Αντίδραση τουρκικής Κυβέρνησης μετά τη δήλωση Οζέλ πως ο Ερντογάν «είναι ηγέτης της χούντας»

Την έντονη αντίδραση της τουρκικής Κυβέρνησης προκάλεσε δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Οζγκιούρ Οζέλ, ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «είναι ηγέτης της χούντας».

Ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, έκανε λόγο για «σοβαρό παράδειγμα ανευθυνότητας. Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε η σύλληψη 42 ατόμων που, όπως αναφέρεται, προσέβαλαν τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και αντιστάθηκαν στις δυνάμεις ασφαλείας κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας χθες το βράδυ μπροστά από το Δημαρχείο Κωνσταντινούπολης όπου μίλησε ο Οζγκιούρ Οζέλ με τη συμπλήρωση 100 ημερών από την επιχείρηση εναντίον του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο Οζέλ έγιναν κατά την ομιλία του χθες το βράδυ στο Σαράτσχανε όπου συγκεντρώθηκαν δεκάδες χιλιάδες άτομα ανέφερε: «Υπάρχει ένας Πρόεδρος, ένας ηγέτης της χούντας στην κεφαλή αυτού του πραξικοπήματος. Κάποιος που το έθνος εξέλεξε και εξουσιοδότησε ως Πρόεδρο στο παρελθόν: ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον ο Πρόεδρος, είναι ο ηγέτης της χούντας».

Φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν "χυδαία προσβολή" εναντίον του τη δήλωση Οζέλ, ενώ ο Φαχρετίν Αλτούν ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «οι προσβλητικές και πολιτικά χειριστικές δηλώσεις του Προέδρου του ΡΛΚ, Οζγκιούρ Οζέλ, εναντίον του Προέδρου μας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξελέγη με τις ψήφους του αγαπημένου μας έθνους, αποτελούν μια απαράδεκτη πρόκληση για τη βούληση του έθνους και ένα σοβαρό παράδειγμα ανευθυνότητας που βλάπτει την κοινωνική μας ειρήνη».

Ο Αλτούν υποστήριξε ότι οι δικαστικές διαδικασίες κατά του Δήμου της Κωνσταντινούπολης διεξήχθησαν από ανεξάρτητα δικαστήρια και χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς για «λίστα επιτρόπων» και «πραξικόπημα» ως παραπληροφόρηση.

Ο Αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματο,  Εφκάνμ Αλά, αντέδρασε λέγοντας ότι «οι δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος του ΡΛΚ, Οζγκιούρ Οζέλ, προς τον Πρόεδρό μας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στην καταπολέμηση των πραξικοπημάτων και έχει σημειώσει επιτυχία σε όλες αυτές τις διαδικασίες, αντικατοπτρίζουν μόνο την κατάσταση θλίψης του ατόμου που είπε αυτά τα λόγια».

Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια, ανακοίνωσε ότι 42 άτομα που προσέβαλαν τον Τούρκο Πρόεδρο κατά τη χθεσινοβραδινή διαμαρτυρία στο Σαράτσχανε και αντιστάθηκαν στις δυνάμεις ασφαλείας συνελήφθησαν και θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι μετά τη συγκέντρωση μια ομάδα φώναξε συνθήματα και πραγματοποίησε πορεία, ενώ κάποιοι πέταξαν μπουκάλια στις αστυνομικές ομάδες και γκρέμισαν τα κιγκλιδώματα.

Μεταδίδουν ακόμη ότι επικεφαλής του ΡΛΚ στην Κωνσταντινούπολης, Οζγκούρ Τσελίκ, μίλησε στην ομάδα και τους ζήτησε να διαλυθούν. Οι αστυνομικές ομάδες επενέβησαν με σπρέι πιπεριού εναντίον της ομάδας που δεν διαλύθηκε παρά τις προειδοποιήσεις, αναφέρουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί έξω από νυχτερινό μαγαζί στο Σικάγο-Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 16 τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση στην Ιαπωνία-Boeing έκανε βίαιη κάθοδο 25.000 ποδών, επιβάτες έχασαν τις αισθήσεις τους
Οι λόγοι που η εκεχειρία στη Γάζα απέχει πολύ παρά τις εξαγγελίες Τραμπ-Η στρατηγική του Νετανιάχου
ΒΙΝΤΕΟ: Επτά αγνοούμενοι έπειτα από μπαράζ εκρήξεων σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στην Καλιφόρνια
Politico: Κατατέθηκε η πρόταση μομφής κατά της Φον ντερ Λάιεν
Η Αίγυπτος ζητά παρέμβαση της Ουάσινγκτον στον Χαφτάρ, για να μην υπογράψει το Τουρκολιβυκό Μνημόνιο
Τι συζήτησαν Πούτιν-Μακρόν στην πρώτη επικοινωνία τους μετά από τρία χρόνια
Σήμα κινδύνου από Κίεβο-H Βόρεια Κορέα ενισχύει τη Ρωσία με 30.000 στρατιώτες κατά της Ουκρανίας
Απάτη €700 εκατ. μέσω Πειραιά αποκάλυψε η επιχείρηση «CALYPSO»
Συναγερμός για ακραία ζέστη στην Ευρώπη-Τι είναι ο θερμικός θόλος