ΒΙΝΤΕΟ: Μεγαλειώδης συμμετοχή στο Budapest Pride παρά την απαγόρευση

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου αψήφησαν τις υψηλές θερμοκρασίες και πλημμύρισαν την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, Βουδαπέστη, συμμετέχοντας μαζικά στο 30ο Budapest Pride.

Με πολύχρωμες σημαίες, πλακάτ, μπαλόνια και συνθήματα γραμμένα ακόμα και στο ίδιο τους το σώμα χιλιάδες διαδηλωτές όλων των ηλικιών πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο του ακροδεξιού πρωθυπουργού της χώρας.

budapest-pride-full

Ειδικότερα, η κυβέρνηση έχει προωθήσει νομοθεσία που απαγορεύει τα Pride events, χρησιμοποιώντας ακόμη και τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να εντοπίζει τους συμμετέχοντες και να τους επιβάλλει πρόστιμα.

Ωστόσο, αυτή η προσπάθεια περιορισμού των δικαιωμάτων δεν φαίνεται να έχει πετύχει τον στόχο της, αφού η συμμετοχή στη φετινή πορεία είναι πρωτοφανής. «Αυτή η πορεία δεν είναι μόνο για τους ομοφυλόφιλους, είναι για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και την ελευθερία να είμαστε οι ίδιοι» δήλωσε η Έστερ Ρέιν Μπόδι, μία από τις συμμετέχουσες.

Το πλήθος φώναξε συνθήματα όπως «Κανένας από εμάς δεν είναι ελεύθερος μέχρι να είναι όλοι ελεύθεροι», στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της ισότητας και της δικαιοσύνης για όλους.

Πηγή: news247

Δειτε Επισης

Τα αναπάντητα ερωτήματα για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και τα σενάρια για την «επόμενη μέρα»
Ο ισραηλινός στρατός καλεί τους κατοίκους της Γάζας να απομακρυνθούν- 66 νεκρά παιδιά από την πείνα
Ουκρανικό F-16 συνετρίβη την ώρα που αναχαίτιζε ρωσικούς πυραύλους-Νεκρός ο πιλότος
Κυρώσεις της Ουάσινγκτον για τη φερόμενη χρήση χημικών όπλων στον εμφύλιο στρατού-παραστρατιωτικών
ΓΔ ΔΟΑΕ: «Το Ιράν θα μπορούσε να ξαναρχίσει να εμπλουτίζει ουράνιο εντός μηνών»
Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για συμφωνία της ΕΕ με τον Τραμπ για τους δασμούς
Χάος στα αεροδρόμια της βόρειας Ιταλίας-Επηρεάστηκαν πάνω από 300 πτήσεις
Τραμπ: Ο Νετανιάχου διαπραγματεύεται συμφωνία με τη Χαμάς για την επιστροφή των ομήρων από τη Γάζα
Ακόμη 37 νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα-Δύο παιδάκια σκοτώθηκαν έξω από το σπίτι του παππού τους
Μπένετ: Ο Νετανιάχου θα όφειλε να παραιτηθεί