Στα 27 τα αγνοούμενα κορίτσια στο Τέξας-Οι τραγικές ιστορίες των θυμάτων

Αδιανόητες διαστάσεις παίρνει η τραγωδία που εκτυλίσσεται στο Τέξας από τις ξαφνικές πλημμύρες μετά τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στην κομητεία Κερ. Επίκεντρο η χριστιανική κατασκήνωση κοριτσιών Camp Mystic που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γκουανταλούπε, και φιλοξενούσε πάνω από 700 παιδιά.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό από την άνοδο των νερών κατά 8 μέτρα μέσα σε 45 λεπτά, έχουν χάσει τη ζωή τους 27 άνθρωποι, 18 ενήλικες και 9 παιδιά, ενώ 27 είναι τα αγνοούμενα κοριτσάκια μόνο από την κατασκήνωση. Κατά την ίδια ενημέρωση 850 είναι οι διασωθέντες με τουλάχιστον 160 διασώσεις να γίνονται από αέρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ασύλληπτη τραγωδία στο Τέξας-Νεκρή εννιάχρονη που ήταν στην κατασκήνωση, αγνοούνται άλλα 19 παιδιά

Τα θύματα

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί τρία από τα παιδιά που έχουν χάσει τη ζωή τους. Πρόκειται για την 8χρονη Ρενέ Σμαϊστράλα, η 9χρονη Τζέινι Χαντ και η Σάρα Μαρς που πνίγηκαν από τα ορμητικά νερά που κατέκλυσαν την κατασκήνωση.

texas-thimata3

texas-thimata2

texas-thimata

Ανάμεσα στα επιβεβαιωμένα θύματα και ο 27χρονος πατέρας, Τζούλιαν Ράιαν, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του.

Ο 27χρονος έσπασε ένα παράθυρο για να βοηθήσει την αρραβωνιαστικιά του, τα παιδιά του και τη μητέρα του, να ανέβουν στη σκεπή του σπιτιού του. Από το χτύπημα, όμως, υπέστη ρήξη αρτηρίας στο χέρι. «Συγγνώμη δεν θα τα καταφέρω, σας αγαπώ όλους» ήταν τα τελευταία λόγια του.

Οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει, επίσης, τον διευθυντή μιας άλλης κατασκήνωσης, τον Τζέφ Ράμσεϊ και την Τζέιν Ράγκσντεϊλ.

texas-thimata34

Την ίδια οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νέες καταιγίδες στην περιοχή δυσχεραίνοντας το έργο των σωστικών συνεργείων που επιχειρούν στην περιοχή.

Πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει και οι τηλεφωνικές γραμμές έχουν καταρρεύσει, με αποτέλεσμα η επικοινωνία να είναι περιορισμένη.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν ελικόπτερα και σκάφη, θα συνεχιστεί μέχρι να εντοπιστούν όλοι οι αγνοούμενοι, ανέφεραν σήμερα οι τοπικές Αρχές, ενώ έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε αρκετές κομητείες του Τέξας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έκανε λόγο για μια «τρομερή καταστροφή» και χαρακτήρισε τις πλημμύρες «σοκαριστικές».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απεγνωσμένες προσπάθειες να βρεθούν 20 κοριτσάκια που χάθηκαν από κατασκήνωση στο Τέξας

Δειτε Επισης

Ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα δέχτηκε επίθεση με πυροβολισμούς και ρουκέτες
Στους 68 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Αδιανόητες εικόνες καταστροφής
Διπλωματικός πυρετός για τη Γάζα-Ο Νετανιάχου πάει στον Τραμπ
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες μετά τις πλημμύρες στο Τέξας-Νεκρά 15 παιδιά
Σκηνές πανικού σε αεροσκάφος της Ryanair-Επιβάτες πηδούν από τα φτερά, 18 τραυματίες
Μετά τους Βορειοκορεάτες οι Ρώσοι στρατολογούν και Κουβανούς-Η περιπέτεια του Φρανσίσκο στο μέτωπο
Ίδρυσε το «κόμμα της Αμερικής» ο Έλον Μασκ-Πού στοχεύει, πόσο μπορεί να βλάψει τον Τραμπ
Ο Δαλάι Λάμα, παγκόσμιο σύμβολο του θιβετιανού πολιτισμού και της αντίστασης, έγινε 90 ετών
Μαχητικό F-16 αναχαίτισε ιδιωτικό αεροσκάφος πάνω από γήπεδο γκολφ του Τραμπ στο Νιου Τζέρσεϊ
Ο Νετανιάχου χαρακτηρίζει ως απαράδεκτες τις απαιτήσεις της Χαμάς εν όψει των συνομιλιών για τη Γάζα