Η Λευκωσία αναλαμβάνει τη συνάντηση των Δημοτικών Γραμματέων της Ευρώπης 2026

Η Λευκωσία θα αποτελέσει τον επόμενο σταθμό του θεσμού της ετήσιας Συνάντησης των Δημοτικών Γραμματέων της Ευρώπης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ από τις 11 έως τις 13 Ιουνίου 2025, η Δημοτική Γραμματέας του Δήμου Λευκωσίας, Μύρια Πηλακούτα, συμμετείχε στις εργασίες της συνάντησης και έλαβε μέρος στην επίσημη τελετή παράδοσης για τη φιλοξενία της επόμενης διοργάνωσης από τη Λευκωσία το 2026.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι ευρωπαϊκών πρωτευουσών, οι οποίοι συζήτησαν σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις, με έμφαση στη ψηφιακή μετάβαση, την καινοτομία στη δημόσια διοίκηση, την προστασία των πολιτών στον ψηφιακό χώρο, την τεχνητή νοημοσύνη και την κυβερνοασφάλεια.

Η θεματολογία περιλάμβανε παρουσιάσεις και καλές πρακτικές από πόλεις όπως το Άμστερνταμ, το Ρέικιαβικ, το Ελσίνκι, το Βίλνιους και το Ταλίν, προσφέροντας ευκαιρίες ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ των συμμετεχόντων.

Η κα Πηλακούτα συμμετείχε στις θεματικές ενότητες και τις συζητήσεις, εστιάζοντας σε ζητήματα που σχετίζονται με τον ρόλο των τοπικών αρχών στη διαμόρφωση ψηφιακά ανθεκτικών και κοινωνικά δίκαιων πόλεων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση των υπηρεσιών, τα εργαλεία στρατηγικού αστικού σχεδιασμού με χρήση δεδομένων, καθώς και οι πολιτικές για την προστασία των νέων στο διαδίκτυο.

Κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή παράδοσης της διοργάνωσης της επόμενης συνάντησης, την οποία αναλαμβάνει ο Δήμος Λευκωσίας.

Η Λευκωσία, ως διοργανώτρια πόλη της συνάντησης του 2026, προετοιμάζεται να υποδεχτεί εκπροσώπους από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενισχύοντας περαιτέρω τον ρόλο της στο ευρωπαϊκό δίκτυο πόλεων που εργάζονται για σύγχρονες, καινοτόμες και βιώσιμες μορφές αστικής διακυβέρνησης.

Δειτε Επισης

Ορίστηκαν τα επόμενα ραντεβού στο Κυπριακό-Είδε πρόοδο ο ΓΓ, αποφασίστηκαν νέα ΜΟΕ χαμηλής πολιτικής
Βολές από δικηγόρο της αστυνομικού που τέθηκε σε διαθεσιμότητα κατά Αρχηγού και Λαμπριανίδου για διαρροές-Ρίχνει το γάντι σε Αγγελίδη για χειρισμούς
Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία αγόρασε άλλα δύο πλωτά γεωτρύπανα-Το ένα θα σταλεί στη Λιβύη
Τραγωδία στην Ελλάδα... Νταλίκα συγκρούστηκε μετωπικά με τζιπ, τρεις νεκροί (pics)
Το μήνυμα του Κόστα πριν την Ολομέλεια για το Κυπριακό-«Η ΕΕ είναι έτοιμη να διαδραματίσει πλήρως τον ρόλο της»
Επανέλαβε στον Γκουτέρες ετοιμότητα για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν ο ΠτΔ
Είδε Γκουτέρες λίγο πριν την Ολομέλεια της άτυπης διευρυμένης διάσκεψης ο Χριστοδουλίδης
Ανανεώθηκε η διαθεσιμότητα των αστυνομικών για τις ερωτικές περιπτύξεις-Σε εξέλιξη η ποινική, άρχισε έρευνα για τη διαρροή
Ικανοποίηση Ερχιουρμάν από τις δηλώσεις Φιντάν στη Νέα Υόρκη-«Έστειλε εξαιρετικά σημαντικά μηνύματα»
Όσα έγιναν στη διευρυμένη συνάντηση της Νέας Υόρκης-Η πρόοδος, τα τουρκικά κολλήματα και οι ανακοινώσεις