Το ηχητικό ντοκουμέντο και οι μαρτυρίες για Μουρτζούκου-Τι αποκάλυψε το «Φως στο Τουνέλ»
10:30 - 12 Ιουλίου 2025

Δίχως τέλος φαίνεται να είναι οι αποκαλύψεις στην υπόθεση των νεκρών βρεφών στην Αμαλιάδα. Ακόμα και μετά την ομολογία της Ειρήνης Μουρτζούκου, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Μάλιστα, όπως φαίνεται η υπόθεση ξεκινάει χρόνια πίσω, με την πρώτη καταγγελία για την καθ’ ομολογίαν δολοφόνο να έχει φτάσει στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ», και να προέρχεται από το 2021.
Το ηχητικό ντοκουμέντο που «ξεκλείδωσε» την υπόθεση
Το «Φως στο Τούνελ», την Παρασκευή 01 Νοεμβρίου του 2024, παρουσίασε ένα ηχητικό ντοκουμέντο του 2021, το οποίο είχε φτάσει ζωντανά στην εκπομπή και είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Από το ντοκουμέντο εκείνο είχε προβληθεί μόνο ένα μικρό απόσπασμα. Το ηχητικό σχετίζεται με μία 17χρονη φίλη της Ειρήνης η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με την οργή της.
Η ανήλικη τότε καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια ενώ δεχόταν τα χτυπήματα της Ειρήνης. Η 25χρονη την απειλούσε και βρισκόταν σε κατάσταση εκτός εαυτού.
Πρόκειται για ένα ντοκουμέντο που «ξεκλείδωσε» την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος της 17χρονης τότε συντρόφου της Ειρήνης Μουρτζούκου, την οποία φέρεται να επιχείρησε να πνίξει και στον ύπνο της. Για την πράξη αυτή ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος της.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το «Φως στο Τούνελ» επικοινώνησε πάλι με έναν φίλο της ανήλικης, ο οποίος είχε μιλήσει και στο παρελθόν στην εκπομπή. Πρόκειται για το πρόσωπο που είχε αποκαλύψει πως το συγκεκριμένο περιστατικό σημειώθηκε δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία του μωρού της Κατερίνας. «Μετά την εκπομπή σας είχε βρει τη δύναμη και κατάφερε να κάνει την καταγγελία στις Αρχές. Το γεγονός ότι ο κόσμος έμαθε για το περιστατικό και ακούστηκε το ηχητικό, της έδωσε το θάρρος να μιλήσει. Επιτέλους, οι ψυχές αυτών των παιδιών θα δικαιωθούν», ανέφερε συγκινημένος.
«Θα ομολογήσει για τον Παναγιωτάκη»
Λίγο μετά την ομολογία της Ειρήνης Μουρτζούκου για τους τέσσερις φόνους, στην κάμερα του «Τούνελ» μίλησε η Πόπη, η μητέρα του άτυχου Παναγιωτάκη. Η ίδια αναφέρθηκε στο 15 μηνών παιδί της που χάθηκε παρουσία της Ειρήνης, δηλώνοντας πως όσες φορές κι αν τη ρώτησαν οι έμπειροι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών, η κατηγορούμενη αρνήθηκε ότι το πείραξε.
«Το πίστευα ότι θα παραδεχτεί πως σκότωσε τα παιδιά. Τώρα βέβαια λέει πως ξέσπαγε στα παιδιά επειδή τσακωνόταν με τη μητέρα της. Τι είναι αυτά; Με τι ψυχή το έκανε αυτό; Για τον Παναγιώτη μου, θέλει δεν θέλει, θα ομολογήσει, όπως έκανε και για τα άλλα αγγελούδια», λέει χαρακτηριστικά.
Η ίδια αναφέρει πως αν την είχε μπροστά της δεν θα της έλεγε τίποτα, μόνο θα τη σκότωνε: «Μία που θα τη δω μπροστά μου και μία που δεν θα την παίρνουν από τα χέρια μου. Όλα αυτά που λέει για τη μητέρα της είναι «θέατρο». Κάτι άλλο συμβαίνει, γιατί όλα αυτά που λέει δεν «κολλάνε». Κάτι σκέφτεται και την ώρα εκείνη το έκανε. Ίσως να ήταν θυσία. Όπως και να ’χει όμως, αν έχεις κάποιο πρόβλημα με εμένα, λύσε το με εμένα, όχι με τα παιδιά. Αν θες, βασάνισε εμένα, όχι τον Παναγιωτάκη. Τι της έφταιξαν οι αθώες ψυχούλες; Ήταν πέντε αγγελούδια. Για μένα, δεν της αξίζει φυλάκιση».
«Μία μου έδειχνε το καλό της πρόσωπο και μία το κακό της»
Η Πόπη επισημαίνει πως ποτέ δεν είχε δει την Ειρήνη να τσακώνεται με τη μητέρα της μπροστά της. «Η μητέρα της, όπως άκουσα όταν βγήκε στα κανάλια μετά τον θάνατο του Παναγιωτάκη, είχε υποψίες ότι της σκότωσε το παιδί. Για μένα, αυτό ήταν το λάθος της. Έπρεπε να μου είχε μιλήσει γιατί την είχα μέσα στο σπίτι μου και είχα δύο παιδιά».
Εκφράζει τις δικές της ενοχές: «Το δικό μου φταίξιμο είναι το εξής: γιατί να λείψω αυτά τα οχτώ λεπτά; Κατάλαβα πως η κοπέλα δεν είναι καλά ψυχολογικά μετά τον θάνατο του Παναγιώτη. Μία μου έδειχνε το καλό της πρόσωπο και μία το κακό της. Εκείνη την περίοδο απειλούσε, χτυπούσε και μου έλεγε ότι έχει «ολόκληρο στρατό από πίσω της». Ποτέ δεν φοβήθηκα για εμένα. Ένα παιδί μού έχει απομείνει και γι’ αυτό δεν μιλούσα τόσο καιρό», καταλήγει.
«Μακάρι να υπήρχε γι’ αυτήν η ηλεκτρική καρέκλα»
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την καθ’ ομολογίαν παραδοχή της Ειρήνης Μουρτζούκου ότι εκείνη δολοφόνησε το παιδί της φίλης της, Κατερίνας, το «Φως στο Τούνελ» επικοινώνησε εκ νέου μαζί της. Η γυναίκα δήλωσε πως από την αρχή φώναζε ότι η Ειρήνη ήταν η φόνισσα, αλλά κανείς δεν την άκουγε.
«Εκείνη σκότωσε το παιδί μου, όπως και τα άλλα τέσσερα. Από την πρώτη στιγμή που άκουσα στην εκπομπή σας για τον θάνατο του Παναγιωτάκη, ήμουν σίγουρη. Το μόνο που περιμένω τώρα είναι δικαίωση για όλα τα παιδιά και μία καταδίκη για την κυρία Μουρτζούκου».
Όπως λέει η ίδια: «Μία μέρα της «γύρισε» και είπε «τι να κάνω; Ας κάνω τέσσερις – πέντε παιδοφονίες να περάσει η ώρα μου;». Νόμιζε πως είχε να κάνει με κούκλες; Εμείς της εμπιστευτήκαμε τα παιδιά μας και εκείνη πήγε και μας τα σκότωσε. Και στα πέντε παιδιά προκάλεσε τον ίδιο θάνατο, μόνο που στο δικό μου τον έκανε πιο βασανιστικό. Του έκλεινε και του άνοιγε τη μύτη, δεν το άφηνε να αναπνεύσει. Ούτε τεκμήριο αθωότητας υπάρχει στην περίπτωσή της, ούτε δέχομαι ως ποινή τη φυλάκιση. Μακάρι να υπήρχε γι’ αυτήν η ηλεκτρική καρέκλα, θανατική ποινή», καταλήγει, προκαλώντας ανατριχίλα.
«Μου είπε πως το παιδί δεν ανασαίνει καλά»
Ήταν 18 Οκτωβρίου 2024, όταν το «Τούνελ» έφερε στο φως την υπόθεση του άτυχου Παναγιωτάκη, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή παρουσία της Ειρήνης Μουρτζούκου. Τότε, κατά τη διάρκεια εκπομπής, κάλεσε η Κατερίνα η οποία είχε χάσει το μωρό της στα χέρια της Ειρήνης. Άκουσε την Ειρήνη στην εκπομπή και επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες της: ότι εκείνη ευθυνόταν για τον ξαφνικό θάνατο του παιδιού της.
«Λέγομαι Κατερίνα και σας καλώ από την Κάτω Αχαΐα. Έχασα κι εγώ, στις 4 Φεβρουαρίου 2021, το κοριτσάκι μου σε ηλικία 6 μηνών, που «έφυγε» στα χέρια της Ειρήνης. Μείναμε μαζί τότε αλλά έλειπα από το σπίτι εκείνη την ώρα. Την είχα ταΐσει, την είχα κάνει μπάνιο, την είχα βάλει για ύπνο και της ζήτησα να μου τη φυλάξει. Εκείνη δέχτηκε και έφυγα. Αργότερα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως το παιδί δεν ανασαίνει καλά. Δεν μου είπε ποτέ ότι είχε καλέσει και περίμενε ασθενοφόρο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Συνέχισε, εμφανώς οργισμένη, λέγοντας πως η Ειρήνη τραβούσε φωτογραφίες του νεκρού παιδιού της και τις έστελνε στη μητέρα της και σε γνωστούς της. Επέμενε να μιλήσει με την Αγγελική Νικολούλη.
Σε διάλειμμα της εκπομπής, η Κατερίνα αποκάλυψε: «Όταν βγήκαν οι γιατροί στο νοσοκομείο και μου είπαν πως το παιδί είχε φτάσει νεκρό, κάλεσαν την Αστυνομία. Την επόμενη ημέρα με κάλεσαν στο τμήμα, αλλά δεν ανέφερα κάτι για την Ειρήνη. Ούτε όταν εκείνη έχασε τα δικά της παιδιά πέρασε από το μυαλό μου ότι μπορεί να ευθυνόταν για τον χαμό του δικού μου. Δεν μπορούσα καν να το διανοηθώ. Τώρα όμως, που βλέπω πέντε παιδιά να έχουν «φύγει» με παρόμοιο τρόπο, πάει πολύ… Από την επόμενη εβδομάδα θα ζητήσω να επισκεφθώ ιατροδικαστή και εισαγγελέα για να γίνουν περαιτέρω έρευνες σχετικά με το παιδί μου».
«Ήλπιζα να κάνω λάθος»
Μόλις έγινε γνωστή η σύλληψη της Ειρήνης Μουρτζούκου από έμπειρους αξιωματικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών, δημοσιογράφος του «Φως στο Τούνελ» μετέβη στην Αμαλιάδα για να καταγράψει τις πρώτες αντιδράσεις των πρωταγωνιστών της τραγικής αυτής υπόθεσης.
Η μητέρα της Ειρήνης πληροφορήθηκε από το «Φως στο Τούνελ» πως η κόρη της ομολόγησε τις τέσσερις δολοφονίες: των εγγονιών της, της άλλης της κόρης και του παιδιού μίας φίλης της. Η κάμερα της εκπομπής κατέγραψε καρέ καρέ την πρώτη της αντίδραση. Ξέσπασε σε κλάματα, αδυνατώντας να πιστέψει την αλήθεια.
«Δεν μπορώ να μιλήσω… Μπορεί να το πίστευα και να το έλεγα, αλλά ήλπιζα να κάνω λάθος. Έλεγα ότι ίσως όλα αυτά που ακούγονται να είναι ψέματα, αλλά τώρα…».
«Ήμουν παρούσα σε απόπειρα που είχε κάνει»
Όπως ανέφερε, μπορεί η δική της κατάθεση να είχε βαρύνουσα σημασία για την υπόθεση αλλά δεν είχε άλλη επιλογή από το να πει την αλήθεια και να φτάσει στο σημείο ακόμα και να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της κόρης της.
«Τα έκανα όλα αυτά μήπως και «ξυπνήσει» η Ειρήνη. Να την καλύψω; Πώς να το κάνω αυτό; Έβλεπα πως πέθαιναν παιδάκια πίσω της. Ήμουν παρούσα ακόμη και σε απόπειρα που είχε κάνει. Το παιδί της, τη Μαρία Φρειδερίκη, το έσωσα εγώ εδώ στο σπίτι, όταν ήταν περίπου 20 ημερών. Η Ειρήνη δεν φρόντιζε τα παιδιά της γιατί όλη μέρα γυρνούσε. Εμείς τα προσέχαμε. Μία ημέρα, του Σταυρού, θέλαμε να πάμε να ανάψουμε ένα κερί και της είπαμε ότι δεν θα έρθει μαζί μας, να μείνει να προσέχει το παιδί. Στην αρχή αντέδρασε, αλλά τελικά την πείσαμε».
Όπως λέει η μητέρα της 25χρονης: «Δεν είχε περάσει ούτε μισή ώρα όταν χρειάστηκα να πάρω κάτι του παιδιού και ανέβηκα ξανά στο σπίτι. Την βρίσκω μπροστά στον νεροχύτη με το παιδί ημιλιπόθυμο στην αγκαλιά της. Τα χεράκια και το στόμα του είχαν αρχίσει να μελανιάζουν. Πήγαινε να του ρίξει νερό στο πρόσωπο. Τη ρώτησα «τι κάνεις;» και μου απάντησε «τίποτα, το παιδί έχει μάτι». Πήρα το παιδί στα χέρια μου, το πρόσωπό του ήταν μελανό, δεν είχε οξυγόνο. Της φώναξα να καλέσει αμέσως ασθενοφόρο. Του έκανα μαλάξεις μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο και κατάφερα να το επαναφέρω. Την ρώτησα αν του είχε κάνει κάτι και μου απάντησε ότι δεν ήμουν καλά…».
«Δεν ήθελα να το πιστέψω»
Όπως αναφέρει, όταν σκεφτόταν όλους τους θανάτους των παιδιών, άρχισε να υποψιάζεται ότι πίσω από αυτούς μπορεί να βρισκόταν η κόρη της.
«Δεν ήθελα όμως, ως μάνα, να το πιστέψω. Έλεγα πως τουλάχιστον τα δικά της παιδιά δεν θα τα είχε πειράξει. Στον Παναγιώτη συγκεκριμένα της είπα αν έχει καταλάβει ότι είναι πίσω από τους θανάτους πέντε παιδιών, γιατί αυτό για μένα ήταν το τελειωτικό. Με έπαιρνε τηλέφωνο πάντα αφού είχαν πεθάνει τα παιδιά. Μάλλον για να της δώσω στήριξη ή για να της πω τι να κάνει. Όπως μου έλεγε, πίστευε πως τα παιδιά δεν ήταν πεθαμένα. Το μωρό της Κατερίνας, για παράδειγμα, το είδα εγώ και της είπα ότι ήταν νεκρό».
«Μου βγαίνει θυμός»
Προσθέτει ότι η κόρη της ήταν απολύτως λογική και ήξερε πολύ καλά τι έκανε.
«Έπαιζε επικίνδυνα και με την άλλη κόρη μου, τη Γωγώ. Της έβαζε μαξιλάρια στο κεφάλι όταν ήταν 4 – 5 χρονών. Το πιο άσχημο για μένα ήταν όταν έμαθε ότι ήμουν έγκυος στον μικρό μου, τον Αντρέα, και με χτύπησε. Μετά την ομολογία της, δεν θέλω… μου βγαίνει θυμός. Ακόμα και στα δικαστήρια που θα είμαστε στον ίδιο χώρο, δεν πρόκειται να την πλησιάσω. Μπορεί να είναι παιδί μου, αλλά εξαιτίας της έχασα το άλλο μου παιδί, τα εγγόνια μου, τον πατέρα μου από τη στεναχώρια και κόντεψα να χάσω και την αδερφή μου. Σε ποιον να τα καταλογίσω όλα αυτά; Πώς να τα αντέξω; Είμαι αναίσθητη όπως λένε; Ας με λένε… Κάπως πρέπει να σταθώ όρθια».
«Η Ειρήνη ζήλευε ακόμα και την αναπνοή της»
«Ήμουν μπροστά και σε ένα ακόμη περιστατικό, το 2016, με το κοριτσάκι που σώθηκε. Η Ρένα είχε πάει να απλώσει κάτι ρούχα, εγώ ήμουν στην κουζίνα, πιθανόν μαγείρευα, και αφήσαμε το μικρό να κοιμάται. Ξαφνικά ήρθε και μας είπε ότι το παιδί δεν ήταν καλά. Ήταν μελανιασμένο, κυανό, χωρίς οξυγόνο, και του έδωσα αμέσως το φιλί της ζωής. Άρχισε να κλαίει και καλέσαμε το ασθενοφόρο», λέει η μητέρα της Ειρήνης Μουρτζούκου, λίγο αφότου έμαθε πως η κόρη της ομολόγησε τέσσερις φόνους.
Όπως αναφέρει, η Ειρήνη εκείνες τις στιγμές ήταν απόλυτα απαθής, όπως και στο περιστατικό με το αδερφάκι της, και έλεγε στους υπόλοιπους να μην ταράζονται, υποστηρίζοντας πως το παιδί δεν έχει τίποτα.
«Σώθηκε επειδή χτυπούσε το πάτωμα»
«Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας που λένε, ξέρω ότι το έχει ξανακάνει και στην κοπέλα που ακούγεται στο ηχητικό, με τη μεγάλη φασαρία που είχατε αποκαλύψει, αλλά και στην προηγούμενη σχέση της. Έχει γίνει καταγγελία από την κοπέλα. Αν δεν κάνω λάθος, την είχε δέσει με ένα κορδόνι στον λαιμό. Σώθηκε επειδή χτυπούσε το πάτωμα, από κάτω υπήρχε μαγαζί, την άκουσαν και ανέβηκαν. Το κορίτσι αυτό ήταν περίπου 18 χρόνων τότε. Η Ειρήνη ζήλευε ακόμα και την αναπνοή της. Στις σχέσεις της έτσι λειτουργούσε: τους έπαιρνε τα κινητά, τα ήλεγχε, απαντούσε η ίδια αντί για την εκάστοτε κοπέλα. Έκανε τα πάντα…».
Όσον αφορά αυτό το περιστατικό, αναφέρει πως ειδοποιήθηκε από τις φίλες και πήγε στο σπίτι όπου διέμεναν.
«Όταν έφτασα, είδα την Ειρήνη απαθή και την άλλη την κοπέλα σε άθλια κατάσταση. Είχε σημάδια από ξυλοδαρμό και όταν τη ρώτησα τι είναι αυτά που της έκανε, απάντησε πως δεν είχε κάνει κάτι, απλώς είχε θυμώσει. Την έστελνα σε ψυχολόγους για να λάβει βοήθεια αλλά δεν πήγαινε ποτέ. Είχα κανονίσει, όταν ήρθαμε στα 15 της εδώ στην Πάτρα, να φοιτήσει σε ειδικό σχολείο ώστε να την παρακολουθούν οι ψυχολόγοι του σχολείου, αλλά και πάλι τους κορόιδευε».
«Της λέγαμε πως πηγαίνει προς τον γκρεμό»
Όσον αφορά το περιστατικό με την ανήλικη και το ηχητικό που κυκλοφόρησε, δήλωσε: «Σε εκείνη την σχέση ήθελε απόλυτη ησυχία, να μην την ενοχλεί κανείς. Εκείνη (η κοπέλα) την ενοχλούσε είτε με τις ομαδικές κλήσεις που έκανε είτε όταν μιλούσε στο κινητό. Να δεχτώ όλα αυτά που λέει η Ειρήνη, ότι δεν πήρε αγάπη, ενώ έχει πάρει και μάλιστα υπερβολική, τουλάχιστον από εμένα. Αλλά τι σημαίνει αυτό; Και εμείς δεν πήραμε αλλά δεν μπλέξαμε, δεν γίναμε φονιάδες. Της λέγαμε πως πηγαίνει προς τον γκρεμό και εκείνη συνέχιζε προς τα εκεί» καταλήγει.
Η συνομιλία με τη γιαγιά του Παναγιωτάκη
Μετά την ομολογία της για τις τέσσερις δολοφονίες, μέσα από τη ΓΑΔΑ, η ίδια ζητάει να μιλήσει με τη γιαγιά του Παναγιωτάκη.
– Ειρήνη: Τώρα έχω φτάσει στο σημείο που γνώρισα εσάς, το ποιος με έφτασε μέχρι εδώ, ποιος ήταν δίπλα μου. Ως μάνα μου ένιωθα τη μάνα της Πόπης και αυτή με πρόλαβε από πολλά και χίλια δυο.
– Γιαγιά Π.: Ναι.
– Ειρήνη: Δεν είχα ποτέ τη μάνα μου δίπλα. Αυτή έκατσε.
– Γιαγιά Π.: Ναι τα είχαμε πει.
– Ειρήνη: Σαν μάνα μου, εγώ λέω, λέω, την αλήθεια, αυτή με στήριξε μέχρι τώρα και την ένιωσα μάνα μου. Απλά θέλω λίγο από την Πόπη να μου θυμίσει ότι ξέρω εγώ, την τάδε εποχή… γιατί το πάω έτσι, μην τα κάνω εγώ μαντάρα…
– Γιαγιά Π.: Για ποια; Πού σε γνωρίσαμε;
– Ειρήνη: Ναι.
– Γιαγιά Π.: Πότε τα Χριστούγεννα ήταν; Κοντά τα Χριστούγεννα;
– Ειρήνη: Πριν δύο χρόνια λέω.
– Γιαγιά Π.: Πριν δύο χρόνια, Χριστούγεννα δεν ήταν κοντά ρε Ρήνο;
– Ειρήνη: Μπράβο.
– Γιαγιά Π.: Ναι, ωραία.
– Ειρήνη: Δεν γράφω κάτι, να ξέρετε, μην αγχώνεστε.
– Γιαγιά Π.: Σε τι να αγχωθώ μωρέ χαζή, σε τι να αγχωθώ;
– Ειρήνη: Όχι, που λέει, βγαίνουν αυτοί οι μ@@@κες και λένε έτσι.
«Το ΄λεγα και ‘γω ότι έχεις θέμα»
– Γιαγιά Π.: Δεν ακούω. Ξέρεις ότι δεν τους ακούω ποτέ.
– Ειρήνη: Εντάξει.
– Γιαγιά Π.: Δηλαδή δεν έκανες τίποτα στα παιδιά που λένε;
– Ειρήνη: Όχι μάνα, σου ορκίζομαι, όχι όταν γνώρισα την Πόπη και τη μάνα της και τέτοια και μου άνοιξαν το σπίτι, ήταν ο άνθρωπος, λέω, που ένιωσα σαν μάνα μου…
– Γιαγιά Π.: Αυτό στον ανακριτή; Για τον ανακριτή μου λες τώρα.
– Ειρήνη: Τι έγραψα όμως εχτές εγώ, τι γράψαν αυτοί οι π@@@δες. Λέω, μέχρι σήμερα λέω, δεν έχω μιλήσει ποτέ σε κανέναν. Λοιπόν λέω, θέλω να βγει ο Παναγιώτης από τη μέση σε όλο αυτό, είχα θολώσει, δεν ξέρω λέω τι γινότανε…
– Γιαγιά Π.: Ναι.
– Ειρήνη: Εγώ σαν Ειρήνη, όλο αυτό μέσα μου δεν το δέχομαι και ούτε ξέρω τον τρόπο αν έχει γίνει, ό,τι έχει γίνει, δεν το πιστεύω μέσα μου, στο ορκίζομαι, στον πατέρα μου, στη μάνα μου.
– Γιαγιά Π.: Ωραία. Ρήνο, συγγνώμη που θα στο πω αλλά για να δω ποιον θα πιστέψω, όταν θα ‘ρθει, πώς το λένε, ο διοικητής, πώς τον λένε τον άνθρωπο, πάρε με να ακούσω ό,τι ναι μου τα είπε αυτά η Ειρήνη.
– Ειρήνη: Ναι.
– Γιαγιά Π.: Εντάξει τσούπα;
– Ειρήνη: Εγώ, θα σου πει, ότι έγραψε, ότι από μικρή ήμουν…
– Γιαγιά Π.: Φτάνει να μου τα πει και από κει και πέρα άστο πάνω μου.
– Ειρήνη: Εγώ αυτό, να ξέρεις δηλαδή τι έχω γράψει στην κατάθεσή μου.
– Γιαγιά Π.: Ωραία εντάξει.
– Ειρήνη: Ότι από 14 χρόνων με όλα τα προβλήματα που είχα, γινόταν αυτό που γινόταν, είχα δεύτερο εαυτό. Είπα να μην αυτώσω… απλά να ζητήσω να μπω σε ψυχιατρική κλινική…
– Γιαγιά Π.: Πού το είπες αυτό;
– Ειρήνη: Στον διευθυντή.
– Γιαγιά Π.: Και τι σου είπε;
– Ειρήνη: Ναι.
– Γιαγιά Π.: Ότι έχεις θέμα. Το ΄λεγα και ‘γω ότι έχεις θέμα.
«Όλοι το ήξεραν και το καταλάβαιναν»
Λίγο μετά τη σοκαριστική ομολογία της Ειρήνης Μουρτζούκου για τη δολοφονία των δύο παιδιών της, της αδερφής της και του παιδιού της φίλης της, το «Φως στο Τούνελ» επικοινώνησε με την σπιτονοικοκυρά του διαμερίσματος όπου διέμενε όταν δολοφόνησε το πρώτο παιδί της, το 19 ημερών αβάπτιστο κοριτσάκι της.
«Αχ Παναγία μου, αχ Χριστέ μου. Το είχα στο μυαλό μου αλλά δεν περίμενα να το ομολογήσει. Όλοι το ήξεραν και το καταλάβαιναν. Όπως σας είχα πει και παλαιότερα, εκείνο το μοιραίο βράδυ που πήγα στο σπίτι, το μωράκι φαινόταν νεκρό εδώ και ώρα. Αυτή η εικόνα δεν μπορεί να βγει από το μυαλό μου. Αλλά να σας πω την αλήθεια, το περίμενα πως εκείνη το είχε κάνει», λέει χαρακτηριστικά.
«Δεν μπορώ να ξεχάσω το κλάμα του»
Εξηγεί ότι το διαμέρισμα το νοίκιαζε σε έναν νέο από το Μπαγκλαντές που δούλευε όλη μέρα. «Μου είχε πει ότι θα έρθει και η γυναίκα του που επρόκειτο να γεννήσει. Μόλις όμως την είδα, έπεσα από τα σύννεφα και κατάλαβα πως το παιδί δεν ήταν δικό του», προσθέτει.
Όπως αναφέρει, εκείνο το βράδυ ο ενοικιαστής πήγε και της φώναξε να πάει να βοηθήσει. «Δεν μπορώ να ξεχάσω το κλάμα του. Μου φώναζε «γιαγιά, σήκω». Μόλις μπήκα στην κρεβατοκάμαρα και είδα το μωρό στο κρεβάτι τους, μελανιασμένο και άκαμπτο, έκανα πίσω. Τα χείλη του ήταν μελανά και ειδοποίησα αμέσως το ασθενοφόρο. Μέσα σε πέντε με δέκα λεπτά ήρθε και η Αστυνομία και μετέφεραν το μωρό στο Κέντρο Υγείας. Μετά δεν ξέρω τι έγινε».
«Σύμπτωση είναι μία, όχι πέντε»
Δύο μέρες αργότερα, είδε την Ειρήνη Μουρτζούκου να επιστρέφει στο σπίτι και να τη χαιρετά σαν να μη συνέβη τίποτα.
«Μου λέει «τι κάνεις;», της λέω «καλά, εσύ;». Και μου απάντησε «καλά, ήρθα να αράξω λίγο». Δεν έμοιαζε καθόλου με άνθρωπο θλιμμένο, που μόλις είχε χάσει το παιδί του».
Όταν τον Οκτώβριο είδε στο «Φως στο Τούνελ» την υπόθεση του μικρού Παναγιωτάκη, κατάλαβε αυτό που «πέρασε και από το μυαλό όλων των Ελλήνων».
«Σύμπτωση είναι μία, όχι πέντε. Δεν είναι δυνατόν να «έφυγαν» έτσι πέντε παιδιά με την ίδια γυναίκα να είναι παρούσα κάθε φορά. Έδωσα και κατάθεση στις Αρχές, στην Αθήνα, πριν από τουλάχιστον τρεις μήνες», καταλήγει.
Πηγή: Το Βήμα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
