Κ. Μητσοτάκης: Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού έξω από τη Λιβύη για μετανάστες, δεν θα κάνουν κουμάντο οι διακινητές

Στην ενημέρωση ότι πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού θα μεταβούν άμεσα έξω από τα χωρικά ύδατα της Λιβύης, προκειμένου να ελέγχουν τις ροές προσφύγων που θέλουν να εισέλθουν στην Ελλάδα, προέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα.

«Δεν θα κάνουν κουμάντο οι διακινητές για το ποιος μπαίνει στην Ελλάδα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός ο οποίος ενημέρωσε ότι θα θέσει το ζήτημα και στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του και κάλεσε όλα τα μέρη να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο όμως η κλιμάκωση ενδεχομένως να οδηγήσει σε περισσότερα προβλήματα. Καλούμε τα εμπλεκόμενα μέρη να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε. 

«Πρέπει να συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι η πατρίδα μας ως μια ισχυρή ναυτική δύναμη πρέπει να μεριμνά για την ασφάλεια των πλοίων με ελληνική σημαία», πρόσθεσε. 

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην επίθεση σε ελληνορθόδοξο ναό στη Δαμασκό της Συρίας εκφράζοντας τον αποτροπιασμό και την οργή του ενώ κάλεσε τις αρχές τις Συρίας να μεριμνήσουν έμπρακτα για προστασία όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Πάσχει από διπολική διαταραχή, αλλά είχε αντίληψη ότι τη σκότωνε» κατέθεσε ο ψυχίατρος του δολοφόνου της Κυριακής Γρίβα
Χειροπέδες σε αστυνομικούς για εμπόριο ναρκωτικών στην Ελλάδα-Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν σε χρήστες
«Η Λυδία ξέρει ότι η μητέρα της πέθανε, όχι ότι τη σκότωσε ο πατέρας της»
H απολογία που καίει την πρώην σύζυγο του καθηγητή-«Εκείνη τον έβαλε να τον σκοτώσει, για να μην πάρει τα παιδιά»
Η φονική ενέδρα στον Πολωνό καθηγητή, η φωτογραφία που έκαψε την πρώην, και το ψεύτικο άλλοθι του Ναυπλίου
«Είμαι καλός άνθρωπος, όχι εγκληματίας... Ό,τι έκανα, το έκανα για το καλό των παιδιών μου»
Τραγωδία στην Ελλάδα... Νταλίκα συγκρούστηκε μετωπικά με τζιπ, τρεις νεκροί (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που το όχημα συγκρούεται με το συρμό του Προαστιακού στην Πάτρα
«Θα χτυπήσετε έναν που βιάζει παιδιά»-Πώς εξιχνιάστηκε το σχέδιο δολοφονίας του Πολωνού καθηγητή
ΒΙΝΤΕΟ: Σύγκρουση συρμού του Προαστιακού με όχημα στην Πάτρα-Είχε εγκλωβιστεί ο οδηγός