Δικηγόρος Ειρήνη Μουρτζούκου: Αυτά που θα πει στην απολογία της θα προκαλέσουν σοκ

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε η Ειρήνη Μουρτζούκου που ομολόγησε στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών την εμπλοκή της στους θανάτους των δύο παιδιών της, του βρέφους της κουμπάρας της και της αδερφής της. Ο δικηγόρος της 25χρονης, Νίκος Αλεξανδρής, δήλωσε πως αυτά που θα πει η κατηγορούμενη την Κυριακή «θα προκαλέσουν σοκ».

«Προσπαθούσα όλες αυτές τις ημέρες να οδηγήσω την Ειρήνη σε ένα ασφαλές περιβάλλον ώστε να λυθεί και να αποκαλύψει εάν είχε πραγματοποιήσει κάποιες ενέργειες και ποιες είναι αυτές. Και αυτό, όχι επειδή υπήρχε κάποιος λόγος προσωπικός, είμαστε άνθρωποι, γονείς, νομικοί και θα έπρεπε να οδηγηθούμε στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Εχθές είπαμε πως είναι μια ιστορική δίκη και μία πρόκληση, επειδή είμαστε κοντά στην αποκάλυψη», είπε ο κ. Αλεξανδρής στο MEGA.

Ο δικηγόρος είπε πως η Ειρήνη των ενημέρωσε ότι θα ομολογήσει λίγο πριν την κατάθεση και αποκάλυψε πως την έχει βιντεοσκοπήσει να «συζητάμε για τα πάντα, όλη την ιστορία της Ειρήνης, τις συνθήκες που μεγάλωσε, όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτή την ιστορία».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, μετά την απολογία της θα ξεκινήσει ένας δεύτερος γύρος ερευνών. «Κρατήστε ότι αυτό το κορίτσι, έστω και αργά, πήγε και κατέθεσε αυτά τα οποία έχει πράξει», είπε. Ο κ. Αλεξανδρής ανέφερε πως η 25χρονη δεν του έχει πει ποτέ ευθέως πως σκότωσε τα παιδιά.

Για τον θάνατο του Παναγιωτάκη, «δεν νομίζω ότι είναι η πιο εύκολα αποδείξιμη δολοφονία, εάν ευθύνεται η Ειρήνη ή μόνο η Ειρήνη. Είναι η δολοφονία που ίσως θα συγκλονίσει περισσότερο από όλες τι άλλες, στο μέτρο που μπορώ να μιλήσω, στην οποία θα κατηγορηθεί και η ίδια – προσπαθώ να βρω τις σωστές λέξεις». Το αν θα προκύψουν να κατηγορούνται και άλλα πρόσωπα είναι θέμα «που θα πράξει η δικαιοσύνη». «Η σημερινή ομολογία νομικά δεν υπάρχει, είναι άκυρη, θα είναι εκτός δικογραφίας», ανέφερε ο κ. Αλεξανδρής.

«Επέλεξε να εξηγήσει αυτά που μπορεί να εξηγήσει και συνειδητά δεν έχει μιλήσει ακόμα για την τελευταία πράξη αυτού του δράματος. Εκεί νομίζω πως θα ξεκινήσει μία νέα έρευνα που θα οδηγήσει σε αποτελέσματα που δεν περιμένει κανένας ή δεν φαντάζετε αυτή τη στιγμή», είπε ο κ. Αλεξανδρής. «Όταν κληθεί για τον Παναγιωτάκη θα τα πει. Δεν κατηγορείται για αυτόν», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Ανθρώπινα το λέω, η Ειρήνη είναι ένα πολύ βασανισμένο παιδί. Ίσως σε ανθρώπινο και κοινωνικό επίπεδο ο πρώτος κατηγορούμενος να έπρεπε να είναι άλλος», κατέληξε.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Μαχαίρωσε τον πατέρα του 31χρονος στη Λευκωσία-Στο νοσοκομείο 69χρονος
Ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στον ΔΗΣΥ αντιεξουσιαστές-Το βίντεο από το «χτύπημα» και η... προκήρυξη
Συναντήθηκε με το πατριωτικό κίνημα των τ/κ ο Πρόεδρος-«Μέγιστη επιδίωξη να επαναρχίσουν οι συνομιλίες»
Ζητά αποζημιώσεις από τη Ρωσία για την κατάρριψη του αεροσκάφους MH17 η Αυστραλία
Πρωτοφανής επίθεση στην Ελλάδα-Νεαρός έριξε αντισηπτικό σε κεφάλι 16χρονου και του έβαλε φωτιά
Αποτιμά θετικά την έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου το Υπουργείο Δικαιοσύνης
Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Έπαιξε τα τελευταία της χαρτιά για τα ΜΟΕ η Ολγκίν και φεύγει-Στη Νέα Υόρκη για αξιολόγηση βημάτων
Αλλάζει η δομή στη δικαστική εξουσία, δημιουργείται νέο Διοικητικό Εφετείο-Οι μεταρρυθμίσεις που ενέκρινε η Βουλή
Εντείνονται οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα για την πιθανή έκδοση του Σενέρ Λεβέντ στην Τουρκία