Καταγγελίες για άλλες δύο υποθέσεις τραυματισμών από ΤΑΚΑΤΑ-Αξιολογεί τις αναφορές η Ερευνητική Επιτροπή

Την ώρα που το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των ελαττωματικών αερόσακων ΤΑΚΑΤΑ βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή του, προέκυψαν νέες καταγγελίες για τραυματισμούς από αερόσακους ΤΑΚΑΤΑ, οι οποίοι βρίσκονται ενώπιον Δικαστηρίου.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο Μηχανολόγος Μηχανικός και πραγματογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων, Ανδρέας Τζιρκαλλής, αναφέρθηκε σε δύο περιπτώσεις που γνωρίζει ο ίδιος και αφορούσαν τραυματισμούς από ΤΑΚΑΤΑ, οι οποίοι βρίσκονται στο Δικαστήριο, αφού οι οδηγοί τραυματίστηκαν σε κεφάλι και θώρακα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τζιρκαλλής, «γνωρίζω δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις, οι οποίες αφού κινητοποίησαν την όλη διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου, έλαβαν επιστολή ότι χρειαζόταν αλλαγή του αερόσακού τους. Τα τραύματα ήταν στο κεφάλι και στο θώρακα».

Για τις αναφορές του πραγματογνώμονα είναι ενήμερη η Ερευνητική Επιτροπή, η οποία θα αξιολογήσει τα όσα ανέφερε ο κ. Τζιρκαλλής στις δηλώσεις του και στη συνέχεια θα πράξει αναλόγως.

Αρμόδια πηγή, ανέφερε στον REPORTER, ότι το πόρισμα βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή του, παρόλα αυτά εάν κριθεί αναγκαίο, δεν αποκλείεται να κλητευθεί ο πραγματογνώμονας, ώστε να καταθέσει ενώπιόν τους, αφού υπάρχει η συγκεκριμένη ευχέρεια, αλλά και ο χρόνος, μέχρι την ημερομηνία παράδοσης του στον Γενικό Εισαγγελέα. Σημειώνεται ότι η Ερευνητική δεν γνώριζε για τα εν λόγω περιστατικά και ενημερώθηκε από τα μέσα ενημέρωσης, διαβεβαιώνοντας ότι θα αξιολογήσει όσα λέχθηκαν.

Όπως εξήγησε η ίδια πηγή, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία ο αριθμός των υποθέσεων που σημειώθηκαν ως προς το αποτέλεσμα του πορίσματος, ωστόσο, εκείνο που έχει τη δική του σημασία είναι το γεγονός ότι όταν η Αστυνομία κλήθηκε ενώπιόν τους, υπέδειξε πως δεν υπήρχαν άλλα περιστατικά, πέραν αυτών που είδαν το φως της δημοσιότητας και πιο συγκεκριμένα, τα δύο θανατηφόρα, με θύματα τους Κυριάκο Όξινο και Στυλιανή Γιωργαλλή, τον τραυματισμό του Αλέξανδρου Λούγκου και άλλα δύο, ένα στο έδαφος της Δημοκρατίας κι ένα στις Βρετανικές Βάσεις, από τα οποία δεν υπήρξαν οποιοιδήποτε τραυματισμοί.

Παρόλα αυτά, εγείρεται ένα σημαντικό ερώτημα σε σχέση με τις αναφορές του κ. Τζιρκαλλή και το οποίο αφορά στο γιατί η Αστυνομία δεν αναφέρθηκε στα εν λόγω περιστατικά όταν κλήθηκε ενώπιον της Επιτροπής, καθότι εάν γνώριζε και δεν το κατέθεσε, προκύπτει ζήτημα απόκρυψης στοιχείων, όπως ανέφερε η ίδια πηγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Καταγγελίες για χημικά και δακρυγόνα στην αντικατοχική στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου-«Οι αστυνομικοί μας είπαν ήταν πολιτική εντολή»
Έντονη αντίδραση ΕΛΑΜ για την άγρια συμπλοκή στη Λευκωσία-«Αυξάνεται καθημερινά το αίσθημα ανασφάλειας»
Προσπάθησε να φύγει από την Κύπρο με 170 κούτες αδασμολόγητα τσιγάρα-Συνελήφθη 37χρονη (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Οδηγός σπέρνει τον τρόμο στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου
Στα χέρια των Αρχών υλικό από CCTV για το θανατηφόρο με θύμα την 58χρονη-Ψάχνουν ακόμη τον 18χρονο
Αυτοί εξακολουθούν να αναζητούνται από την Αστυνομία για το ξυλοδαρμό τουρίστα στην Αγία Νάπα (pics)
Κυκλοφορούσε με μαχαίρι και πλαστή ταυτότητα και δάγκωσε αστυνομικό για να ξεφύγει της σύλληψης
Αναζητείται από την Αστυνομία για κλοπή τσάντας που σημειώθηκε τον Απρίλιο (pics)
Χάθηκαν τα ίχνη 56χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Οδηγούσε κλεμμένο όχημα, προσπάθησε να διαφύγει της Αστυνομίας και προκάλεσε ατυχήματα 22χρονος