Πάνω από 20 πτήσεις από Λάρνακα προς Ισραήλ και Ιορδανία-Στην Αρμενία ο έκτος Κύπριος που ήταν στο Ιράν

Συνολικά 24 ειδικές πτήσεις είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν σήμερα προς το Ισραήλ και την Ιορδανία, από το αεροδρόμιο Λάρνακας για επαναπατρισμό Ισραηλινών, ενώ αφίξεις και αναχωρήσεις από και προς το Ισραήλ πραγματοποιούνται και με σκάφη στη μαρίνα της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι σήμερα θα πραγματοποιηθούν έξι ειδικές πτήσεις προς το Τελ Αβίβ, εννέα προς τη Χάιφα, οκτώ προς την Άκαμπα της Ιορδανίας και μία προς το Αμμάν.

Σημειώνεται ότι οι πτήσεις λαμβάνουν ειδική άδεια από τις ισραηλινές αρχές για επαναπατρισμό υπηκόων τους, αφού λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, ο εναέριος χώρος του Ισραήλ είναι κλειστός.

Εν τω μεταξύ συνεχίστηκαν και χθες οι αφίξεις σκαφών από το Ισραήλ στη μαρίνα της Λάρνακας μεταφέροντας Ισραηλινούς που επιστρέφουν στη χώρα τους και άλλους που μεταβαίνουν στις χώρες διαμονής τους.

Συγκεκριμένα χθες έφτασαν από το Ισραήλ στη Λάρνακα και αναχώρησαν για τη χώρα, συνολικά 22 σκάφη, τα οποία μετέφεραν περίπου 150 πρόσωπα.

Στην Αρμενία από Ιράν και ο έκτος Κύπριος, προσπάθειες για επαναπατρισμό

Στην Αρμενία έφτασε και ο έκτος Κύπριος υπήκοος που βρισκόταν στο Ιράν και γίνονται προσπάθειες για επαναπατρισμό του με πτήσεις προς Κύπρο, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ. Οι άλλοι πέντε Κύπριοι πολίτες αναχώρησαν ήδη από τη χώρα.

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος προχθές, μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, σε αυτές τις περιπτώσεις εξευρίσκονται εμπορικές πτήσεις για επαναπατρισμό.

Σε ότι αφορά το Ισραήλ επαναπατρίστηκαν ήδη, μέσω Αθηνών, 9 Κύπριοι και μέλη των οικογενειών τους. Οι Κύπριοι πολίτες που παραμένουν στη χώρα, πέραν των ασθενών και των συνοδών τους, βρίσκονται σε επαφή με τις αρχές για να εξευρεθεί ο κατάλληλος χρόνος για την ασφαλή αναχώρησή τους.

Το Υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει την παροχή προξενικής αρωγής στους Κύπριους πολίτες στο Ισραήλ, μέσω της Πρεσβείας στο Τελ Αβίβ.

Υπενθυμίζεται ότι καλούνται εκ νέου να εγγραφούν στη διαδικτυακή πλατφόρμα http://connect2cy.gov.cy. Στην πλατφόρμα μπορούν να εγγραφούν και Κύπριοι που βρίσκονται σε όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Οι πολίτες που βρίσκονται στο Ισραήλ μπορούν να επικοινωνήσουν με την Πρεσβεία στη διεύθυνση 61, Dizengoff street, Top Tower 14th floor, Tel Aviv 6433233 Τηλέφωνο: +972 3 927 3000, +972 54 887 4433.

Επίσης αρωγή παρέχεται και από το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στο ΥΠΕΞ στα τηλέφωνα +357 22 801000, +357 97 775998 και από τη Διεύθυνση Προξενικών Υποθέσεων: Τηλ: +357 22 651113

Υπενθυμίζεται ότι σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ΕΣΤΙΑ μέσω του οποίου έχουν απομακρυνθεί συνολικά 205 πολίτες ξένων χωρών.

Δύο επίσημα αιτήματα υποβλήθηκαν μέσω στιγμής από Σλοβακία και Πορτογαλία τα οποία και διεκπεραιώθηκαν. Το ΥΠΕΞ έχει προβεί σε ενημέρωση των διπλωματικών αποστολών στην Κύπρο για την αρωγή και είναι έτοιμο να ανταποκριθεί εάν και εφόσον υπάρξουν άλλα αιτήματα.

Επίσης υπενθυμίζεται ότι στην Κύπρο σταθμεύουν τέσσερα μεταγωγικά από ΗΠΑ στο πλαίσιο του σχεδιασμού τους για απομάκρυνση υπηκόων τους.

(ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΗΦ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Συστάσεις Γερμανικού ΥΠΕΞ προς τουρίστες στην Κύπρο-Ζητά αυξημένη προσοχή και συνετή συμπεριφορά
Υφ. Πρόνοιας: Συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων
Πρόστιμο €5.000 στο Υφυπουργείο Πρόνοιας για κάμερες που κατέγραφαν ήχο
Επαναπατρίζονται σαραντατρείς Κύπριοι από το Ισραήλ και άλλοι έξι από το Ιράν
Επαναπατρίστηκαν πέραν των 1.500 Ισραηλινών με σκάφος από την Κύπρο
Μ. Λοττίδη Έντονη παρουσία της προσφυγικής κρίσης στην Κύπρο
Άσκηση για αξιολόγηση επιπέδου ανταπόκρισης σε μεγάλο τροχαίο συμβάν
Στην τελική ευθεία οι Παγκύπριες Εξετάσεις-Τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας
Στα καλύτερα της Ευρώπης το αεροδρόμιο Λάρνακας, σύμφωνα με το ACI Europe
Πάνω από 20 πτήσεις από Λάρνακα προς Ισραήλ και Ιορδανία-Στην Αρμενία ο έκτος Κύπριος που ήταν στο Ιράν