LIVE: Το Ιράν δεν αποκλείει χτύπημα αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στη Μέση Ανατολή

Αλλάζει τα δεδομένα η εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών στον πόλεμο που λαμβάνει χώρα στη Μέση Ανατολή. Σε μια συντονισμένη και με ακρίβεια σχεδιασμένη επιχείρηση, οι Αμερικανοί έπληξαν με διατρητικές υπερβόμβες και πυραύλους Τόμαχοκ τα πυρηνικά του Ιράν σε Φορντό, Νασάνζ και Ισφαχάν. Την ίδια ώρα, το Ισραήλ και το Ιράν συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιθέσεις, καθώς ο πλανήτης αναμένει την απάντηση της Τεχεράνης στους αμερικανικούς βομβαρδισμούς.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ υπόσχεται να τιμωρήσει «τον σιωνιστικό εχθρό», στα πρώτα του σχόλια μετά τη συμμετοχή των ΗΠΑ στις επιθέσεις του Ισραήλ κατά της χώρας του. Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί πιθανή αλλαγή καθεστώτος στην Τεχεράνη, λέγοντας πως, «εάν το σημερινό ιρανικό καθεστώς δεν είναι σε θέση να κάνει το Ιράν μεγάλο ξανά, γιατί να μην υπάρξει αλλαγή καθεστώτος;».

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του ιρανικού Κεντρικού Γενικού Επιτελείου Χατάμ αλ-Ανμπίγια.Εμπραχίμ Ζολφαγαρί δήλωσε πως οι ΗΠΑ, θα πρέπει να αναμένουν βαριές συνέπειες για τις ενέργειές τους. «Αυτή η εχθρική ενέργειαθα διευρύνει το εύρος των θεμιτών στόχων των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και θα ανοίξει το δρόμο για την επέκταση του πολέμου στην περιοχή», δήλωσε ο Ζολφαγαρί. «Οι μαχητές του Ισλάμ θα σας επιβάλουν βαριές απρόβλεπτες συνέπειες με ισχυρές και στοχευμένες (στρατιωτικές) επιχειρήσεις», πρόσθεσε.

«Κε Τραμπ, τζογαδόρε, μπορεί να άρχισες αυτό τον πόλεμο, αλλά εμείς θα είμαστε αυτοί που θα τον τελειώσουν», λέει ο Ζολφαγαρί στα αγγλικά στο τέλος της βιντεοσκοπημένης δήλωσής του.

Επιπλέον, το Ιράν και η Ρωσία συντονίζουν τις θέσεις τους στην τρέχουσα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, καθώς ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται τη Μόσχα.

Λεπτός προς λεπτό οι εξελίξεις στον REPORTER

Δειτε Επισης

Προωθεί ποινικές διώξεις για τα €25 εκατομμύρια εταιρείας Αμπράμοβιτς ο Έφορος Φορολογίας
Μειωμένες ποσότητες νερού στη Λευκωσία λόγω εργασιών-«Αποφύγετε τη σπατάλη για να διατηρηθεί η επάρκεια»
Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός Ισραηλινών μέσω του λιμανιού Λεμεσού
Επιστολή Τυχικού σε Αρχιεπίσκοπο-«Παραμένω ο κανονικός Μητροπολίτης Πάφου, δεν υπάρχει τελεσίδικη καταδίκη»
Κοινοί παρονομαστές στο modus operandi των συλληφθέντων για τρομοκρατία σε Κύπρο και Ελλάδα-Αυξημένα μέτρα
Εκτίμηση πως το Ιράν δεν θα κλείσει τα Στενά του Ορμούζ-«Θα συνάσπιζε εναντίον του μεγάλο αριθμό κρατών»
Παρακολουθεί τις εξελίξεις και αξιολογεί όλα τα δεδομένα για ενδεχόμενο κλείσιμο των στενών του Ορμούζ η Κύπρος
Α. Γρηγορίου: Πιστώσεις 2,9 εκατομμύρια στην αναπτυξιακή εταιρεία επαρχίας Λεμεσού
Ενέδρα θανάτου σε γάμο στη Γαλλία-Γάζωσαν το ζευγάρι μετά το γλέντι, νεκροί η νύφη και ένας από τους δράστες
Το Λονδίνο δεν θέλει να εμπλακεί στον πόλεμο-Τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα σε Τραμπ και Στάρμερ