξέφρασε ο Υπ. Ενέργειας
Μια διαφορετική πενταμερή αναμένει ο Τατάρ-«Έχει στην τσέπη του τα θέματα ενέργειας και οδοφραγμάτων»
Συνάντηση Τατάρ με τους ηγέτες των τ/κ κομμάτων ενόψει της πολυμερούς