Μέχρι και 44 βαθμούς ο υδράργυρος-«Υποχρέωση εργοδοτών για προστασία εργαζομένων από τον καύσωνα»

Την υποχρέωση των εργοδοτών να προστατεύουν τους εργοδοτούμενούς τους από τις υψηλές θερμοκρασίες λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα, υπενθυμίζει η ΔΕΟΚ, σημειώνοντας πως σε περίπτωση που οι εργοδότες τους δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών και δεν λαμβάνουν μέτρα προστασίας, μπορούν να προβούν σε καταγγελία στο οικείο τους επαρχιακό Γραφείο του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της συντεχνίας «οι συνθήκες καύσωνα που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες και αναμένονται να κορυφωθούν την Τετάρτη με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει μέχρι και στους 44 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου».

Η ΔΕΟΚ, αναφέρεται, «επιθυμεί να επιστήσει την προσοχή κυρίως των εργοδοτών στην υποχρέωσή τους όπως αυτές τις μέρες προστατέψουν τους εργοδοτούμενους τους, λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα κατά των υψηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται».

Ταυτόχρονα, καλεί «τους εργαζόμενους, κυρίως όσους λόγω του τομέα της εργασίας τους, βρίσκονται εκτεθειμένοι σε εξωτερικούς χώρους, να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί». 

Επιπρόσθετα, τους ενημερώνει πως «σε περίπτωση που οι εργοδότες τους δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών και δεν λαμβάνουν μέτρα προστασίας, μπορούν να προβούν σε καταγγελία στο οικείο τους επαρχιακό Γραφείο του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας». 

«Η κατάσταση που επικρατεί με τις έντονες συνθήκες καύσωνα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί επιπόλαια καθώς ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι για την υγεία αλλά και για τη ζωή εργαζομένων», σημειώνεται.

Η ΔΕΟΚ και τα στελέχη της σε όλες τις επαρχίες παραμένουν στη διάθεση των εργαζομένων για να τους καθοδηγήσουν και να τους ενημερώσουν για τα εργασιακά τους δικαιώματα, αναφέρεται.

Υπενθυμίζει επίσης τον τραγικό απολογισμό των τελευταίων ημερών, σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις όπου σαρώνει το κύμα καύσωνα και έχουν καταγραφεί θάνατοι ανθρώπων εκ των οποίων και εργαζόμενοι που εργάζονταν εκτεθειμένοι στον ήλιο.

Δειτε Επισης

Εντείνονται οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα για την πιθανή έκδοση του Σενέρ Λεβέντ στην Τουρκία
Αποδέχτηκαν την συμβιβαστική λύση του Προέδρου για τις επιπρόσθετες μόνιμες θέσεις οι εκπαιδευτικοί
Πλησιάζει το ρεκόρ ζήτησης το ηλεκτρικό ρεύμα-Αγγίζει τα 1090 MW
Σκεπτικισμό και αισιοδοξία εκφράζει η «πρωτοβουλία για μια ανθρώπινη Έγκωμη» για την κρατική έκθεση
Β. Πάλμας: Αναγκαία η διατήρηση αξιόμαχων ενόπλων δυνάμεων
Πρόταση νόμου από Ατταλίδου για μηδενικό ΦΠΑ σε πάνες και προϊόντα γυναικείας υγιεινής
Καλεί την Κυβέρνηση να στηρίξει τον Λεβέντ απέναντι στην Τουρκία η Ένωση Συντακτών
Πραγματοποιείται πανσυνδικαλιστική σύσκεψη για την ΑΤΑ-Χρονοδιάγραμμα δέκα ημερών για συγκλίσεις
Συνεχίζονται οι διαφωνίες Μεταφορέων Α' και Υπουργείου Μεταφορών-Ασταμάτητες οι διαβουλεύσεις
Πολλαπλές συντάξεις, εξοικονόμηση νερού, νόμος για τις συγκεντρώσεις στην ατζέντα της Ολομέλειας της Βουλής