Στο χώρο της τρομοκρατικής επίθεσης στη Δαμασκό ο Αρχηγός Διπλωματικής Αποστολής-Το μήνυμα ΠτΔ

Τον αποτροπιασμό του για την τρομοκρατική επίθεση σε εκκλησία στη Δαμασκό, που στοίχησε τη ζωή σε 20 άτομα και άλλα 52 τραυματίστηκαν, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος επεσήμανε πως έχουν δοθεί οδηγίες για να μεταβεί άμεσα στο χώρο ο Αρχηγός Διπλωματικής Αποστολής της Δημοκρατίας.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα «Χ», ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως «εκφράζω τον βαθύ μου συγκλονισμό και την απερίφραστη καταδίκη μου για την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό. Μια εγκληματική ενέργεια από ριζοσπαστικά εξτρεμιστικά στοιχεία, με τραγικό απολογισμό αθώα θύματα εντός χώρου λατρείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τουλάχιστον 20 νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση σε ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό

Η Ορθόδοξη Χριστιανική κοινότητα της Συρίας αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής και έχει πληγεί σκληρά στη διάρκεια του εμφυλίου, πρόσθεσε. «Η προστασία των χώρων λατρείας και η προάσπιση της θρησκευτικής ελευθερίας είναι θεμελιώδης υποχρέωση της διεθνούς κοινότητας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε πως «έχουν δοθεί οδηγίες για να μεταβεί άμεσα ο Αρχηγός Διπλωματικής Αποστολής της Δημοκρατίας σε Δαμασκό στον χώρο της τραγωδίας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας προς την Ορθόδοξη κοινότητα και τις οικογένειες των θυμάτων».

Καταλήγοντας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε πως «παραμένουμε σε στενή παρακολούθηση των εξελίξεων και επαναβεβαιώνουμε τη διαρκή στήριξή μας σε όλες τις θρησκευτικές κοινότητες που δοκιμάζονται από τον εξτρεμισμό και τη βία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τρομοκρατική επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία στη Συρία-Αναφορές για πολλούς νεκρούς

Δειτε Επισης

Προς την ορθή κατεύθυνση θεωρεί τα αποτελέσματα της πολυμερούς ο Πρόεδρος-«Θα κριθούν στην πράξη»
Εξαιρετικά παραγωγική θεωρεί τη συζήτηση ο Γεραπετρίτης-«Το μήνυμα μιας ενιαίας Κύπρου είναι αναγκαίο στον κόσμο»
Ορίστηκαν τα επόμενα ραντεβού στο Κυπριακό-Είδε πρόοδο ο ΓΓ, αποφασίστηκαν νέα ΜΟΕ χαμηλής πολιτικής
Το μήνυμα του Κόστα πριν την Ολομέλεια για το Κυπριακό-«Η ΕΕ είναι έτοιμη να διαδραματίσει πλήρως τον ρόλο της»
Επανέλαβε στον Γκουτέρες ετοιμότητα για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν ο ΠτΔ
Είδε Γκουτέρες λίγο πριν την Ολομέλεια της άτυπης διευρυμένης διάσκεψης ο Χριστοδουλίδης
Ικανοποίηση Ερχιουρμάν από τις δηλώσεις Φιντάν στη Νέα Υόρκη-«Έστειλε εξαιρετικά σημαντικά μηνύματα»
Όσα έγιναν στη διευρυμένη συνάντηση της Νέας Υόρκης-Η πρόοδος, τα τουρκικά κολλήματα και οι ανακοινώσεις
Αναστέλλονται οι εναέριες δραστηριότητες στα κατεχόμενα για τους «εορτασμούς» της εισβολής
Στήριξη σε Τατάρ και Άγκυρα από Ουστέλ για λύση δύο κρατών