Προφυλακίστηκε η Μουρτζούκου μετά την απολογία της-Δεν απάντησε σε ερωτήσεις, δήλωσε μετανιωμένη

Προφυλακιστέα κρίθηκε η Ειρήνη Μουρτζούκου, μετά την απολογία της ενώπιον της ανακρίτριας Αχαΐας, όπου έγινε η μεταγωγή της το πρωί της Κυριακής.

Λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι, η Ειρήνη Μουρτζούκου  αποχώρησε από τα δικαστήρια και πήρε τον δρόμο της επιστροφής στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για λόγους ασφαλείας. Αύριο θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Μετά από τρεις ώρες παραμονής στα δικαστήρια, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν ότι πρέπει να τεθεί υπό προσωρινή κράτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη υπέβαλε απολογητικό υπόμνημα. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό εάν προχώρησε και σε προφορικές εξηγήσεις.

Δήλωσε μετανιωμένη

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην απολογία της η Ειρήνη Μουρτζούκου δεν άλλαξε κάτι από την αρχική της κατάθεση στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και παραδέχθηκε τους τέσσερις θανάτους. Η ίδια φέρεται να δήλωσε μετανιωμένη, ενώ δεν απάντησε σε ερωτήσεις της ανακρίτριας. 

«Δεν ανακάλεσε, ούτε προσπάθησε να μην απαντήσει» υποστήριξε ο δικηγόρος της Νίκος Αλεξανδρής, λέγοντας ότι έμεινε πιστή στη θέλησή της να αναλάβει το μερίδιο που της αναλογεί. «Δεν της αναλογεί ολόκληρο το μερίδιο ευθύνης», επανέλαβε. 

Ο κ. Αλεξανδρής, υπενθυμίζοντας και τη μυστικότητα της ανάκρισης, δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες για τα όσα συνέβησαν κατά την απολογία και περιορίστηκε να αναφέρει ότι «όταν κάποιος ομολογεί αβίαστα, προφανώς και έχει μετανιώσει».

«Για τον Παναγιωτάκη είπε όσα έπρεπε να πει»,  είπε σιβυλλικά, χωρίς να δίνει περαιτέρω πληροφορίες. 

Ερωτηθείς για το εάν έχει ψυχολογικά προβλήματα, σχολίασε: «ένας άνθρωπος με τόσα στο ενεργητικό του, θα πρέπει να εξεταστεί και ψυχολογικά». 

Παρούσα και σήμερα, έξω από τα δικαστήρια, ήταν και η κουμπάρα της Κατερίνα, το παιδί της οποίας η Ειρήνη Μουρτζούκου ομολόγησε ότι σκότωσε. 

Βαρύ κατηγορητήριο 

Η Ειρήνη Μουρτζούκου αντιμετωπίζει εξαιρετικά βαριές κατηγορίες, καθώς κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή – τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση και μη– σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις.  Να σημειωθεί ότι η ίδια έχει ομολογήσει τις δολοφονίες τεσσάρων βρεφών. 

Συγκεκριμένα, η δικογραφία περιλαμβάνει την αφαίρεση της ζωής των δύο δικών της βρεφών, σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, ενός ακόμη βρέφους και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενήλικης φίλης της. Να σημειωθεί ότι η υπόθεση της δολοφονίας της ανήλικης αδερφής της το 2014, πριν 11 χρόνια, έχει παραγραφεί, καθώς κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης ήταν ανήλικη. 

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Χειροπέδες στην πρώην σύζυγο και τέσσερα άτομα για την δολοφονία του καθηγητή στην Αγ. Παρασκευή
Τραγωδία στη Χαλκιδική-Αγοράκι 13 μηνών πνίγηκε από το φαγητό του
Έφοδος της ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού-Εντοπίστηκαν μαχαίρια, ναρκωτικά και κινητό σε κελιά
«Τρώει τη πρώτη μαχαίρια, τρώει τη δεύτερη και τον είδα να πηδά πάνω της κα να συνεχίζει να τη μαχαιρώνει»
Θέμα στον ισπανικό Τύπο η Μουρτζούκου-«Serial killer μωρών, έπαιζε πνίγοντας την αδελφή της»
Ο «αρχινονός» που διαμόρφωσε τη Greek Mafia και το αιματηρό τέλος της οικογενειακής τριάδας
Μεταναστευτικό και ενεργειακά στο επίκεντρο των συναντήσεων Γεραπετρίτη στη Βεγγάζη
Επαρχιακός δρόμος στην Ελλάδα «πλημμύρισε» με δεκάδες κιλά νωπό κοτόπουλο
Ένοχος ιδιοκτήτης ιστοσελίδας που επιχείρησε να εκβιάσει πρώην Υφυπουργό στην Ελλάδα
Μοιραίο το ταξίδι στην Ελλάδα για Αμερικανίδα-Έχασε την ισορροπία της και έπεσε σε φαράγγι