Τρόμος για 41χρονη στη Θεσσαλονίκη-Ο πρώην της εισέβαλε στο σπίτι και απείλησε ότι θα τη θάψει

Ως ένα «θηρίο» που για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες απειλεί τη ζωή της, ακόμα και μπροστά στα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους που προσπαθούν να την προστατέψουν, παρουσίασε μια 41χρονη γυναίκα τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος γλίτωσε στο… παρά πέντε τη φυλακή, μετά την καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

Μετά και το τελευταίο ξέσπασμα βίαιης συμπεριφοράς, ο 50χρονος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης, ενδοοικογενειακή απειλή κατ’ εξακολούθηση και παραβίαση περιοριστικών όρων. Το δικαστήριο δεν ανέστειλε την ποινή του ούτε τη μετέτρεψε σε χρηματική, και παρόλο που άνοιξε ο δρόμος για τη φυλακή, αποφασίστηκε η έφεσή του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής, υπό τον όρο να μην ξαναπλησιάσει ή επικοινωνήσει με το θύμα.

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, όταν ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε «μαινόμενος» στο σπίτι της πρώην συντρόφου του, έσπρωξε την ανήλικη κόρη του που του άνοιξε την εξώπορτα, μπήκε στην κουζίνα και άρχισε να ψάχνει στα συρτάρια για μαχαίρια, ενώ ταυτόχρονα φώναζε ότι θα σκοτώσει και θα θάψει τη γυναίκα, η οποία, πανικόβλητη, κρύφτηκε στο υπνοδωμάτιο μαζί με τα τρία παιδιά τους.

Ακόμη και όταν αντιλήφθηκε ότι είχε τρομοκρατήσει τα παιδιά του, δεν σταμάτησε και συνέχισε να είναι επιθετικός, προκαλώντας φθορές στο σπίτι και σπάζοντας αντικείμενα, μέχρι που γκρέμισε την πόρτα του υπνοδωματίου και βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με την παθούσα που κρατούσε αγκαλιά τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, χωρίς δεύτερη σκέψη επιχείρησε να τη χτυπήσει, ωστόσο τον απέτρεψε η 15χρονη κόρη τους, η οποία μπήκε μπροστά και τον σταμάτησε. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, ο ανήλικος γιος του πρώην ζευγαριού φώναζε στον πατέρα του να σταματήσει, λέγοντας πως πονάει η καρδιά του, ενώ μόλις ο κατηγορούμενος αποχώρησε, η γυναίκα κάλεσε την αστυνομία.

«Ήταν μεθυσμένος όταν ήρθε στο σπίτι, έβριζε, φώναζε και έσπαγε πράγματα. Ήταν σαν πραγματικό θηρίο. Είχαμε 20 χρόνια δεσμό, αποκτήσαμε τέσσερα παιδιά και πλέον υποφέρω», είπε η ίδια κατά την ακροαματική διαδικασία.

Περιγράφοντας τις απειλές που δεχόταν, είπε ότι ο κατηγορούμενος «έλεγε ότι θα με θάψει», ενώ δεν πτοήθηκε ούτε κατά την παραμονή του στο αστυνομικό τμήμα, αφού και εκεί «απείλησε ότι θα μου φυτέψει δύο σφαίρες, μπροστά στους αστυνομικούς».

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη και υποστήριξε ότι έχει μετανιώσει για τη συμπεριφορά του. Αναφορικά με την πόρτα του υπνοδωματίου που έσπασε για να φτάσει στο σημείο που ήταν η παθούσα, ισχυρίστηκε πως «απλά τη χτύπησα».

Σημειώνεται πως τέσσερις ημέρες νωρίτερα ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί ξανά για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της παθούσας και το δικαστήριο του επέβαλε περιοριστικούς όρους τους οποίους παραβίασε.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

«Θα χτυπήσετε έναν που βιάζει παιδιά»-Πώς εξιχνιάστηκε το σχέδιο δολοφονίας του Πολωνού καθηγητή
ΒΙΝΤΕΟ: Σύγκρουση συρμού του Προαστιακού με ΙΧ στην Πάτρα-Είχε εγκλωβιστεί ο οδηγός
ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες ντροπής από τη Χίο, τραμπούκισαν 13χρονα παιδιά σε αγώνα πόλο-«Να πάνε στον πάτο»
Π. Μαρινάκης: Οι κινήσεις της Λιβύης δεν παράγουν κανένα αποτέλεσμα
Πώς οργάνωσαν τη δολοφονία του Πολωνού καθηγητή-Οι συνομιλίες μέσω Signal, η Porsche και η τελευταία φωτογραφία του
Στον εισαγγελέα η πρώην σύζυγος του Πολωνού καθηγητή και οι τέσσερις συνεργοί της
Έτσι στήθηκε η φονική ενέδρα στον Πολωνό καθηγητή-Καρτέρι μετά από συνεδρία με την πρώην σύζυγό του και τα παιδιά τους
Δέχεται λεκτικές επιθέσεις από συγκρατούμενες της η Μουρτζούκου-Νέα καταγγελία για τον θάνατο και έκτου βρέφους
Η Λιβύη κατέθεσε χάρτη με υφαλοκρηπίδα έως την Κρήτη: «Δεν παράγει έννομα αποτελέσματα», απαντά η Ελλάδα
Χειροπέδες στην πρώην σύζυγο και τέσσερα άτομα για την δολοφονία του καθηγητή στην Αγ. Παρασκευή