Ανοίγει και φέτος για το κοινό η Προεδρική Κατοικία Τροόδους την Κυριακή

Ανοίγει για δεύτερη χρονιά φέτος για το κοινό η Προεδρική Κατοικία Τροόδους, πάλι με πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας, Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη. Την προσεχή Κυριακή, 29 Ιουνίου 2025, από τις 11:00 μέχρι τις 18:00, πραγματοποιείται και πάλι το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων και Χειροτεχνημάτων «Πάμε Τρόοδος»με στόχο την ανάδειξη μικρών επιχειρήσεων και παραγωγών της ορεινής Κύπρου.

Σε ανακοίνωση για τη διοργάνωση, αναφέρεται ότι το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Γραφείο Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και σε αυτό συμμετέχουν περίπου 45 εκθέτες με τοπικά προϊόντα, είδη χειροτεχνίας και εργαστήρια παραδοσιακών τεχνών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης παρασκευή χαλλουμιού και άλλων τοπικών εδεσμάτων, ζωντανή μουσική και δραστηριότητες. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επεισόδια από τη σειρά ταινιών του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) «Μύθοι της Κύπρου».

Σημειώνεται ότι το «Πάμε Τρόοδος» θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού μέρος των εσόδων από την πώληση προϊόντων θα διατεθεί για στήριξη του «Προγράμματος ΙΚΑΡΟΣ» του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού (ΣΚΕ) Πελενδρίου.

Η πρόσβαση στην Προεδρική Κατοικία θα γίνεται αποκλειστικά με μισθωμένα λεωφορεία, τα οποία από τις 11 το πρωί και μετά θα αναχωρούν σε τακτά χρονικά διαστήματα από τον χώρο στάθμευσης του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Τροόδους και την Πλατεία Τροόδους (δίπλα από τον Μετεωρολογικό Σταθμό). Η μεταφορά του κοινού και η είσοδος στον χώρο της Προεδρικής Κατοικίας θα είναι δωρεάν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οδεύουν προς αδιέξοδο οι διαβουλεύσεις για ΑΤΑ-Στον Παναγιώτου το μπαλάκι, ανοίγει τα χαρτιά του
Αυτοί είναι οι χρυσοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 13 εκ. ευρώ
Α. Μιχαηλίδου: Η συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας μπορεί να διαμορφώσει ευρωπαϊκές πολιτικές
Χωρίς ρεύμα περιοχές στη Λευκωσία λόγω βλάβης-Στο σημείο συνεργείο της ΑΗΚ
Στο στόχαστρο της Κομισιόν η Κύπρος-Δεν συμμορφώθηκε σε σειρά υποχρεώσεων για ενωσιακό δίκαιο
Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο... Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία σκηνοθέτρια Ιρένα Ιωαννίδου
ΒΙΝΤΕΟ: Καταγγελίες Φαίδωνα για άθλιες συνθήκες διαμονής μεταναστών-Πώς απαντά το Υφ. Πρόνοιας
Η ενημέρωση του Γραφείου Επιτρόπου Επικοινωνιών για την υποχρεωτική ταυτοποίηση προπληρωμένων SIM
Υπ. Άμυνας: Επιτακτική ανάγκη να τεθεί η ενίσχυση αμυντικών δυνατοτήτων ως ύψιστη προτεραιότητα
Αποκαταστάθηκε βλάβη σε αγωγό υδροδότησης στη Λεμεσό