Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τα μαχαιρώματα στη δομή ανηλίκων-Επαναλαμβανόμενα τα περιστατικά στο χώρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τα μαχαιρώματα ανάμεσα σε ανήλικους, που διαμένουν στην δομή ανηλίκων Αγίου Γεωργίου στη Λάρνακα κι από τα οποία πέντε πρόσωπα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.

Μέχρι στιγμής, οι Αρχές δεν προχώρησαν στη σύλληψη οποιονδήποτε από τον επτά προσώπων που συμμετείχαν στο επεισόδιο, ωστόσο γνωρίζει ποιοι είναι αφού οι πέντε επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι δύο δεν τραυματίστηκαν.

Δεν αποκλείεται εντός της ημέρας οι Αρχές να προβούν σε συλλήψεις για το περιστατικό, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται επεισόδια έξω από το συγκεκριμένο χώρο, αφού παρόμοιο σκηνικό είχε εκτυλιχθεί και πέρυσι.

Η συμπλοκή και τα μαχαιρώματα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οφείλονται σε προσωπικές διαφορές που είχαν οι ανήλικοι, με καταγωγή από τη Συρία.

Μετά τα μαχαιρώματα, στη σκηνή κλήθηκαν ασθενοφόρα, τα οποία μετέφεραν τους τραυματίες στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι δύο εξ΄ αυτών έφεραν σοβαρά τραύματα και κρατήθηκαν για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι τρεις έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και απολύθηκαν. Σημειώνεται ότι άλλα δύο πρόσωπα δεν τραυματίστηκαν από τη συμπλοκή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δύο σοβαρά τραυματίες από αιματηρή συμπλοκή σε δομή ανηλίκων-Στο νοσοκομείο άλλοι τρεις

«Καταντήσαμε γραφικοί»

Σε ανακοίνωσή του, το ΕΛΑΜ αναφέρει πως «το νέο επεισόδιο μεταξύ ενήλικων ανηλίκων αλλοδαπών στη Λάρνακα αποτελεί άλλη μία τρανή απόδειξη της παταγώδους αποτυχίας της διαχείρισης των εγκληματικών στοιχείων και της ίδιας της μεταναστευτικής πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια.»

Υποδεικνύει ότι «καταντήσαμε γραφικοί, τοποθετούμαστε ξανά και ξανά για τα ίδια φαινόμενα, η συχνότητα των οποίων τρομάζει. Οι πολίτες φοβούνται να κυκλοφορήσουν στις ίδιες τους τις γειτονιές. Η Πατρίδα μας μοιάζει να έχει μετατραπεί σε πεδίο συγκρούσεων και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ ξένων».

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς και την Πολιτεία, συνεχίζει «να πράξουν, έστω και τώρα, όσα θα έπρεπε να είχαν πράξει εδώ και καιρό, στο πλαίσιο της εφαρμογής των ισχυουσών νομοθεσιών. Το ΕΛΑΜ απαιτεί, την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την απέλαση όλων όσοι εμπλέκονται σε επεισόδια και εγκληματικές ενέργειες».

Επισημαίνει ακόμα ότι ζητούν «εντατικούς και διαρκείς ελέγχους σε όλες τις περιοχές όπου παρατηρούνται φαινόμενα παραβατικότητας. Δεν υπάρχει πια άλλο περιθώριο για αδράνεια ή δικαιολογίες. Η κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της. Οι πολίτες απαιτούν ασφάλεια, εφαρμογή των νόμων και σεβασμό προς την Πατρίδα τους».

Σε ανάρτησή του, ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, Σωτήρης Ιωάννου ανέφερε πως «οι λεγόμενοι "ανήλικοι ασυνόδευτοι" απέδειξαν ΞΑΝΑ πόσο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ είναι για την κοινωνία μας. 5 από αυτούς συγκρούστηκαν και ΜΑΧΑΙΡΩΘΗΚΑΝ στο κέντρο της Λάρνακας, εκεί που αυτό το Κράτος τους φιλοξενεί και στους γύρω δρόμους».

Σημειώνει ότι «πλέον έχουμε περάσει εντελώς την εποχή του να "εκπλαγούμε". ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και εάν αυτό το Κράτος δεν αποφασίσει να τους ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ή να τους χώσει σε ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΔΟΜΕΣ μακριά από κατοικημένες περιοχές, τότε αυτά τα φαινόμενα και ίσως και χειρότερα να τα δούμε την επόμενη περίοδο».

Ως ΕΛΑΜ, συνεχίζει «έχουμε ΣΤΑΥΡΩΣΕΙ στη Βουλή ΟΛΑ τα κονδύλια που αφορούν νέες δομές, έτσι ώστε να χρειάζεται η έγκρισή της για το που θα γίνουν νέες εξ αυτών. Μακάρι να είχαμε την πλειοψηφία να περνούσαμε και άλλες πολιτικές οι οποίες η εφαρμογή τους θα έχει ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!»

Καταληκτικά αναφέρει ότι «σε ένα χρόνο από σήμερα, με μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη θα έχουμε περισσότερες δυνατότητες για τις δικές μας ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ! Για αυτό ζητούμε από τους πολίτες να ψηφίσουν στη βάση των ΘΕΣΕΩΝ τους και να είναι βέβαιοι πως μόνο έτσι θα προχωρήσει η ΚΥΠΡΟΣ μπροστά!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κατασχέθηκαν πάνω από 6.000 προϊόντα μαϊμού από κατάστημα στην Πάφο
Ικανοποιημένος ο Πρόεδρος-«Ο Μακρόν είπε στον Ερντογάν πως η πρόοδος στα ευρωτουρκικά περνά από το Κυπριακό»
Συγκλονιστικές εικόνες από τη φωτιά στην Ελλάδα-Έγιναν στάχτη σπίτια, μάχη για πλήρη έλεγχο
Συμφωνίες με Ελλάδα για διασταυρούμενες μεταμοσχεύσεις νεφρών ενέκρινε η Βουλή
Xαιρετίζει τη ψήφιση πρότασης νόμου για εγκλωβισμένους αγοραστές το ΥΠΕΣ-«Τέλος στο αδιέξοδο για 9.497 περιπτώσεις»
Παρατείνεται η χρονική περίοδος για κρατική χρηματοδότηση στον ΟΚΥπΥ
Nέα κίτρινη προειδοποίηση-Σκαρφαλώνει στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Η Ολομέλειας της Βουλής ψήφισε ομόφωνα το νέο νόμο για προστασία των εγκλωβισμένων αγοραστών
Financial Times: Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις πιστεύουν ότι το Ιράν μετέφερε ουράνιο από το Φορντό πριν τα πλήγματα
Τριανταφυλλίδης: Ενημερώθηκα από τα ΜΜΕ και ακόμα όχι η πελάτισσα μου, ζητούμε επίσημη ενημέρωση