ΒΙΝΤΕΟ: Σκηνές Αποκάλυψης από την πυρκαγιά στη Μασσαλία-Aπαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους

Η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα κοντά στη Μασσαλία εξαπλώνεται πολύ γρήγορα και κινείται προς την πόλη, λόγω των ανέμων που πνέουν με ταχύτητα έως και 70 χιλιόμετρα την ώρα.

Η δασική πυρκαγιά, που εξαπλώνεται ταχύτατα, έφτασε στα περίχωρα της Μασσαλίας, μετέδωσε σήμερα το γαλλικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BFM, επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο.

Ο δήμος κάλεσε τους κατοίκους του 16ου διαμερίσματος της πόλης να μείνουν μέσα στα σπίτια τους και να μην κυκλοφορούν στους δρόμους, ώστε να μην εμποδίζεται η διέλευση των οχημάτων της πυροσβεστικής και άλλων υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

marseille-fire.jpg (1)

Νωρίτερα, έκλεισε το αεροδρόμιο της πόλης.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, 168 πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί για να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά που ξεκίνησε κοντά στην κωμόπολη Λε Πεν-Μιραμπό, στα βόρεια της Μασσαλίας. Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν και ελικόπτερα.

Μια κάτοικος του Λε Πεν-Μιραμπό, η Μονίκ Μπαγιάρ, είπε ότι πολλοί γείτονές της έχουν ήδη φύγει, αν και δεν έχει εκδοθεί εντολή εκκένωσης. «Εμείς θα μείνουμε, εκτός και αν οι πυροσβέστες μάς πουν να φύγουμε», πρόσθεσε.

Μια άλλη κάτοικος, η Ζακλίν Ρεβιλά, είπε ότι ο καπνός είναι πολύ πυκνός. «Μας διέταξαν να μείνουμε μέσα, με μήνυμα που μας έστειλαν στο κινητό τηλέφωνο. Περιμένουμε νεότερες οδηγίες», είπε.

Η τοπική περιφέρεια Προβηγκίας-Άλπεων-Κυανής Ακτής ανέφερε με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ ότι «σε αυτό το στάδιο, οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν μέσα στα σπίτια τους. Κλείστε παράθυρα, πόρτες (...) και μην μετακινείστε στους δρόμους», ανέφερε.

Στο κέντρο της Μασσαλίας υπάρχει έντονη οσμή καμένου και ο καπνός καλύπτει κάποια μέρη της πόλης.

Μια εκπρόσωπος του δήμου είπε ότι η περιφέρεια της πόλης, το 15ο και το 16ο διαμέρισμα, που συνορεύουν με το Λε Πεν-Μιραμπό, απειλείται από τη φωτιά.

Οι Αρχές περιμένουν νεότερες οδηγίες από την πυροσβεστική για να ξεκινήσουν εκκενώσεις και οι κάτοικοι είναι πολύ ανήσυχοι, τόνισε.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Υπέκυψε στα τραύματά της η 57χρονη που ενεπλάκη σε τροχαίο στους Καπέδες
Στο χειρουργείο ο 69χρονος που μαχαιρώθηκε από τον 31χρονο γιο του-Έφερε τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματος
Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας το βίντεο των Antifa με τους βανδαλισμούς στα γραφεία του ΔΗΣΥ
Διακομιδή ενός προσώπου από αλιευτικό σκάφος-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
ΕΔΔΑ: Καμία παραβίαση των δικαιωμάτων του αιτητή στην υπόθεση Sakkou v. Cyprus
Πλήρη αποκατάσταση της ΑΤΑ ζητούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις-Προειδοποιούν με απεργιακά μέτρα
Άγριο έγκλημα στον Κάρδαμο Ροδόπης-21χρονη μαχαίρωσε και σκότωσε 66χρονο, εντοπίστηκε την αυλή του
Νέα κίτρινη προειδοποίηση-Σταθερά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος
Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του δημοσιογράφου, Γιάννη Πρετεντέρη
Πράσινο Ολομέλειας για τα νομοσχέδια για ίδρυση της Μονάδας Εφαρμογής Κυρώσεων