Ο επικεφαλής της Μοσάντ ευχαριστεί τη CIA για "την κοινή δράση" κατά του Ιράν

Ο επικεφαλής της Μοσάντ, της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών εξωτερικού, ο Νταβίντ Μπαρνέα, ευχαρίστησε σήμερα τη CIA για "την κοινή δράση και τις επιχειρήσεις που διεξήχθησαν με επιτυχία" στο Ιράν.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο Μπαρνέα, ο οποίος σπάνια μιλά δημοσίως, χαιρέτισε τη συνεργασία μεταξύ της Μοσάντ και της αμερικανικής ομόλογής της.

"Θέλω επίσης να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και την εκτίμησή μου στον κυριότερο εταίρο μας, τη CIA, για την κοινή δράση και τις επιχειρήσεις που διεξήχθησαν με επιτυχία" καθώς και στον διευθυντή της, ο οποίος υποστήριξε τη Μοσάντ στη λήψη σωστών αποφάσεων, αυτές που επέτρεψαν, τελικά, την επιτυχία της επιχείρησης αυτής, δήλωσε.

Ο Ισραήλ εξαπέλυσε μια πρωτοφανή μαζική επίθεση στο Ιράν με αποτέλεσμα να ξεσπάσει στις 13 Ιουνίου ένας πόλεμος που διήρκησε 12 ημέρες, με στόχο όπως δήλωσε να εμποδίσει τον άσπονδο εχθρό του να αποκτήσει πυρηνικά όπλα -- μια φιλοδοξία που η Τεχεράνη αρνείται ότι έχει.

Σύμφωνα με ειδικούς, ο πόλεμος αυτός έδειξε το υψηλό επίπεδο διείσδυσης των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών μέσα στο Ιράν.

Το εύρος της υποστήριξης που παρείχε η αμερικανική CIA παραμένει ωστόσο άγνωστο.

Ο αμερικανικός στρατός βοήθησε στην αναχαίτιση ιρανικών πυραύλων που εκτοξεύθηκαν σε αντίποινα προς το Ισραήλ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή για μαζικά πλήγματα στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

"Θα συνεχίσουμε να κρατάμε τα μάτια μας ορθάνοιχτα σε όλα τα έργα που πραγματοποιεί το Ιράν, έργα που γνωρίζουμε σε βάθος και θα είμαστε εκεί, όπως ήμασταν πάντα", πρόσθεσε ο Μπαρνέα.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας την Τρίτη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η Τεχεράνη δεν θα έχει "ποτέ ατομικά όπλα".

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Βολές από δικηγόρο της αστυνομικού που τέθηκε σε διαθεσιμότητα κατά Αρχηγού και Λαμπριανίδου για διαρροές-Ρίχνει το γάντι σε Αγγελίδη για χειρισμούς
Με χρόνια φλεβική ανεπάρκεια διαγνώστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ-Ανησυχία στο Λευκό Οίκο
Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία αγόρασε άλλα δύο πλωτά γεωτρύπανα-Το ένα θα σταλεί στη Λιβύη
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Κρις Μάρτιν «πρόδωσε» την εξωσυζυγική σχέση διευθύνοντα συμβούλου με συνεργάτιδά του
Τραγωδία στην Ελλάδα... Νταλίκα συγκρούστηκε μετωπικά με τζιπ, τρεις νεκροί (pics)
Επανέλαβε στον Γκουτέρες ετοιμότητα για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν ο ΠτΔ
«Η Ρωσία δεν δέχεται απειλές»-Απάντηση της Ζαχάροβα στο τελεσίγραφο Τραμπ για κατάπαυση πυρός
Ανανεώθηκε η διαθεσιμότητα των αστυνομικών για τις ερωτικές περιπτύξεις-Σε εξέλιξη η ποινική, άρχισε έρευνα για τη διαρροή
LIVE: Συνεδριάζει ξανά η Ολομέλεια-Η ώρα των τελικών αποφάσεων στη Νέα Υόρκη
Ανοίγουν όλες οι πλευρές στο Κυπριακό τα χαρτιά τους-Τα ΜΟΕ στο επίκεντρο της Ολομέλειας